Τζιάρρας: «Κάθε Κυριακή έτοιμοι να κερδίζουμε με τον Αχέροντα»

Τζιάρρας: «Κάθε Κυριακή έτοιμοι να κερδίζουμε με τον Αχέροντα»

Ο Βαγγέλης Τζιάρρας εξήγησε το σκεπτικό μέσω του οποίου θα έρθει η επιτυχία για τον Αχέροντα Καναλακίου

Την περσινή σεζόν είχε δώσει τα καλύτερα διαπιστευτήρια μέσα από τη δουλειά του στο Σούλι Παραμυθιάς. Άλλωστε, οι πράσινοι είχαν χαρακτηριστεί ως η ευχάριστη έκπληξη στον όμιλό τους. Τον περασμένο Ιούλιο ο Βαγγέλης Τζιάρρας κλήθηκε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Αχέροντα, στις τάξεις του οποίου οι βλέψεις είχαν ήδη αρχίσει να γίνονται σαφώς υψηλότερες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η επιλογή της διοίκησης στο πρόσωπο του νεαρού τεχνικού δεν έγινε καθόλου τυχαία.

Τόσο η δουλειά στη διάρκεια της προετοιμασίας όσο και το ξεκίνημα στον 5ο όμιλο, φανερώνουν πως η ομάδα του Καναλακίου είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει και, ει δυνατόν, να διεκδικήσει το… κάτι παραπάνω. Μετά από τρεις αγωνιστικές οι κυανόλευκοι μετρούν ισάριθμες νίκες, έχοντας ενεργητικό δέκα γκολ και παθητικό μόλις ένα. Με αφορμή τη διακοπή στη δράση, η «ΩΡΑ των σπορ» επικοινώνησε με τον Β. Τζιάρρα, ο οποίος έκανε σύντομη αναδρομή στο πρώτο τετράμηνο συνεργασίας του με τον Αχέροντα, καταθέτοντας και το σκεπτικό βάσει του οποίου θα έρθει η επιτυχία για την ομάδα του.

«Ξεκινήσαμε προετοιμασία στις αρχές Αυγούστου με πολλές αλλαγές στο ρόστερ και με μόνο πέντε ποδοσφαιριστές από την προηγούμενη σεζόν. Προσπαθήσαμε να στήσουμε από την αρχή μία ομάδα που θα είχε νοοτροπία νικητή και θα έπαιζε ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Από τα πρώτα φιλικά δείξαμε ότι θα είμαστε μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Παρουσιάζαμε πολύ καλή εικόνα απέναντι ακόμα και σε αντιπάλους δύο κατηγοριών πιο πάνω από εμάς, όπως για παράδειγμα ο Καραϊσκάκης Άρτας. Ειδικά στο επιθετικό κομμάτι, δημιουργούσαμε πολλές φάσεις για γκολ» σχολίασε στην εισαγωγή του ο 32χρονος τεχνικός και συνέχισε:

«Φτάσαμε μέχρι την πρώτη αγωνιστική με τον καλό ρυθμό που είχαμε αποκτήσει από τα φιλικά, παρότι η πρεμιέρα άργησε αρκετά εξαιτίας των αναβολών. Είχαμε αγχωτική νίκη, λόγω… πρεμιέρας, κόντρα στην ομάδα της Λευκίμμης, αν και δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και σε αυτό το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, η ομάδα απέβαλε το άγχος. Στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Τηλυκράτη, αποδείξαμε ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Στο τελευταίο παιχνίδι που παίξαμε, ξέραμε ότι θα αντιμετωπίζαμε μία ομάδα που βρισκόταν σε επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά τώρα κάνει μία επανεκκίνηση. Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και κάναμε μία εύκολη νίκη, απέναντι βέβαια σε ένα αρκετά αδύναμο σύνολο με άπειρα παιδιά».

Οι συζητήσεις στην κατηγορία θέλουν τον Αχέροντα να αποτελεί το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο. Ο νεαρός τεχνικός του σπεύδει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους: «Αυτό που έχω πει από την αρχή στους ποδοσφαιριστές, είναι ότι θέλουμε να είμαστε κάθε Κυριακή έτοιμοι για να κερδίζουμε τον οποιονδήποτε αντίπαλο στον όμιλο. Αν καταφέρουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας, τότε θα είμαστε μία από τις ομάδες που θα είναι πολύ ψηλά στη βαθμολογία. Ενδεχομένως και στην πρώτη θέση. Μέχρι τότε, βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε τον κάθε αντίπαλο. Πάμε με αυτή τη λογική και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο». Σε εκείνο το σημείο, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη δουλειά που πραγματοποιούν και οι ποδοσφαιριστές του:

«Είμαι πολύ ευχαρισημένος από τα παιδιά. Κάνουν τρομερή προσπάθεια. Από την πρώτη μέρα στην προετοιμασία έχουν δείξει θέληση και όρεξη για δουλειά και διάκριση. Πιστεύω ότι σύντομα θα μας δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσουμε αυτό που αφήσαμε. Μακάρι να ξαναμπούμε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις με την ίδια πειθαρχία και το φορμάρισμα».

«Ψηλά την ψυχολογία μας»

Στον επίλογο, ο Τζιάρρας θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα στον κόσμο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που παραμένει ανενεργός τις τελευταίες εβδομάδες εξαιτίας του lockdown. «Θέλω να πω σε όλους τους ανθρώπους που απασχολούνται στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, να μην τους παίρνει από κάτω. Ειδικά εμείς οι προπονητές, να κρατήσουμε την ψυχολογία μας και να τη μεταφέρουμε και στους ποδοσφαιριστές, για να βρίσκονται κι αυτοί σε μία καλή κατάσταση. Μακάρι σύντομα να βγούμε από όλο αυτό, να ξεκινήσουν οι αγωνιστικές μας υποχρεώσεις και να συνεχιστεί η ζωή μας όπως πριν. Μακάρι να είμαστε όλοι καλά» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.



Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved