Γιουβέντους: Είπε «αντίο» ο Μπουφόν! (photos)

Γιουβέντους: Είπε «αντίο» ο Μπουφόν! (photos)

Οι «τίτλοι τέλους» σε μία θαυμάσια καριέρα με τα «μπιανκονέρι» έπεσαν για τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Γιουβέντους.

Ο «θρύλος» του ιταλικού ποδοσφαίρου αποφάσισε να αποχωρήσει από τους «μπιανκονέρι» στο τέλος της φετινής σεζόν και το μεσημέρι της Πέμπτης (17/5) παρέθεσε συνέντευξη Τύπου, στην οποία είπε «αντίο» στην «Γηραιά Κυρία» της γειτονικής χώρας.

Την παρουσίαση του Τζίτζι Μπουφόν έκανε ο πρόεδρος της ιταλικής ομάδας, Αντρέα Ανιέλι, ο οποίος μίλησε με κολακευτικά σχόλια για την πορεία και την παρουσία του Ιταλού τερματοφύλακα στην ομάδα, όπου κατέκτησε εννέα τίτλους στην Serie A, πέντε Κύπελλα Ιταλίας, έξι Σούπερ Καπ, ένα Κύπελλο UEFA και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική ομάδα της χώρας του.

«Είναι ένας φίλος, είναι ο αρχηγός μας. Ήταν στον παράδεισο, πήγε στην κόλαση και γύρισε στον παράδεισο. Η Γιουβέντους θα του είναι υπόχρεη για πάντα. Είναι στο πάνθεον μαζί με τους Νέντβεντ, Τρεζεγκέ, Ντελ Πιέρο, Κιελίνι», ήταν τα πρώτα του Αντρέα Ανιέλι.

Και συνέχισε: «Θα έλεγα ότι φέτος ο Τζίτζι φέτος ήρθε πιο πολλές φορές στο σπίτι μου από πολλούς συγγενείς μου. Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να ανταλλάσσουμε απόψεις για τη Γιουβέντους, όπως το κάναμε ως τώρα. Του έχουμε κάνει πρόταση να συνεχίσει τόσο εκτός όσο και εντός γηπέδου. Γνωρίζει ότι έχει την πλήρη υποστήριξή μου σε ό,τι αποφασίσει. Θέλω να τον ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για όλα αυτά τα χρόνια».

«Περίεργη μέρα για μένα»

«Είναι τιμή να βρίσκομαι εδώ. Είμαι χαρούμενος για όλους όσοι είναι εδώ σήμερα. Πέραν όλης της κριτικής, θέλω να ευχαριστήσω άπαντες θέλω να πω ευχαριστώ επειδή το νιώθω. Είναι μια ιδιαίτερη, μια περίεργη ημέρα για μένα. Έφτασα, όμως, εδώ ήρεμος, γεμάτος συναισθήματα», ανέφερε αρχικά ο Τζίτζι Μπουφόν στην ομιλία του.

Και συνέχισε αναφερόμενος στο… τέλος του: «Είναι το αποτέλεσμα μια υπέροχης καριέρας, την οποία ήμουν προνομιούχος να έχω. Τόσοι πολλοί άνθρωποι με αγάπησαν και με πρόσεξαν. Χάρη σε αυτή την αγάπη και τη συμπαράσταση, προσπαθούσα πάντα να κάνω ό,τι καλύτερο. Το Σάββατο θα είναι το τελευταίο παιχνίδι μου με τη Γιουβέντους. Νομίζω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να κλείσω αυτή την... περιπέτεια».

«Φοβόμουν το τέλος της... περιπέτειάς μου με τη Γιουβέντους. Μπορώ να πω ότι είμαι περήφανος ότι στα 40 μου είμαι ικανός να αποδίδω όσο καλύτερα μπορώ. Ίσως δεν ήμουν όπως παλιά, αλλά πάντα προσπαθούσα να εκπροσωπώ τη Γιουβέντους με τον καλύτερο τρόπο. Γι' αυτό είμαι εδώ, για να πω ευχαριστώ. Δεν είναι εύκολο ούτε αυτονόητο για κάποιον αθλητή με τόσα χρόνια καριέρας. Το γεγονός ότι ακόμα στα 40 μου μπορώ να είμαι μέσα στο γήπεδο πιστώνεται στη Γιουβέντους, που με πήρε ανώριμο το 2001», κατέληξε στην ομιλία του.

Στην συνέχεια, ο Τζίτζι Μπουφόν απάντησε σε ερωτήσεις για:

Το τι θα κάνει στο μέλλον: «Θα παίξω το Σάββατο και μόνο αυτό είναι σίγουρο. Μετά θα μιλήσω με τον Αντρέα, γνωρίζει όσα με αφορούν, με συμβουλεύει. Μέχρι πριν από 15 ημέρες ήταν ξεκάθαρο ότι θα σταματούσα, αλλά τώρα έχω προτάσεις και υπάρχουν νέες προκλήσεις εντός και εκτός γηπέδων. Θα έλεγα ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι γεμάτες με συναισθήματα και κατόπιν θα πάρω την τελική απόφασή μου. Για εμένα αυτό που είχε πάντα τη μεγαλύτερη σημασία ήταν να μην καταστρέψω αυτή τη σχέση που έχτισα με τη Γιουβέντους».

Το μέλλον της Γιουβέντους: «Η φιλοσοφία της δεν θα αλλάξει. Είμαι βέβαιος ότι θα βρει λύσεις και θα προχωρήσει. Έχει έναν τερματοφύλακα πολύ νεότερο από εμένα, 13 χρόνια για την ακρίβεια, αλλά εξίσου ικανό με εμένα. Η σημερινή Γιουβέντους είναι η πιο επίμονη ομάδα που εγώ έχω ζήσει και έτσι θα συνεχίσει».

Το ενδεχόμενο να αγωνιστεί σε άλλη ιταλική ομάδα: «Θα μπορούσα να πάω πίσω στην Πάρμα, αλλά δεν πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί. Θέλω να βρω νέες προκλήσεις, αυτό είναι το νόημα του ποδοσφαίρου, αυτό είναι το νόημα της ζωής».

Το τι αισθάνεται σήμερα: «Μεγάλη ικανοποίηση. Νιώθω ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι μου. Ο σύλλογος και η ομάδα είναι κοντά μου. Ίσως ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει, ίσως φοβάμαι λίγο, αλλά νομίζω ότι είναι λογικό αυτό όταν αποφασίζεις να κάνεις μια τόσο μεγάλη αλλαγή. Θα πρέπει να βγω απο τη βολή μου, να μπω σε άλλα μονοπάτια. Κατά μία έννοια, θα πρέπει τώρα να μεγαλώσω. Δεν φοβάμαι τις προκλήσεις, κάθε άλλο».

Το ενδεχόμενο επιστροφής του στην εθνική ομάδα της Ιταλίας: «Είπα ότι αν ο Μπουφόν ήταν πρόβλημα πριν από τρεις μήνες, τότε δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να αλλάξει. Θα ήταν κάτι εξαιρετικά δύσκολο στον χειρισμό του. Δεν νομίζω ότι αξίζω τέτοια αντιμετώπιση. Η εθνική ομάδα έχει αρκετούς νέους, ταλαντούχους τερματοφύλακες, οι οποίοι πρέπει να πάρουν ευκαιρίες».

Το τι θα πρέπει να του προσφέρει μια ομάδα για να συνεχίσει να αγωνίζεται: «Ίσως να μου δίνει τη σημαντικότητα που χρειάζομαι. Είναι και θέμα φυσικής κατάστασης, αν αντέχει το σώμα. Είναι αρκετοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Μου αρέσει ο ανταγωνισμός, θέλω να είμαι σε υψηλό επίπεδο, θα ένιωθα άβολα σε κάτι διαφορετικό».

Το ενδεχόμενο να γίνει προπονητής της Γιουβέντους: «Η αγάπη μου και ο δεσμός μου με αυτή την ομάδα είναι ξεχωριστά. Είναι τιμή να θεωρούμε μέλος αυτής της οικογένειας. Ο πρόεδρος, ιδιαίτερα επίμονα, μου κατέστησε σαφές ότι με θέλει εντός του συλλόγου. Αν κάποια μέρα θεωρηθεί ότι μπορώ να βοηθήσω, να συνεισφέρω από τον πάγκο, τότε φυσικά θα το κάνω με χαρά. Δεν είναι κάτι που νιώθω ως χρέος της ομάδας απέναντί μου. Σε καμία περίπτωση. Ίσα ίσα θα είναι εξαιρετικά γενναιόδωροι αν με θέλουν για μια τέτοια δουλειά».

Το αν κλείνει ένας κύκλος στη Γιουβέντους μετά την αποχώρησή του: «Θα ήμουν υπερόπτης αν σκεφτόμουν κάτι τέτοιο. Θα σήμαινε επίσης ότι δεν κατάλαβα τίποτα από την ιστορία της Γιουβέντους. Σαφώς έπαιξα καθοριστικό ρόλο αυτά τα χρόνια, αλλά δεν ήμουν εγώ. Η Γιουβέντους μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη χωρίς εμένα, είμαι σίγουρος. Υπήρξαν και πριν από εμένα θρυλικοί τερματοφύλακες σε αυτή την ομάδα».

Τις συμβουλές του στον νέο αρχηγό, Τζόρτζιο Κιελίνι: «Δεν μπορώ να σου δώσω καμία συμβουλή. Επί 13 χρόνια συνυπήρξαμε στα αποδυτήρια και στο γήπεδο. Πετύχαμε τόσα μαζί με την ωριμότητα και την εμπειρία μας. Ο Τζόρτζιο έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός αρχηγού. Απλά θα του πω καλή τύχη, γεμάτη αγάπη. Ευχαριστώ τον Τζόρτζιο και όλους τους συμπαίκτες μου, οι οποίοι συνέβαλαν στο να κάνω εγώ τα ρεκόρ. Η δική του συνεισφορά υπήρξε μοναδική. Ήταν το στήριγμά μου».



Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved