«Δηλητήριο» του Γκασπάρ για τη Ρεάλ Μαδρίτης

«Δηλητήριο» του Γκασπάρ για τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η Bundesliga ξεκίνησε ξανά ενώ και τα υπόλοιπα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, εκτός από τη γαλλική Λιγκ 1, οργανώνουν την επανεκκίνησή τους.

Φυσικά, υπάρχει ακόμα ο φόβος της μετάδοσης του κορονοϊού, αλλά η αποχή από το ποδόσφαιρο αρχίζει να γίνεται αισθητή και η ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων είναι πολύ σημαντική, τόσο αθλητικά όσο και οικονομικά.

Οι διοργανώσεις στην Ισπανία μπορεί να μην έχουν ξεκινήσει ακόμη, αλλά οι ποδοσφαιρικές αντιπαραθέσεις δεν τελειώνουν ποτέ στην ιβηρική αυτή χώρα. Κάπως έτσι, ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Γκασπάρ, έριξε ένα «φαρμακερό βέλος» στην αιώνια αντίπαλο των Καταλανών: «Εάν η Ρεάλ ήταν πρώτη όταν έγινε η αναστολή του πρωταθλήματος, θα το είχαν ολοκληρώσει».

Όπως σε όλα τα πρωταθλήματα του πλανήτη, υπάρχει πάντα κάποια ιστορική διαμάχη σε σχέση με την ευνοιοκρατία μιας ομάδας έναντι κάποιας άλλης. Στην Ισπανία, περί ης ο λόγος, γίνονται συχνά αναφορές για υποτιθέμενη «υποταγή» στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Φέτος, η διαμάχη βασίζεται σε εκ των υστέρων υποθέσεις και ο αθλητισμός δίνει φωνή στον πρώην πρόεδρο των «μπλαουγκράνα», ο οποίος είναι πεπεισμένος ότι αν η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν πρώτη στη βαθμολογία κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος, η επιλογή θα ήταν τερματισμός της σεζόν με τον τίτλο να απονέμεται στη «βασίλισσα».

Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο συνεχής ανταγωνισμός μεταξύ του συμβόλου της κορώνας κι εκείνου της Καταλονίας, αλλά ο Γκασπάρ είναι πεπεισμένος ότι υπάρχει ένα είδος παρότρυνσης για μίσος απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

«Στην Μπαρτσελόνα λείπει ο σεβασμός, ενώ "πωλείται" αντιμπαρτσελονισμός», θεωρεί. Και για να μην λείψει τίποτα από το... κάδρο, ο πρώην πρόεδρος των Καταλανών αναφέρθηκε σε ένα άλλο καυτό θέμα που μένει πάντα στο προσκήνιο για την Μπαρτσελόνα: εκείνο του Νεϊμάρ.

«Θα ήθελα να δω ξανά τον Νεϊμάρ στην "Μπάρτσα". Ξέρω ότι μπορεί να προσφέρει πολλά. Αυτό που δεν ξέρω είναι οι ρήτρες. Θα συγχωρούσα εκείνα που έκανε για να φύγει, θα ήθελα να τον ξαναδώ στην ομάδα». Όσο για τη μεγαλύτερη συγκίνηση επί προεδρίας του; «Το γκολ του Κούμαν στο Γουέμπλεϊ είναι η καλύτερη ανάμνηση. Θα συνεχίσουμε να μιλάμε γι΄ αυτό για πολλά χρόνια».



Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved