Κούδας στο Onsports: «Αυτό είπα στους παίκτες του ΠΑΟΚ πριν τον τελικό» (pics+vids)

Κούδας στο Onsports: «Αυτό είπα στους παίκτες του ΠΑΟΚ πριν τον τελικό» (pics+vids)

Ο «Μεγαλέξανδρος» του ΠΑΟΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου, Γιώργος Κούδας, μίλησε στο Onsports κι αποκάλυψε την ατάκα… φωτιά που είπε στους παίκτες του Λουτσέσκου πριν τον νικηφόρο τελικό με την ΑΕΚ…

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που γνωρίζει όσο κανείς άλλος τί σημαίνει η κατάκτηση ενός τίτλου για τον ΠΑΟΚ, αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Γιώργο Κούδα. Ο «Μεγαλέξανδρος» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία του «δικεφάλου του Βορρά» κι ένας εκ των κορυφαίων στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα, ήταν στο ΟΑΚΑ και χάρηκε με την ψυχή του την επικράτηση του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ και την κατάκτηση του έκτου Κυπέλλου της ιστορίας από τους «ασπρόμαυρους».

Ο Γιώργος Κούδας, με κατάκτηση πρωταθλήματος, με τις περισσότερες από 700 συμμετοχές και τα 200+ γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα, άλλωστε, ήταν και ο αρχηγός που σήκωσε δυο Κύπελλα Ελλάδας σε… αθηναϊκό έδαφος (1972 στο «Γ. Καραϊσκάκης», 1974 στη Νέα Φιλαδέλφεια), είχε, όμως, χάσει κι αυτός τελικό στο «καταραμένο» ως το Σάββατο ΟΑΚΑ για τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, αυτός του 1983, ήταν ο τελευταίος του τελικός ως αρχηγός του «δικεφάλου του Βορρά» και αντίπαλος – σε ένα από τα ωραία παιχνίδια της μοίρας – ήταν η ΑΕΚ. Όπως, δηλαδή, και το Σάββατο. Το τελικό αποτέλεσμα, ήταν ξανά 2-0. Μόνο που αυτή τη φορά, στον τελικό του 2018, ο Γιώργος Κούδας ήταν χαμογελαστός αφού ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής…

Για να συμβεί αυτό, έβαλε κι αυτός το… λιθαράκι του. Όπως εκμυστηρεύτηκε αποκλειστικά στο Onsports λίγη ώρα μετά τον τελικό και λίγο πριν αναχωρήσει για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» έτσι ώστε να επιστρέψει μαζί με τους θριαμβευτές στη Θεσσαλονίκη, μίλησε στην ομάδα, στους παίκτες του Λουτσέσκου, και τους έδωσε το έναυσμα για να μπουν με το… μαχαίρι στα δόντια. Δεν θα μπορούσαν, λοιπόν, οι παίκτες του ΠΑΟΚ να μην μπουν… λυσσασμένοι στο γήπεδο. Όταν ο «Μεγαλέξανδρος» του ΠΑΟΚ σου λέει πως «αφού λες πως σου έκλεψαν τον τίτλο, μπες μέσα και απόδειξέ το στον τελικό», τότε δεν έχεις άλλη επιλογή…. Ο Γιώργος Κούδας, αναφέρθηκε ακόμα και στο τι ήταν αυτό που έκανε τον ΠΑΟΚ να εμφανιστεί κατά πολύ ανώτερος της ΑΕΚ αλλά και στο αν υπάρχουν πια οι βάσεις για να φτάσει ακόμα ψηλότερα τη νέα σεζόν ο «δικέφαλος του Βορρά»…

«Όταν η ομάδα παίρνει έναν τίτλο και βασικά παίζει τέτοιο ποδόσφαιρο, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος», ήταν η πρώτη ατάκα του Γιώργου Κούδα στο Onsports, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τον τελικό αλλά και το… πλατύ χαμόγελο που ήταν ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του.

Όσο για το τι έκανε τον ΠΑΟΚ καλύτερο στον τελικό, ξεκαθάρισε: «Πιστεύω ότι το έδειξε και στα προηγούμενα παιχνίδια ότι είναι ανώτερος ο ΠΑΟΚ κι έχει μια συνέχεια. Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ δεν άφησε την ΑΕΚ να κάνει παιχνίδι. Η ΑΕΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα, όπως την έβλεπα στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά σήμερα (σ.σ. στον τελικό) είχαμε απόλυτη κυριαρχία του ΠΑΟΚ».

Αναφορικά με το τι είναι πλέον πιο σημαντικό για τους Θεσσαλονικείς, σχολίασε: «Το σημαντικότερο για εμένα είναι πως παρόλα τα λάθη, γιατί πρέπει να τα βλέπουμε κι αυτά, στην αρχή της περιόδου με την αλλαγή των προπονητών, με την αργοπορία της ενσωμάτωσης των παικτών στην προετοιμασία και την ομάδα, κατάφερε - και συγχαρητήρια για αυτό – ο κύριος Λουτσέσκου να «δέσει» και να φτιάξει ένα σύνολο πάρα πολύ ποιοτικό. Με τη χρησιμοποίηση όλου του ρόστερ κατέφερε κι έβγαλε ένα πρωτάθλημα κι ένα κύπελλο με αξιόλογες και πολύ καλές εμφανίσεις».

Στη συνέχεια, στην ερώτηση για το αν ο ΠΑΟΚ άξιζε και το πρωτάθλημα, ο Γιώργος Κούδας έριξε τη… βόμβα. «Αυτό είπα σήμερα… Εγώ τουλάχιστον, που έχω κάποιες ευκαιρίες να μιλάω με τους παίκτες, τους είπα πως «πρέπει να βάλετε τη σφραγίδα σας κάτω. Σας έκλεψαν έναν τίτλο, πρέπει να μπείτε μέσα και να πάρετε τον δεύτερο. Αλλά θα πρέπει να το δείξετε μέσα στο γήπεδο». Σήμερα νομίζω πως το έκαναν…», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφορικά με το αν τα δυο σερί Κύπελλα αποτελούν τη βάση για να φτάσει επιτέλους και σε ένα πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, ο «Μεγαλέξανδρος» ήταν σαφής. «Εγώ πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έβαλε φέτος τα θεμέλια. Από εδώ και πέρα, βήμα-βήμα, θα πρέπει να χτίσει το υπόλοιπο οικοδόμημα».

Δείτε φωτογραφίες κι ακούστε όλα όσα είπε ο Γιώργος Κούδας στο βίντεο που ακολουθεί...

Ο Γιώργος Κούδας στο Onsports



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved