Τσέλσι-Γουλβς 2-0: Οι Λονδρέζοι σεντόνι, οι «Λύκοι» περιμένουν τον τελικό! (video+photos)

Τσέλσι-Γουλβς 2-0: Οι Λονδρέζοι σεντόνι, οι «Λύκοι» περιμένουν τον τελικό! (video+photos)

Η Τσέλσι νίκησε 2-0 τη Γουλβς κι εξασφάλισε τη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού δέχθηκε δύο γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου κι έχασε την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ, αφού στην ισοβαθμία πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο η Τότεναμ. Εκτός κι αν η Τσέλσι πάρει το κύπελλο κόντρα στην Άρσεναλ, οπότε οι «Λύκοι» θα ξαναβγούν εκτός συνόρων.

Η Τσέλσι ήταν σταθερή σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, ο Φρανκ Λάμπαρντ έφτιαξε ένα κράμα έμπειρων και νέων φιλόδοξων παικτών και στο τέλος επιβραβεύτηκε.

Οι Λονδρέζοι νίκησαν 2-0 τη Γουλβς και πέτυχαν κάτι, που στην αρχή της σεζόν, με την απαγόρευση των μεταγραφών, έμοιαζε πολύ δύσκολο. Θ’ αγωνίζονται και την ερχόμενη περίοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έχουν προκριθεί και στον τελικό κυπέλλου, όπου θ’ αντιμετωπίσουν την Άρσεναλ.

Η Γουλβς, αντίθετα, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, επίσης ήταν εξαιρετική φέτος, κάποια στιγμή ονειρεύτηκε ακόμα και το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά μετά την ήττα από τη Τσέλσι έμεινε κι εκτός Γιουρόπα Λιγκ! Οι «Λύκοι» ισοβάθμισαν με τη Τότεναμ, που ήρθε 1-1 με την Κρίσταλ Πάλας, αλλά η ομάδα του Μουρίνιο σ’ αυτή τη περίπτωση είχε το πλεονέκτημα. Υπάρχει, ωστόσο, ένας αστερίσκος. Στον τελικό του κυπέλλου, η Γουλβς θα υποστηρίζει τη Τσέλσι κόντρα στην Άρσεναλ. Αν πάρει η δεύτερη το τρόπαιο, η Γουλβς είναι οριστικά εκτός Γιουρόπα Λιγκ τη νέα σεζόν. Αν το πάρει η Τσέλσι, η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο θα βρίσκεται τη νέα σεζόν στην Ευρώπη. Οι Λονδρέζοι, δηλαδή, που προσωρινά της στέρησαν το εισιτήριο, ενδέχεται να της το... επιστρέψουν.

Σύνθεση                                         

Η Γουλβς, λοιπόν, θ’ αντιμετωπίσει στις 6 Αυγούστου τον Ολυμπιακό, με τη ψυχολογία να μην είναι στο καλύτερο σημείο. Ενδεχομένως, όμως, αυτό να την κάνει και πιο αποφασισμένη. Να συνεχίσει δηλαδή στον θεσμό έως το τέλος, προκειμένου να κυνηγήσει από εκεί το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «Λύκοι» παρατάχθηκαν με 3-4-3. Ο Ρούι Πατρίσιο ήταν στο τέρμα, ο Μπολί δεξί στόπερ, ο Κόαντι στο κέντρο της άμυνας και ο Σάις αριστερό στόπερ. Ο Ντόχερτι ήταν δεξί μπακ χαφ, ο Κάστρο αριστερό και στον άξονα οι Ντετόνκερ, Νέβες. Οι Γιότα, Νέτο, πλαισίωναν τον Χιμένες που ήταν στη κορυφή.

Μαχαιριές στις καθυστερήσεις

Το ματς ήταν ισορροπημένο η Γουλβς κρατούσε, ενώ η Τσέλσι καιγόταν για τη νίκη, αφού ήταν τέταρτη με 63 βαθμούς, όσους και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πίσω της με 62 ακολουθούσε η Λέστερ, που έπαιζε με την ομάδα του Σόλσκιερ. Οι παίκτες του Λάμπαρντ δεν ήθελαν να χάσουν το Τσάμπιονς Λιγκ και χτύπησαν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο 45’+1’ ο Μάουντ από καλή θέση, λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, εκτέλεσε άψογα το φάουλ και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Ρουί Πατρίσιο. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 45’+4’ ο Ζιρού σημείωσε το 2-0.

Αυτά τα δύο γκολ ήταν κυριολεκτικά μαχαιριές στη καρδιά των «λύκων». Στο δεύτερο ημίχρονο πίεσαν, αλλά δεν μπόρεσαν ν’ αλλάξουν την κατάσταση. Η Τσέλσι κράτησε το 2-0, βλέπει τα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει ένα ακόμα πλήγμα στην ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο.

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Καμπαγέρο, Αθπιλικουέτα, Μάρκος Αλόνσο, Ζουμά, Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Κόβατσιτς (85' Λόφτους Τσικ), Ζορζίνιο (88' Μπάρκλεϊ), Μάουντ (85' Πέδρο), Πούλισιτς (78’ Χάντσον-Οντόι), Ζιρού (78’ Άμπραχαμ).

Γουλβς (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Ρουί Πατρίσιο, Μπολί, Ντόχερτι (59’ Ποντένσε), Κόαντι, Κάστρο (59’ Βινάγκρε), Σάις, Ντεντόνκερ, Νέβες (59’ Μουτίνιο), Χιμένες, Γιότα (84' Ζορντάο), Νέτο (46’ Τραορέ).

Τα highlights της αναμέτρησης



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved