Γιαννίκης: «Είμαι ευχαριστημένος»

Γιαννίκης: «Είμαι ευχαριστημένος»

Ο προπονητής του «Άγιαξ της Ηπείρου» ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα και τη νίκη της ομάδας του στο φιλικό με τον Παναιτωλικό.

Αναλυτικά oι δηλώσεις του:

Για το αν είδε καλύτερη την εικόνα της ομάδας σε σχέση με την ΑΕΛ: «Δεν το βλέπω έτσι. Απειληθήκαμε στο 2ο λεπτό να φάμε γκολ. Όσο ήμασταν μέσα στο πλάνο σήμερα ήμασταν καλοί, αλλά είχαμε και στα δύο ημίχρονα παθητικό ρόλο για πολύ χρονικό διάστημα και απειληθήκαμε. Είχαμε ατέλειες στο αμυντικό κομμάτι, αλλά δικαιολογημένα, γιατί δεν δουλέψαμε ακόμα. Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη φιλική νίκη. Δείξαμε σε κάθε ημίχρονο για κάποιο χρονικό διάστημα τι θέλω και πως θέλω να παίζουμε. Αλλά είχαμε κάποιες ψηλές μπαλιές στο α’ ημίχρονο που δεν ήταν δουλεμένες, είχαμε πισωγύρισμα σε παθητικό ρόλο κι αυτό δεν μου άρεσε. Αλλά είμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας, της δουλειάς και της εξέλιξης. Το σκορ δεν μας κλείνει τα μάτια εμάς στο τεχνικό επιτελείο σ’ αυτά που θέλουμε. Σε γενικές γραμμές όμως είμαι πάλι ευχαριστημένος, αλλά δεν μου άρεσε που ξεχαστήκαμε κάποια διαστήματα και στο αμυντικό και στο επιθετικό κομμάτι και δεν κάναμε αυτό που θέλουμε».

Για το αν είναι νωρίς για να έχει τόσο καλή εικόνα ο ΠΑΣ: «Δουλεύουμε 3 εβδομάδες, ο αντίπαλος δουλεύει 3 εβδομάδες περισσότερο από εμάς. Είναι καλό που βγαίνουν στο παιχνίδι μας πράγματα της προπόνησης, αλλά ακόμα δεν έχουμε την εικόνα που θέλω να έχουμε για 90 λεπτά. Δεν μπορούμε να την έχουμε όμως λόγω αντοχής, λόγω αλλαγών και πραγμάτων που δεν τα δουλέψαμε ακόμα. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει το σκορ. Είναι όμορφο να έχουν τα παιδιά την αίσθηση της νίκης, αλλά δεν είναι το παν. Εγώ κοιτάω την εξέλιξη της ομάδας, τι είναι καλό και τι δεν μου άρεσε. Είχαμε πολλά στημένα εις βάρος μας, αυτά μπορεί να γίνουν επικίνδυνα. Έχουμε ακόμα θέματα, αλλά είμαστε σε καλή κατάσταση και βλέπουμε ότι τα παιδιά δουλεύουν σκληρά και προσπαθούν να βγάλουν αυτά τα πράγματα στο γήπεδο».

Για τις κερδισμένες μονομαχίες στον χώρο του κέντρου και τη δημιουργία φάσεων που ήταν βελτιωμένη: «Σίγουρα θέλουμε να κερδίσουμε την μπάλα ψηλά και θέλουμε κάθετες κινήσεις και γρήγορες αντεπιθέσεις όταν κερδίζουμε την μπάλα. Και με την μπάλα θέλουμε να έχουμε οργανωμένο χτίσιμο παιχνιδιού και να βγάζουμε φάσεις, αλλά είναι και θέμα αντιπάλου. Η Λάρισα στο προηγούμενο φιλικό δεν έπαιζε κάθετες μπαλιές στο κέντρο, έπαιζε διαγώνιες ψηλές μπαλιές. Ήταν διαφορετικές οι ομάδες που αντιμετωπίσαμε ως προς το πλάνο παιχνιδιού τους».

Για το αν βοηθάει για ασφαλή συμπεράσματα το γεγονός ότι ο ΠΑΣ αντιμετωπίζει ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας: «Επίτηδες κάναμε αυτά τα παιχνίδια για να δούμε που βρισκόμαστε. Δεν το κάναμε στο Καρπενήσι για να έχουμε χρόνο να δουλέψουμε. Βλέπουμε ατέλειες και η βιντεοανάλυση θα μας βοηθήσει να δούμε και πράγματα που δεν αξιοποίησε ο αντίπαλος. Πρέπει να δούμε και φάσεις που δεν έφεραν κίνδυνο στην εστία μας, θα τις δούλεψουμε κι αυτές για να μη φτάνουμε σε σημείο να κινδυνεύουμε».

Για το κυρίαρχο σύστημα που είναι το 4-2-3-1: «Το σύστημα γίνεται και 4-4-2 και σε φάση ανάπτυξης και 4-3-3. Ξεκινάμε ένα σύστημα, αλλά είμαστε σε ροή και δεν είμαστε στατικοί. Θα δουλέψουμε κι άλλα συστήματα».

Για τα νέα παιδιά που τα πήγαν πολύ καλά: «Δεν είπα ότι υπήρχε διαφορά ποιότητας την προηγούμενη φορά, αλλά ότι φάνηκε διαφορά στη δύναμη, δηλαδή στη σωματοδομή. Σήμερα ήταν διαφορετικό το παιχνίδι, δεν πήγε τόσο πολύ στα μαρκαρίσματα, αλλά έπαιζε κάθετα και στρωτά ο αντίπαλος, ενώ η Λάρισα είχε πιο μπροστινές μπαλιές και είχε περισσότερες μονομαχίες».

Για τα μεταγραφικά: «Κάτι υπάρχει, το έχουμε συζητήσει εσωτερικά και θα ανακοινώσουμε όταν έρθει η ώρα».



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved