Ελλάδα-Τσεχία 0-2: Ελπίδες ήταν και πάνε… (Photos)

Ελλάδα-Τσεχία 0-2: Ελπίδες ήταν και πάνε… (Photos)

Ελλάδα-Τσεχία: Δεν τα κατάφερε η Εθνική Ελπίδων που ήθελε μόνο νίκη αλλά τελική ηττήθηκε στη Λεωφόρο απ’ τους Τσέχους 2-0. Με 10 παίκτες για πάνω από ένα ημίχρονο η ομάδα του Γκούμα.

Πάση θυσία τη νίκη ήθελε η Εθνική Ελπίδων, για να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ21 που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Ουγγαρίας και της Σλοβενίας. Όμως για ακόμη μια φορά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απογοήτευσε. Με κακή απόδοση, χωρίς να απειλήσει ουσιαστικά τους Τσέχους και τελικά να χάνει με σκορ 2-0.

Για να έρθει η ήττα, πάντως, χρειάστηκε να βάλει το… χεράκι του κι ο Ελβετός διαιτητής, Γιάκοτετ. Με μια αυστηρή αποβολή στο 41’ άφησε την ομάδα του Γιάννη Γκούμα με παίκτη λιγότερο, κάνοντας τα πάντα δύσκολα. Στο δεύτερο μέρος έδωσε κι αμφισβητούμενο πέναλτι, το οποίο άνοιξε το δρόμο στους φιλοξενούμενους και «έσβησε» τις ελπίδες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Κ21.

Κακό ματς κι αποβολή

Η Τσεχία με το… καλησπέρα στο ματς, έδειξε πως θα είναι «σκληρό καρύδι». Μια ομάδα καλά στημένη στην άμυνα, με δυναμισμό στο παιχνίδι της, που ήξερε να κλείνει χώρους και να βγάζει σωστά την μπάλα στην επίθεση. Η Εθνική μας προσπαθούσε, αλλά δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα. Κατά συνέπεια το πρώτο μέρος κυλούσε χωρίς ευκαιρίες, με κακό ποδόσφαιρο και ακριβώς στο ρυθμό που βόλευε τους φιλοξενούμενους.

Ελάχιστες τελικές και η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 36’ όταν ο Μάτουσεκ μπήκε στην περιοχή του Σιαμπάνη, σούταρε δυνατά με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Εν συνεχεία η Ελπίδων της Ελλάδας έδειξε να προσπαθεί σε δύο περιπτώσεις να ανοίξει το παιχνίδι στα πλάγια βρίσκοντας χώρο, όμως δίχως να έρθει κάποια ευκαιρία. Σα να μην έφτανε αυτό, προέκυψε η αποβολή του Λυμπεράκη.

Τέσσερα λεπτά πριν το 45’, ο νεαρός Έλληνας έκανε φάουλ στον Χάβελκα. Ο Τσέχος έμεινε στο έδαφος κι ο Λυμπεράκης πέρασε από πάνω του εκνευρισμένος απ’ την αντίδραση του αντιπάλου του. Εκείνη τη στιγμή φάνηκε να τον σπρώχνει λίγο με το πόδι. Αυτή την κίνηση, την τιμώρησε αυστηρά ο διαιτητής Γιάκοτετ απ’ την Ελβετία (έχει κληθεί και έχει σφυρίξει ματς της Super League) βγάζοντας την κόκκινη στον Λυμπεράκη!

Είχε πλεονέκτημα, το εκμεταλλεύτηκε

Παίζοντας με παίκτη περισσότερο, ήταν ξεκάθαρο πως η Τσεχία έχει τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν με περισσότερο θάρρος στην επίθεση, άρχισαν να πιέζουν, κόντρα στην Εθνική μας που προσπαθούσε να αμυνθεί. Ο Σιαμπάνης κρατούσε το μηδέν…

Στο 68’ όμως, οι Τσέχοι πέτυχαν γκολ με διπλή εκτέλεση πέναλτι και ουσιαστικά όλα τελείωσαν! Ο διαιτητής είδε παράβαση σε μαρκάρισμα του Αποστολάκη που όμως φάνηκε να βρίσκει μπάλα! Ο ρέφερι είδε ανατροπή του Γκρένετσνι και έτσι οι Τσέχοι βρήκαν τη μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν. Το πρώτο πέναλτι το έπιασε ο Σιαμπάνης, αλλά δεν πατούσε με το ένα πόδι στη γραμμή την ώρα της εκτέλεσης και δόθηκε επανάληψη. Ο Μπούχα τη δεύτερη φορά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ.

Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν περισσότερο διαδικαστικά. Οι Τσέχοι… χαμήλωσαν ταχύτητα, πάγωσαν το ρυθμό και η Εθνική Ελπίδων προσπαθούσε δειλά-δειλά μήπως και φτάσει στο γκολ, χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία πέρα από 1-2 στημένες φάσεις.

Οι φιλοξενούμενοι «καθάρισαν» το ματς με μια αντεπίθεση στο 90+1’. Ο Βάνισεκ βρήκε τον Ντρχαλ ο οποίος σκόραρε και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα…

Μετά την ήττα αυτή στο «Απόστολος Νικολαϊδης» η Ελλάδα μένει όχι απλά χωρίς νίκη αλλά χωρίς γκολ για τρίτο συνεχόμενο ματς.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιάννης Γκούμας): Σιαμπάνης, Αποστολάκης, Ευαγγέλου, Διαμαντής, Κατράνης, Α. Τσιγγάρας (72’ Μπότος), Μπαλογιάννης (46’ Παπανικολάου), Μπουζούκης (46’ Θ. Τσιγγάρας), Λυμπεράκης, Βρουσάι (80’ Μαχαίρας), Κούτσιας (57’ Καμπετσής)

ΤΣΕΧΙΑ (Κάρελ Κρέιτσι): Γιέντλιτσκα, Ζίμα, Κρέιτσι, Πλεχάτι (46’ Όστρακ), Χάβλεκα (46’ Γκρατσέσνι), Γιάνοσεκ, Χόλικ, Μάτουσεκ (65’ Βάνισεκ), Μπούχα, Λιγκρ (89’ Κλίμα), Σάσινκα (77’ Ντρχαλ)

 



Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved