Football 4 Friendship: Το Διεθνές Πρόγραμμα της Gazprom ενώνει παιδιά από 211 χώρες (photos+video)

Football 4 Friendship: Το Διεθνές Πρόγραμμα της Gazprom ενώνει παιδιά από 211 χώρες (photos+video)

Την Παρασκευή (16/2) πραγματοποιήθηκε στην Μόσχα η ανοικτή κλήρωση του κοινωνικού προγράμματος Ποδόσφαιρο για την Φιλία (Football for Friendship) με την συμμετοχή της Ελλάδας και της Κύπρου.

Το F4F είναι το Διεθνές Παιδικό Κοινωνικό Πρόγραμμα που υλοποιείται από την εταιρεία Gazprom - επίσημος εταίρος της FIFA και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ρωσίας 2018. Στόχος του προγράμματος είναι η συμμετοχή παιδιών από όλο τον κόσμο στην προώθηση των σημαντικότερων ανθρώπινων αξιών - της ισότητας, της ειρήνης και του σεβασμού των διαφορετικών πολιτισμών και εθνικοτήτων. Στο Ποδόσφαιρο για τη Φιλία 2018 συμμετέχουν 211 χώρες και οι κορυφαίες εκδηλώσεις του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν στη Μόσχα, 8-15 Ιουνίου 2018.

Kατά τη διαδικασία της Ανοιχτής Κλήρωσης δημιουργήθηκαν 32 Διεθνείς Ομάδες Φιλίας και καθορίστηκαν ρόλοι (τερματοφύλακας, αμυντικός, μέσος ή επιθετικός) για κάθε Νεαρό Παίκτη - εκπρόσωπο κάθε χώρας. Οι ομάδες οργανώνονται με βάση την αξία "ποδόσφαιρο για τη φιλία" - σε κάθε ομάδα συμμετέχουν και παίζουν μαζί αθλητές διαφορετικής εθνικότητας, διαφορετικού φύλου και με διαφορετικές ικανότητες. Όλοι οι παίκτες είναι ηλικίας 12 ετών. Κάθε διεθνής μικτή ομάδα φιλίας θα εκπαιδευτεί από νεαρούς προπονητές – ποδοσφαιριστές ηλικίας 14-16 ετών, οι οποίοι επίσης θα προέρχονται από διαφορετικές χώρες. Τις εκδηλώσεις του προγράμματος θα καλύψουν περισσότερα από 5000 μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο, καθώς και το Διεθνές Κέντρο Τύπου των Παιδιών του F4F, που αποτελείται από 12χρονους δημοσιογράφους από 211 χώρες. Η διαδικασία επιλογής των συμμετεχόντων που θα γίνουν οι μικροί πρεσβευτές της ειρήνης, της φιλίας και της ισότητας στις χώρες τους έχουν ξεκινήσει σε όλο τον κόσμο.

Οι 32 ομάδες του F4F θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου για τη Φιλία στις 12 Ιουνίου 2018. Την επόμενη μέρα μετά το τουρνουά, οι Νεαροί Πρεσβευτές θα συναντηθούν στην πιο σημαντική εκδήλωση - το 6ο Διεθνές Φόρουμ Παιδικής Φιλίας, όπου θα συζητηθούν τρόποι προώθησης των βασικών αξιών του προγράμματος σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια του International Friendship Camp οι Νεαροί Παίκτες υπό την καθοδήγηση των Νεαρών Προπονητών και υπό την επίβλεψη γνωστών παικτών του ποδοσφαίρου θα μάθουν τις βασικές αξίες του F4F στο Nine Values School. O ΟΗΕ θεωρεί αυτή την πρωτοβουλία ως ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Φέτος η διοργάνωση του Football for Friendship θέλοντας να μεταδώσει ένα οικολογικό μήνυμα έδωσε στις 32 Διεθνείς Ομάδες Φιλίας ονόματα προστατευόμενων ζώων από όλες τις ηπείρους του κόσμου. Νεαροί πρεσβευτές του F4F από διάφορες χώρες συμμετείχαν στην τελετή ανοικτής κλήρωσης: ο Zahar Badyuk (Ρωσία), ο Runqi Cui (Κίνα), ο Juan Manuel Pinola Silveira (Ουρουγουάη), ο Lilya Matsumoto (Ιαπωνία), Ananya Kamboj (Ινδία) και ο Christopher Sowah Mensah (Γκάνα).

Η Ελλάδα - μετά την πολύ επιτυχημένη περσινή συμμετοχή της με Senior Ambassador τον διεθνή Έλληνα ποδοσφαιριστή Τάκη Φύσσα και μικρούς πρεσβευτές τον νεαρό ποδοσφαιριστή Μάρκο Σπαθάρη (Ακαδημία Παναθηναϊκού) και τον μικρό δημοσιογράφο Θανάση Γεωργούλα - συμμετέχει και φέτος στο F4F. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κλήρωσης η χώρα μας θα παίξει στην ομάδα «Ορεσίβιος Κερκόβηρος» και συμπαίκτες της θα είναι το Καμερούν, η Κούβα, τα νησιά Φίτζι, η Νορβηγία και η Βολιβία. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από έναν νεαρό ποδοσφαιριστή που θα έχει θέση επιθετικού.

Από την άλλη μεριά η Κύπρος - που συμμετέχει στο πρόγραμμα για πρώτη φορά φέτος- θα παίξει στην ομάδα «Θαλάσσιο λιοντάρι των νησιών Γκαλαπάγκος» με συμπαίκτες την Κίνα, τη Λιβηρία, τα νησιά Τερκς και Κέικος, την Ανγκουίλα και το Μπαγκλαντές. Η Κύπρος θα στείλει στο πρόγραμμα έναν δωδεκάχρονο τερματοφύλακα.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της PJSC Gazprom, κ. Victor Zubkov, η Γενική Γραμματέας της FIFA, κα Fatma Samoura, ο Ρωσίδα αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατιναζ και Ολυμπιονίκης κα Adelina Sotnikova, ο επί δύο φορές Πρωταθλητής της Ρωσίας, Ευρωπαίος πρωταθλητής ράγκμπι με αμαξίδιο κ. Yuri Kamenets, ο μύθος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου κ. Marco van Basten απευθύνθηκαν στους συμμετέχοντες με λόγια υποστήριξης του προγράμματος Football for Friendship.

«Η επίσημη έναρξη των εργασιών της 6ης σεζόν του Παγκόσμιου Παιδικού Κοινωνικού Προγράμματος ‘Ποδόσφαιρο για τη Φιλία’ (Football for Friendship) είναι γεγονός. Φέτος το F4F υποστηρίζεται από 211 χώρες! Για πρώτη φορά θα συναντηθούν νέοι αθλητές από όλα τα μέρη του κόσμου όπου παίζεται ποδόσφαιρο. Ζούμε σε μια εποχή όπου όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο επιθυμούν να ενωθούν με τις αρχές της ισότητας και του σεβασμού. Το «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία» δίνει σε όλους αυτή την ευκαιρία», δήλωσε ο κ. Victor Zubkov.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίζουμε και φέτος αυτή τη μοναδική πρωτοβουλία της Gazprom, τον εταίρο της FIFA», δήλωσε η Fatma Samoura. «Το φόρουμ είναι ένα τέλειο παράδειγμα του πώς μπορεί το ποδόσφαιρο να ανοίξει πόρτες ευκαιριών για κορίτσια και αγόρια ανεξάρτητα από το ποια είναι ή από πού έρχονται, μια αποστολή που υποστηρίζει ενεργά η FIFA».

«Όταν ονειρεύεστε κάτι, όταν έχετε ένα στόχο – κάντε τα πάντα για να το πετύχετε. Φυσικά απαιτούνται θυσίες και αφοσίωση. Αλλά όταν φτάσετε στον στόχο σας, τότε αυτό είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να σας συμβεί. Αυτό συνέβη και σε μένα. Νομίζω ότι το F4F είναι ένα θαυμάσιο πρόγραμμα για παιδιά, καθώς τους δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουν τη ζωή ενός μεγάλου και να επιτύχουν τους στόχους τους. Καλή επιτυχία!», είπε η Adelina Sotnikova.

«Συμμετείχα σε αυτό το πρόγραμμα πέρυσι στην Αγία Πετρούπολη. Ήμουν τόσο χαρούμενος που έβλεπα πώς τα παιδιά από διάφορες χώρες συνυπήρχαν τόσο όμορφα και υπήρχε ένα πολύ καλό ομαδικό πνεύμα" σημειώνει ο Yuri Kamenets. «Υπάρχουν πολλά είδη ποδοσφαίρου – όπως το παραολυμπιακό, για άτομα με προβλήματα όρασης ή ακοής, αλλά και για άτομα με εγκεφαλική παράλυση. Το ποδόσφαιρο είναι για όλους, και οι άνθρωποι σε αμαξίδια μπορούν και αυτοί να παίζουν. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την αγάπη κάποιου για το παιχνίδι. Μπορείτε να το κάνετε!».

«Συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο Κοινωνικό Πρόγραμμα για τα παιδιά ‘Ποδόσφαιρο για τη Φιλία’ της Gazprom, θα γνωρίσετε νέους φίλους από όλο τον κόσμο και θα μάθετε περισσότερα για την ισότητα και τη δικαιοσύνη - αξίες που είναι πολύ σημαντικές για τη FIFA. Οι εκδηλώσεις της 6ης σεζόν θα πραγματοποιηθούν στη Μόσχα, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλου Ρωσίας 2018. Ελπίζω να σας συναντήσω εκεί και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία», δήλωσε ο Marco van Basten.

«Είμαι χαρούμενος που όλο και περισσότερα παιδιά από διαφορετικές χώρες συμμετέχουν στο Ποδόσφαιρο για τη Φιλία, το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να βρω νέους φίλους από όλο τον κόσμο. Η ισότητα, η ειρήνη και η φιλία είναι οι κύριες αξίες για τις οποίες μιλάμε με τους ενήλικες. Μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο. Πιστεύω πραγματικά σε αυτό», είπε ο νεαρός πρεσβευτής του προγράμματος Ποδόσφαιρο για τη Φίλια (F4F), Juan Manuel Pinola Silveira (Ουρουγουάη, 12 χρονών).

Η Ιστορία του Football for Friendship

Από το 2013, η PJSC Gazprom διοργανώνει το Διεθνές Παιδικό Κοινωνικό Πρόγραμμα “Ποδόσφαιρο για Φιλία” (Football for Friendship). Οι βασικές αξίες που προωθούνται από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα περιλαμβάνουν τη φιλία, την ισότητα, τη δικαιοσύνη, την υγεία, την ειρήνη, την αφοσίωση, τη νίκη, την παράδοση και την τιμή. Οι συμμετέχοντες είναι νεαροί παίκτες (κορίτσια και αγόρια), καθώς και νεαροί δημοσιογράφοι που καλύπτουν τα γεγονότα του F4F στο πλαίσιο του Διεθνούς Παιδικού Κέντρου Τύπου για το Ποδόσφαιρο για τη Φιλία. Η γεωγραφική έκταση του προγράμματος διευρύνεται ετησίως: από 8 χώρες το 2013 σε 211 χώρες το 2018. Την τελευταία πενταετία έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα πάνω από 3.700 άτομα. Το Ποδόσφαιρο για τη Φιλία υποστηρίζεται από τη FIFA, την UEFA, τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες διαφόρων χωρών, διεθνή φιλανθρωπικές οργανώσεις και κορυφαίους ποδοσφαιρικούς συλλόγους παγκοσμίως.

Kατά τη διαδικασία της Ανοιχτής Κλήρωσης δημιουργήθηκαν 32 Διεθνείς Ομάδες Φιλίας και καθορίστηκαν ρόλοι για κάθε Νέο Παίκτη - εκπρόσωπο κάθε χώρας (τερματοφύλακας, αμυντικός, μέσος ή επιθετικός). Μετά τον καθορισμό των ρόλων των Νεαρών Παίκτων, οι προπονητές τους θα επιλεγούν με την εξής διαδικασία: 19 χώρες που θα εκπροσωπηθούν από Νεαρούς Προπονητές καθορίστηκαν απρόβλεπτα ως αποτέλεσμα της Ανοικτής Κλήρωσης, 11 προπονητές θα επιλεγούν από τις πόλεις που φιλοξενούν  Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA Russia ™ 2018 και 2 νέοι προπονητές θα επιλεγούν από τους καλύτερους συμμετέχοντες στις προηγούμενες διοργανώσεις του προγράμματος Football for Friendship.

Επίσημες πηγές του προγράμματος

F4F Photo and video materials: http://media.footballforfriendship.com 

F4F Facebook: https://www.facebook.com/FootballForFriendship/

F4F Youtube: https://www.youtube.com/user/FOOTBALL4FRIENDSHIP

F4F Instagram: https://www.instagram.com/footballforfriendship

F4F Twitter: https://twitter.com/football4f

F4F website: https://www.gazprom-football.com/en/home.htm

Η κλήρωση του Football for Friendship 2018



Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved