Ηρόδοτος: Ο απολογισμός της διοίκησης για την διετία 2018-2020

Ηρόδοτος: Ο απολογισμός της διοίκησης για την διετία 2018-2020

Συνεχίζεται ο απολογισμός του Ηροδότου, οι ιθύνοντες του οποίου δίνουν στη δημοσιότητα όλες τις εξελίξεις.

Πιο αναλυτικά:

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 2018-2020

Απερχόμενου προέδρου Δ.Σ. ΠΑΣΑ Ηροδότου.

ΜΕΡΟΣ 3ο

“Τα αναφερόμενα στον απολογισμό αποτελούν δημόσια δια του μέσου αυτού ενημέρωση του προέδρου του Δ.Σ. και δεν έχουν την τυπική καταστατική έννοια του Διοικητικού απολογισμού , άρα της εκ των προτέρων γνώσης και έγκρισης του Δ.Σ.”

ΓΗΠΕΔΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΕΡΓΑ

Η Διοίκηση Παναγιωτάκη από την πρώτη μέρα της θητείας της διαπίστωσε ότι οι γηπεδικές εγκαταστάσεις των Ακαδημιών και του γηπέδου Γιάννης Σκουρέλλος είχαν σημαντικά προβλήματα λόγω παλαιότητας.
Πέραν των αγωνιστικών χώρων , οι περιφράξεις , οι πυλώνες και ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός , παρουσίαζαν σε πολλά σημεία πολλά προβλήματα και κινδύνους από καταρρεύσεις.
Άμεσα με την συμμετοχή του Δήμου , καθαιρέθηκε τμήμα της περίφραξης του γηπέδου 5Χ5 και με χρηματοδότηση της περιφέρειας Κρήτης(6.800 € τον Νοέμβριο 2018) αντικαταστάθηκαν οι λαμπτήρες φωτισμού στους πυλώνες με led.

Η Διοίκηση για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια αποδέσμευσε τα έσοδα της Ακαδημίας από το κεντρικό ταμείο του Ηροδότου και έτσι η Ακαδημία μπόρεσε αφενός να εξοφλήσει χρέη παρελθόντων ετών , αλλά και να διαθέσει περίπου 14.000 € στην συντήρηση των γηπέδων 5Χ5 και Γ.Σκουρέλος.
Παράλληλα σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου , με την συμβολή του μηχανικού κ.Σμαραγδάκη ξεκίνησε η μελέτη για τον πλήρη εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων αυτών.

Αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών σήμερα:
-Εχει ήδη ανακηρυχθεί ανάδοχος για το έργο αντικατάστασης συνθετικού χλοοτάπητα γηπέδου 5Χ5, αντικατάσταση όλης της περίφραξης του γηπέδου 5Χ5 και Γιάννης Σκουρέλος , αντικατάσταση των 10 πυλώνων των γηπέδων αυτών και εκσυγχρονισμός και αντικατάσταση των κεντρικών πινάκων διανομής ηλεκτρικού ρεύματος , προϋπολογισμού 230.000 € και χρηματοδότηση του Δήμου Ηρακλείου.Ο εργολάβος αναμένεται να εγκατασταθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο και απομένουν μόνο μικρές τεχνικές λεπτομέρειες προς τούτο.
Επίσης με ενέργειες της Διοίκησης αλλά και της τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου , η αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα του Γιάννης Σκουρέλος , εντάχθηκε με απόφαση του υφυπουργού κ.Αυγενάκη στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ , του υπουργείου Εσωτερικών.

ΣΚΕΠΑΣΤΡΟ:

Κατά την ανάληψη των καθηκόντων μας πληροφορηθήκαμε χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη έγγραφη αναφορά , ότι η Περιφέρεια Κρήτης, εχει δεσμεύσει το ποσό των 300.000 ευρώ για την τοποθέτηση στεγάστρου στην κεντρική εξέδρα του γηπέδου Ηροδότου.
Σε κοινή σύσκεψη με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο , συμφωνήθηκε ότι με ευθύνη του Ηροδότου θα συνταχθεί η μελέτη κατασκευής η οποία αφού εγκριθεί από τον Δήμο θα λάβει την άδεια κατασκευής και ακολούθως θα αναζητηθεί η χρηματοδότηση από την περιφέρεια.

Με πρωτοβουλία του προέδρου η ευθύνη σύνταξης της μελέτης ανατέθηκε σε μηχανικό μέλος του συλλόγου , ο οποίος παρά τις παραινέσεις και προτροπές μας , δεν παρέδωσε μελέτη μέχρι το Φθινόπωρο 2019.

Ακολούθως η Διοίκηση συγκάλεσε σύσκεψη στα γραφεία της όπου παρουσία του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών , ορίστηκε επιτροπή(στην οποία ορίστηκε και πάλι ο ίδιος μηχανικός) για να μελετήσει το θέμα.
Στην σύσκεψη αυτή για πρώτη φορά η περιφέρεια δια του αρμοδίου αντιπεριφερειάρχη για πρώτη φορά εγγράφως δεσμεύτηκε για την χρηματοδότηση ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΚΕΠΑΣΤΡΟΥ στο γήπεδο Ηροδότου , χωρίς ασφαλώς να προσδιορίζει το σημείο.

Μετά από την παρέλευση αρκετού χρόνου ενημερωθήκαμε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για το πρόβλημα με την κατασκευή στεγάστρου στην κεντρική κερκίδα λόγω προβλημάτων στο ιδιοκτησιακό του χώρου(κληροδοτήματα) και συμφωνήθηκε να μελετηθεί η κατασκευή αυτού σε συνδυασμό με το υπάρχον , στην νότια κερκίδα του γηπέδου , η οποία ασφαλώς θα ανακατασκευαστεί και εκσυγχρονιστεί πλήρως.

Ταυτόχρονα ο μηχανικός κ.Σμαραγδάκης ανέλαβε όπως πάντα αφιλοκερδώς την σύνταξη σχετικής μελέτης προς τούτο.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ

Από την πρώτη στιγμή της διοίκησης μας διαπιστώθηκε η απουσία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στον σύλλογο.Προσφορότερος χώρος για την εξυπηρέτηση των αναγκών αυτών προκρίθηκε υπάρχον μισοτελειωμένο κτίριο κοντά στο κυλικείο γηπέδου Ηροδότου.
Απευθυνθήκαμε(πρόεδρος-αντιπρόεδρος) στον επιχειρηματία κ.Μπαξεβάνη Ντίνο , ο οποίος με χαρά αποδέχθηκε την χρηματοδότηση του έργου , και σε χρόνο ρεκόρ το εγκαταλελειμμένο για πολλά χρόνια αυτό ακίνητο , είναι πλέον ένα στολίδι σύγχρονο και λειτουργικό για τις ανάγκες του συλλόγου αίθουσα αυτή δικαίως ονομάστηκε ΑΙΘΟΥΣΑ ΝΤΙΝΟΥ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ , για να τιμήσει την διαχρονική προσφορά της οικογένειας αυτής στον Ηρόδοτο.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Ως γνωστό τα ιστορικά γραφεία του Ηροδότου κρίθηκαν επικίνδυνα προς χρήση λόγω καταρρεύσεων και ως εκ τούτου κρίθηκε επιβεβλημένη η ανακατασκευή τους.
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου με προσωπική του παρέμβαση μετά από αίτημα του συλλόγου , δεσμεύτηκε για την ανακατασκευή των γραφείων και ήδη έχει ανατεθεί σε μηχανικό του Δήμου η σχετική μελέτη , η οποία προβλέπει την καθαίρεση της οροφής και αντικατάσταση της με άλλη πιο ελαφριά(κεραμίδι) καθώς και λοιπές εργασίες.

ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση με παρεμβάσεις προς την δημοτική αρχή ,αιτήθηκε την χρηματοδότηση της συντήρησης του χλοοτάπητα από τον Δήμο. Απέσπασε προς τούτο την υπόσχεση του Δημάρχου , η οποία μετουσιώθηκε σε ομόφωνη απόφαση της οικονομικής επιτροπής Δήμου Ηρακλείου 4/12/2019 προς τούτο.

Απομένει η τυπικά απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου(Αμεση) ώστε να υλοποιηθεί η απόφαση.

Επειδή για πολλές από τις παρεμβάσεις του Δήμου υπάρχει κάποιο τυπικό κώλυμα λόγω του υπάρχοντος παραχωρητηρίου , που άκριτα και χωρίς μελέτη αποδέχθηκε η προηγούμενη διοίκηση, έχουμε ήδη υποβάλει σχετικό αίτημα τροποποίησης στον Δήμο , ώστε οι υπηρεσίες τους χωρίς τυπικά εμπόδια να παρεμβαίνουν κυρίως σε θέματα συντήρησης των εγκαταστάσεων.

Απομένει στην νέα Διοίκηση να συνεχίσει στην κατεύθυνση αυτή διαχωρίζοντας την λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος από αυτήν της συντήρησης των εγκαταστάσεων…….

Συνεχίζεται:”



Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved