Λαμία - Ολυμπιακός 0-0: Ανοικτοί λογαριασμοί - Στο Φάληρο κρίνεται η πρόκριση (videos)

Λαμία - Ολυμπιακός 0-0: Ανοικτοί λογαριασμοί - Στο Φάληρο κρίνεται η πρόκριση (videos)

Ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) ολοκληρώθηκε το πρώτο παιχνίδι της Λαμίας με τον Ολυμπιακό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις λιγοστές ευκαιρίες που δημιούργησαν στα αντίπαλα καρέ, με αποτέλεσμα να μείνουν… άκαπνες και να αφήσουν ανοικτούς… λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς, η οποία θα διεξαχθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε περίπου μία εβδομάδα.

Ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, προσπάθησε να βρει τους… διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, αλλά κάτι τα άσχημα τελειώματα των επιθετικών του, κάτι κάποιες εξαιρετικές επεμβάσεις από τον Θεοδωρόπουλο δεν του επέτρεψαν να φύγει με τη νίκη από το ΔΑΚ Λαμίας.

Από την άλλη, οι «κυανόλευκοι» εμφανίστηκαν περισσότερο προσηλωμένοι στην άμυνά τους, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, αλλά όσο περνούσε η ώρα έβγαιναν στην επίθεση αναζητώντας ένα τέρμα που θα τους έδινε το προβάδισμα για την πρόκριση. Τελικά, οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν, με αποτέλεσμα να μείνουν στο 0-0.

Η εξέλιξη του αγώνα

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, μια και οι δύο προπονητές προχώρησαν σε πολλές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα. Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στην αρχή, αναζητώντας τους… διαδρόμους προς την εστία του Θεοδωρόπουλου, την στιγμή που οι γηπεδούχοι έδειξαν πως είχαν διάθεση να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τον Ολυμπιακό, όταν στο 23’ ο Φορτούνης έκανε την κίνηση από τον άξονα, βρήκε στην περιοχή τον Χασάν, αλλά το πλασέ που έκανε ο τελευταίος, πέρασε άουτ. Η… απάντηση για την Λαμία ήρθε στο επόμενο λεπτό, όταν ο Ασίγκμπα προσπάθησε να σουτάρει από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Παπαδόπουλος έβαλε την κόντρα και αποσόβησε τον κίνδυνο. Δύο λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Παπαδόπουλος έκανε τη βαθιά μπαλιά στον Χασάν, ο Αιγύπτιος έφερε μπροστά την μπάλα, αλλά το σουτ που έκανε δεν βρήκε και πάλι στόχο.

Στα επόμενα λεπτά η Λαμία κατάφερε να ισορροπήσει την αναμέτρηση. Με πίεση προς την περιοχή του Ολυμπιακού, κατάφερε να βάλει δύσκολα στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι αδυνατούσαν να βρουν καλές επιλογές. Ωστόσο, στο 38’ το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς έφτασε και πάλι με εξαιρετικές αξιώσεις προς την αντίπαλη περιοχή, όταν ο Ραντζέλοβιτς έφυγε στην κόντρα, έκανε ωραία κίνηση και σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Θεοδωρόπουλος με απίστευτη επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ. Έτσι, οι δύο ομάδες έφτασαν στο ημίχρονο χωρίς σκορ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πιέσουν για να φτάσουν στο γρήγορο γκολ. Μάλιστα, στο 49’ έχασαν σπουδαία διπλή ευκαιρία. Έπειτα από κόρνερ και κακή απομάκρυνση από τους αμυντικούς, ο Καμαρά πήρε τη μπάλα πολλά μέτρα μακριά από την περιοχή, έπιασε τον… κεραυνό, ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε ασθενώς, αλλά ο Ραντζέλοβιτς που πήρε το… ριμπάουντ, δεν βρήκε στόχο από πλάγια θέση.

Οι Πειραιώτες ανέβασαν την πίεσή τους προς την άμυνα της Λαμίας και στο 53’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν, όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Παπαδόπουλος πήρε την κεφαλιά, αλλά η προβολή του Σισέ, προ του Τοροσίδη, έφυγε άουτ, πάνω από το δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.

Σ’ αυτό το σημείο οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να αντιδράσουν και προσπάθησαν να βγουν από την άμυνά τους. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του κέντρου και να αναζητήσουν τους… διαδρόμους προς την εστία του Αλέν. Μάλιστα, στο 76’ ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Παπαδόπουλου στον Μπιανκόνι, ωστόσο, έπειτα από εξέταση του VAR, υποδείχθηκε οφσάιντ, μια και ο φορ των γηπεδούχων ήταν πιο μπροστά πριν πάρει την μπάλα στην άμυνα του Ολυμπιακού.

Οι αλλαγές από τους δύο πάγκους επηρέασαν την εικόνα του αγώνα στα επόμενα λεπτά, με τις δύο ομάδες να δείχνουν περισσότερη προσοχή στην άμυνά τους, σκεπτόμενες και τον επαναληπτικό που ακολουθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης». Πάντως, στο 90’ οι Πειραιώτες έφτασαν μία… ανάσα από το γκολ, αλλά η κεφαλιά του Σισέ πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Τζανετόπουλου, τρία λεπτά αργότερα στην τελευταία καλή στιγμή της Λαμίας και του αγώνα.

Λαμία (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Βύντρα, Βάντερσον, Τζανετόπουλος, Ασίγκμπα, Μπουλούλης, Μπεχαράνο (88’ Βλαχομήτρος), Σασί (69’ Μπιανκόνι), Βιγιάλμπα, Σάλιακας, Τιρόνε (73’ Νιάσε).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Αλέν, Γκασπάρ, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Σισέ, Καφού, Καμαρά, Φορτούνης, Λοβέρα (84’ Μασούρας), Ραντζέλοβιτς (55’ Μορ), Χασάν (83’ Σουντανί).



Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved