Ο ΟΦ Ιεράπετρας έχει... παράδοση στο Κύπελλο (photos, videos)

Ο ΟΦ Ιεράπετρας έχει... παράδοση στο Κύπελλο (photos, videos)

Ο Γιάννης Μάγγος μιλά στο Onsports για το ιστορικό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Χρονιά-όνειρο ζει φέτος ο ΟΦ Ιεράπετρας, ο οποίος πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Την Τετάρτη (5/12, 16:00) οι Κρητικοί θα αγωνιστούν σε εξ αναβολής παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Το παιχνίδι αυτό είναι το πλέον ιστορικό για την ομάδα από την Ιεράπετρα, που μετρά 48 χρόνια ιστορίας και αυτή είναι μόλις η 2η συμμετοχή της στο Κύπελλο Ελλάδας.

Προπονητής στον ΟΦΙ είναι ο Γιάννης Μάγγος, ο οποίος μιλώντας στο Onsports, έκανε λόγο για ένα παιχνίδι-γιορτή. «Η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό αποτελεί για εμάς και για την Ιεράπετρα μια γιορτή. Εμείς θα πάμε στο ΟΑΚΑ για να χαρούμε το παιχνίδι και να παίξουμε χωρίς άγχος. Σίγουρα, το παιχνίδι αυτό θα αποτελέσει μια καλή εμπειρία για όλους τους παίκτες, καθώς θα αντιμετωπίσουν μια από τις καλύτερες ομάδες της Super League».

Αναφερόμενος στην πορεία του ΟΦ Ιεράπετρας στο πρωτάθλημα, ο Καρδιτσιώτης τεχνικός σημείωσε: «Βρισκόμαστε δίκαια στην πρώτη θέση του 5ου ομίλου. Έχουμε την καλύτερη επίθεση στον όμιλο και την καλύτερη άμυνα, καθώς έχουμε δεχτεί μόλις ένα γκολ. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι, καθώς ο στόχος μας είναι η κατάκτηση του τίτλου και η άνοδος, ωστόσο δεν είναι αυτοσκοπός».

Παράδοση στο… Κύπελο

Ο ΟΦ Ιεράπετρας ιδρύθηκε το 1970, μετά από τη συγχώνευση των τότε δύο ομάδων της Ιεράπετρας: της Θύελλας και του Διαγόρα. Στα 48 χρόνια της ιστορίας του έχει κατακτήσει δέκα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Λασιθίου, ένα στη Δ’ Εθνική και μετρά μια συμμετοχή στην επαγγελματική Γ’ Εθνική τη σεζόν 2006-07.

Ωστόσο, μπορεί να χαρακτηριστεί ομάδα Κυπέλλου, καθώς μετά 11 κατακτήσεις του Κυπέλλου Λασιθίου, ενώ τον περασμένο Ιούνιο κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του το Κύπελλο Ερασιτεχνών.

Την καλή του παράδοση τη συνέχισε και στο Κύπελλο Ελλάδας, καθώς στη νέα μορφή του συμμετείχαν φέτος και οι Κυπελλούχοι των ΕΠΣ. Στην πρώτη φάση ο ΟΦΙ επικράτησε 3-2 του Ηρακλή Ελευσίνας, ενώ πέρασε στη δεύτερη φάση άνευ αγώνος. Στην γ’ φάση όπου μπήκαν στο… κόλπο οι ομάδες της Football League, κατάφερε να αποκλείσει τον Καραϊσκάκη με 1-0 και να περάσει στους ομίλους. Στον όμιλο με Παναθηναϊκό, Παναιτωλικό και ΑΟΧ Κισσαμικό, μετρά μια ήττα από τους Χανιώτες.

Στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ο ΟΦ Ιεράπετρας κάνει πορεία… ανόδου. Μετά από 10 αγώνες στον 5ο όμιλο, βρίσκεται στην πρώτη θέση, με 24 βαθμούς, μετρώντας 7 νίκες και 3 ισοπαλίες. Έχει πετύχει 18 γκολ κι έχει δεχτεί μόλις ένα. Πρώτοι σκόρερ για τους «ασπρόμαυρους» είναι οι Στέφανος Μαρτσάκης και Κέβιν Χύσι με 4 γκολ.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την πορεία του ΟΦΙ...

ΟΦ Ιεράπετρας - Καραϊσκάκης Άρτας 1-0

Αφιέρωμα στον Κυπελλούχο Ερασιτεχνών ΟΦ Ιεράπετρας



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved