Οι υπερβολές για Τσιμίκα και οι δύσκολες εποχές για να είσαι φίλαθλος…

Οι υπερβολές για Τσιμίκα και οι δύσκολες εποχές για να είσαι φίλαθλος…

Ο Μαρτυριάρης… μαρτυρά αυτά που οι άλλοι δε θέλουν ή τα τυλίγουν με κορδελίτσα για να σας τα «πασάρουν» πιο όμορφα!

*Στη Λίβερπουλ ο Τσιμίκας. Όρθιος τον χειροκροτώ. Μεγάλη μαγκιά του. Πριν δύο χρόνια δανεικός στην Βίλεμ και τώρα στην ομάδα με την μεγαλύτερη δυναμική στον πλανήτη αυτή την εποχή. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις λες «σιδεροκέφαλος και εις ανώτερα», αλλά… ανώτερα δε νομίζω να υπάρχει. Γερό να είναι το παλικάρι και να σαρώσει να το χαρούμε όλοι.

*Πάμε τώρα σ’ αυτά που ακούμε, διαβάζουμε και θεωρούμε πως ξαφνικά έγινε κάτι εξωπραγματικό. Το μόνο εξωπραγματικό είναι πως μια ομάδα όπως η Λίβερπουλ στην τωρινή της εποχή, πήρε Έλληνα παίκτη. Αυτό ναι. Όλα τα άλλα είναι… να είχαμε να λέγαμε. Και κουράζουν. Χωρίς… σάλια και χωρίς κορδελίτσες λοιπόν, να σας εξηγήσω πέντε πράγματα ρεαλιστικά.

*Δεν… μεγάλωσε κανείς Ολυμπιακός επειδή πούλησε παίκτη στη Λίβερπουλ. Τσβόλε, Μάιντς, Άουγκσμπουργκ, Χοφενχάιμ, Ιμπίριαλ Ακάντεμι (Νιγηρία), είναι μερικές απ’ τις μη Αγγλικές ομάδες απ’ τις οποίες αγόρασε παίκτες η Λίβερπουλ τα τελευταία χρόνια. Μεγάλωσαν; Δε νομίζω. Άρα μην το κάνουμε… λύσσα αναφορικά με το αν μεγάλωσε ο Ολυμπιακός επειδή πούλησε παίκτη στη Λίβερπουλ. Περισσότερο μεγάλωσε όταν έδωσε 22.000.000 τον Ρέτσο στην Λεβερκούζεν! Μεγάλωσε οικονομικά και πήρε απίστευτη υπεραξία. Δεν υπάρχει αμφιβολία.

*Μην αντιδρούμε σαν… βλαχοδήμαρχοι που ήρθαν οι πρωτευουσιάνοι, κάθισαν κάτω απ’ το πλατάνι της πλατείας και νομίζουμε πως θα έρθουν να πάρουν τίποτα οικόπεδα. Τον Ολυμπιακό μειώνει αυτή η νοοτροπία. Διότι σε επίπεδο πωλήσεων, ο Ολυμπιακός έτσι κι αλλιώς έχει μεγαλώσει. Ειδικά για τα Ελληνικά δεδομένα δεν υπάρχει συζήτηση. Όχι επειδή ήρθε η κάθε Λίβερπουλ και του πήρε παίκτη. Αλλά επειδή έχει δημιουργήσει σχέσεις με εκπροσώπους που… κινούν τα νήματα στο ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο άλλωστε. Κάτι στο οποίο κάνουν κουμάντο οι μάνατζερς! Τόσο απλά!

*Δείτε για παράδειγμα την Γουλβς. Δείτε το ρόστερ που διαθέτει. Πόσους Πορτογάλους έχει; Πορτογάλος κι ο προπονητής. Λέτε να παίζει κάνα ρόλο στην άνοδό της ποιοτικά η καλή σχέση της με τον Μέντες; Πάντως συμπτωματική δεν είναι. Μετρημένα είναι τα κουκιά μην τρελαίνεστε και μη βλέπετε αλλού την πραγματικότητα, από εκεί που θα έπρεπε να την ψάχνετε.

*Με την ίδια λογική και τηρουμένων των αναλογιών πάντα, μεγάλωσε ο Παναθηναϊκός επειδή πήγε παίκτης που βγήκε απ’ την ακαδημία του στην Ίντερ; Σιγά να μη! Πέρασε και… δεν ακούμπησε, όχι να μεγαλώσει κιόλας. Θα πείτε τώρα συγκρίνω Βαγιαννίδη με Τσιμίκα σε επίπεδο περιπτώσεων; Όχι βέβαια, ένα άλλο παράδειγμα έφερα. Σύγκριση δεν γίνεται διότι αυτό τον καιρό Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός σαφώς δεν είναι ίδια μεγέθη!

*Ας είμαστε ρεαλιστές και όχι ιθαγενείς που μας πετάνε το καθρεφτάκι και χαζεύουμε! Τεράστια επιτυχία για τον Τσιμίκα! Πήρε πολύ καλά λεφτά ο Ολυμπιακός. Αυτό ισχύει για τη συγκεκριμένη μεταγραφή. Εκτός αν νομίζετε πως η Λίβερπουλ είναι καμιά… χαζή που πλέον θα αγοράζει μόνο απ’ τον Ολυμπιακό ή πως η Λέστερ για παράδειγμα θα πει «για να αγόρασε η Λίβερπουλ απ’ αυτούς, άρα είναι καλοί άνθρωποι, ας πάρω κι εγώ κάποιον». Ποδόσφαιρο είναι αδέρφια, όχι η Σούλα με την Κική που αγοράζουν παπούτσια.

*Πάντα ήθελα να το πω αυτό… Σε μεγάλη ομάδα του κέντρου (έτσι δε λένε οι σοβαροί των παρασκηνίων;) μέχρι τώρα βαλσαμωμένο πουλί τους δίνεις και τους πετάει απ’ τα χέρια. Μεγάλη αποτυχία και σε ορισμένες περιπτώσεις και ενοχλητική αποτυχία. Λένε να έχουμε τίποτα συνέπειες; Μπα όχι μωρέ… Για τώρα τουλάχιστον. Αλλά ας δούμε τι θα ακολουθήσει κιόλας.

*Άσχετο, αλλά εγώ θα ήθελα να πάει στην ΑΕΚ ο Ινσούα. Όχι πως έχω κάποια πρεμούρα βασικά, αλλά για το καλό της ίντριγκας. Βλέπετε μετά θα πιεζόταν έντονα ο Παναθηναϊκός και ο Ρόκα. Για να φέρει καλύτερο αριστερό μπακ. Διότι η σύγκριση θα ήταν αναπόφευκτη, ειδικά απ’ τη στιγμή που όλοι ξέρουν πως οι «πράσινοι» αν ήθελαν μπορούσαν να κρατήσουν τον Αργεντινό!

*Αρκετά τα κρούσματα κορονοϊού σε ποδοσφαιριστές τον τελευταίο καιρό. Σε Ελληνικές ομάδες. Και σίγουρα θα υπάρξουν κι άλλα και σε άλλες ομάδες. Αν κάνετε… ιχνηλάτηση των περιπτώσεων μάλιστα, ίσως διαπιστώσετε πως κάποιοι που βρέθηκαν θετικοί, έκαναν παρέα πριν κάποιο καιρό με παιδιά άλλων ομάδων. Άρα είναι λογικό να ανησυχούν και σε άλλες ομάδες… Καλά να είναι όλα τα παιδιά, αυτό έχει σημασία. Απλά ας είμαστε προετοιμασμένοι γιατί τα κρούσματα θα αυξηθούν στο ποδόσφαιρο.

*Και κάτι άλλο γύρω απ’ το θέμα. Γιατί ρε σεις (στους θετικούς αναφέρομαι) ντρέπεστε να το πείτε δημόσια; Δε σκοτώσατε κανέναν, δυστυχώς προσβληθήκατε απ’ τον κορονοϊό, αθλητές είστε, νέα παιδιά, όλα καλά θα πάνε. Γιατί δεν το λέτε; Οι ομάδες δεν μπορούν είναι προστασία προσωπικών δεδομένων, εσείς όμως γιατί δεν το κάνετε; Ελπίζω όχι για να κόβετε βόλτες αντί να κάθεστε σπίτι σε καραντίνα… Δεν το νομίζω, μη γίνομαι υπερβολικός!

*Θα μπούμε στο δεύτερο μισό του Αυγούστου σε λίγες μέρες και έχουμε… ψωμάκι μεταγραφικό. Αν τα βάλετε κάτω και δείτε μόνο τα μπακ που ψάχνουν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, αλλά και ΠΑΟΚ όσο δεν ανανεώνει ο Βιεϊρίνια και χωρίς να είναι σίγουρο πως δε θα έρθει πρόταση για Γιαννούλη, θα καταλάβετε γιατί έχουμε ψωμάκι… Ζεστό κιόλας, μόλις βγαίνει απ’ το φούρνο!

*Υποθετικό σενάριο: Πες πως είσαι υποστηρικτής του Παναθηναϊκού εσύ που με διαβάζεις. Για να δεις την ομάδα σου φέτος μέσω του Panathinaikos TV, θα πρέπει να πληρώσεις 70-80-100 ευρώ, όσα είναι τέλος πάντων η ετήσια συνδρομή. Ταυτόχρονα, όμως, θα πρέπει να πληρώνεις και NOVA για να δεις εκεί τα ματς της ομάδας σου με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Άρη και άλλες ομάδες, σε καλές εκτός έδρας αναμετρήσεις. Κι όταν έρθει η ώρα για το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, δε θα δώσεις και εκεί τα λεφτά για το ένα ματς στο PAOK TV; Τη σούμα ας την κάνει ο καθένας στο μυαλό του. Είτε είναι Παναθηναϊκός είτε άλλη ομάδα. Δύσκολη εποχή να είσαι φίλαθλος και να θες να δεις ποδόσφαιρο…



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved