Βαγγέλης Παυλίδης, το νέο «hot prospect» του ελληνικού ποδοσφαίρου (photos&video)

Βαγγέλης Παυλίδης, το νέο «hot prospect» του ελληνικού ποδοσφαίρου (photos&video)

O Βαγγέλης Παυλίδης μας συστήθηκε με γκολ στο Ελλάδα – Βοσνία, προκαλεί με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί με την Εθνική ομάδα το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ και έγινε πλέον «talk of the town».

Πέτυχε το πρώτο του γκολ χθες το βράδυ με την εθνική ομάδα. Κάνει καριέρα αξιοπρόσεκτη στην Ολλανδία με την Βίλεμ και βλέπει το ποδοσφαιρικό του μονοπάτι να βρίσκει καινούριους και μεγάλους δρόμους. Ο λόγος για τον Βαγγέλη Παυλίδη, που από την Καλαμαριά και την ακαδημία του Παναγιώτη Κερμανίδη "Μπέμπηδες" έφτασε στην εθνική ομάδα, τραβώντας τα βλέμματα των ευρωπαϊκών συλλόγων και των απανταχού μάνατζερ. Στα 21 του χρόνια ήδη ανέβασε τον πήχη των ποδοσφαιρικών του φιλοδοξιών και μαζί την αγοραστική του αξία.

Ξεκίνησε από την τρυφερή ηλικία των 4,5 ετών στην Ακαδημία του βετεράνου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, στην οποία εργάστηκε και καλλιεργήθηκε ποδοσφαιρικά για 11,5 χρόνια. Στα 16 χρόνια του έφυγε και δοκιμάστηκε στην Μπόχουμ. Για να υπογράψει δελτίο συνεργασίας με την γερμανική ομάδα έπρεπε να κλείσει τα 16 και όταν αυτό έγινε, στις 21 Νοεμβρίου 2014, ο νεαρός Βαγγέλης Παυλίδης ταξίδευσε στο Μπόχουμ με την συνοδεία των γονιών του, όπου και υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο συνεργασίας.

2220186 copy

Στην Μπόχουμ ο μικρός Βαγγέλης ξεδίπλωσε το εξαιρετικά προικισμένο ταλέντο του αμέσως. Από την πρώτη του κιόλας επαφή με το περιβάλλον της νέας του ομάδας και της καινούριας του χώρας διαμονής και δραστηριότητας. Προσαρμόστηκε αμέσως στις συνθήκες που δεν του φάνηκαν εύκολες σε αυτή την ηλικία, αλλά ούτε και δυσβάστακτες. Συνηθισμένος να δουλεύει σκληρά στο γήπεδο για να αξιοποιεί το ταλέντο του, προσαρμόστηκε άμεσα στις ποδοσφαιρικές συνθήκες της Μπόχουμ και των μικρών ομάδων της, με τις οποίες άρχισε να δρέπει δάφνες, σκοράροντας "κατά ριπάς" στα επίσημα παιχνίδια της Μπόχουμ Κ-17, και Κ-19. Πήρε μέρος σε 45 αγώνες αυτής της κατηγορίας και σκόραρε 29 γκολ, πριν μετακομίσει στην Β' ομάδα της Μπορούσια Ντόρτμουντ τον Ιανουάριο του 2018, όπου κι εκεί συνέχισε την ασταμάτητη δράση του. Σε 32 αγώνες σημείωσε 7 τέρματα, δείχνοντας πως έχει στο "αίμα" του το γκολ. Η ρήτρα που έθεσε η ομάδα του που είχε και τα δικαιώματα του ήταν μικρή και η Βίλεμ που έκανε σωστό σκάουτιγκ στην Ευρώπη, πλήρωσε 150.000 ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Από την αρχή αυτής της σεζόν φορά την φανέλα της Βίλεμ, στο Τίλμπουργκ της Ολλανδίας, μια μεσαία ομάδα της Eredivisie, και στα 8 πρώτα παιχνίδια της περιόδου σκόραρε 6 φορες, αναδεικνύοντας την μεγάλη του ικανότητα στο γκολ αλλά και σε κάθε άλλη επιθετική δραστηριότητα.

Στην Γερμανία όλα τα προηγούμενα χρόνια ακολούθησε έναν πολύ αυστηρό τρόπο καθημερινής διαβίωσης, έχοντας την ευεργετική παρουσία της μητέρας του, με συνέχιση σπουδών στο ελληνογερμανικό σχολείο της περιοχής, ενώ ο πατέρας του, που φυσικά παρακολουθεί ενθουσιασμένος την γεωμετρική πρόοδο της καριέρας του, ζει στην Θεσσαλονίκη συνεχίζοντας την προσωπική του επαγγελματική δραστηριότητα με ιδιόκτητη εταιρεία μεταφορών στην Καλαμαριά και επισκεπτόμενος σε τακτά διαστήματα τον χαρισματικό γιο του.

Ο Βαγγέλης Παυλίδης έχει κι άλλον αδελφό ποδοσφαιριστή, τον Βασίλη, που γεννήθηκε το 2002, ανήκει στην Κ-17 της Σάλκε και, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, θα κάνει σύντομα κι αυτός είσοδο στο ποδοσφαιρικό ευρωπαϊκό «χρηματιστήριο». Είναι στόπερ και δείχνει πως η δουλειά που έκανε επίσης θα καρποφορήσει.

Τον νέο αστέρα της εθνικής αναζήτησαν και ελληνικοί σύλλογοι πριν αυτός πάρει τον δρόμο της ξενιτιάς και της καταξίωσης. Μάλιστα, όσο ανήκε στους "Μπέμπηδες" δοκιμάστηκε σε μια-δυο από αυτές, αλλά δεν του έγινε κάποια πρόταση ικανοποιητική και οι Γερμανοί με την πληροφόρηση που είχαν από Ελληνες μάνατζερ, τον πλησίασαν, τον είδαν και τον απέκτησαν.

2220177

Τον θέλει η Φιορεντίνα

Το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας πραγματοποίησε ο Βαγγέλης Παυλίδης, ο οποίος μάλιστα σκόραρε για πρώτη φορά και έβαλε το δικό του «λιθαράκι» προκειμένου η Ελλάδα να πάρει τη νίκη κόντρα στην Βοσνία για τα προκριματικά του Euro 2020. Αυτό σε συνδυασμό με τις εμφανίσεις του στην Βίλεμ (8 συμμετοχές και 6 γκολ φέτος) δεν περνούν αδιάφορες από συλλόγους των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του metrosport.gr, τον 20χρονο Θεσσαλονικιό φορ παρακολουθεί στενά η Φιορεντίνα, η οποία ίσως επισημοποιήσει το ενδιαφέρον της προς τον ολλανδικό σύλλογο, με τον οποίο ο Παυλίδης έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022. Δεν είναι μόνο οι «βιόλα», αλλά και άλλες ομάδες που εξετάζουν τον υψηλόσωμο επιθετικό, τόσο από την Bundesliga όσο και από την Eredivisie.

Η απόδοσή του ήταν εξαιρετική στην Ολλανδία με 5 γκολ και 4 ασίστ και η διοίκηση της Βίλεμ αποφάσισε να καταβάλει την οψιόν αγοράς (250.000 ευρώ) για να τον αποκτήσει το περασμένο καλοκαίρι. Ο 20χρονος επιθετικός μπήκε φουριόζος και στο φετινό Πρωτάθλημα και με 6 γκολ σε 8 παιχνίδια έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων, ενώ χθες πέτυχε και το παρθενικό του τέρμα με την εθνική.

Ελλάδα - Βοσνία Ερζεγοβίνη (2-1) Highlights - Euro 2020 Qualifiers - 15/10/2019 | COSMOTE SPORT

VANGELIS PAVLIDIS?? | WILLEM II STRIKER | GOALS ⚽️

Vangelis Pavlidis - Vfl Bochum - Bundesliga video profile - Sports Genius Agency

To goal του Παυλίδη με Βοσνία



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved