Ολυμπιακός - ΑΕΚ 0-0: Όλα για όλα στο ΟΑΚΑ

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 0-0: Όλα για όλα στο ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, όμως, η ΑΕΚ έφυγε με το 0-0 από το Φάληρο και η πρόκριση θα κριθεί στο ΟΑΚΑ

Στο ΟΑΚΑ θα κριθεί η πρόκριση στους «τέσσερις» του Κυπέλλου Ελλάδας μετά το αποψινό 0-0 στο Φάληρο ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως, δεν μπόρεσαν να σκοράρουν παρότι είχαν αρκετές ευκαιρίες. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 10λεπτο, υπήρξαν φάσεις από στημένες μπάλες που αποτέλεσαν το μεγάλο πρόβλημα της άμυνας της Ένωσης.

Η ΑΕΚ είχε θέματα και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά κατάφερε να ισορροπήσει και να φύγει με την «λευκή» ισοπαλία από το «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο επαναληπτικός θα γίνει στις 7 Φεβρουαρίου στο ΟΑΚΑ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, παίρνοντας… δύναμη από την ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι οπαδοί τους στις εξέδρες. Οι παίκτες του Όσκαρ Γκαρθία πίεσαν ψηλά τους «κιτρινόμαυρους» προσπαθώντας να βρουν τους διαδρόμους προς την εστία του Μπάρκα.

Μάλιστα, μόλις στο 6ο λεπτό, ο Τζούρτζεβιτς δοκίμασε τα αντανακλαστικά του πορτιέρο της Ένωσης, όταν ο Μάριν έκανε τη σέντρα, ο Τσιγκρίνσκι δεν κατάφερε να διώξει με το κεφάλι, ο Σέρβος έκανε την προβολή, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας είχε την… απάντηση διώχνοντας με το αριστερό πόδι.

Μάλιστα, ο Μπάρκας αντέδρασε σωστά και στο επόμενο λεπτό, όταν και πάλι οι παίκτες του Ολυμπιακού έφτασαν με αξιώσεις στα καρέ του, έπειτα από φάουλ του Φορτούνη, αλλά το πλασέ που έκανε ο Ζιλέ δεν βρήκε στόχο ή για ακριβολογούμε, ο Μπάρκας αντέδρασε και πάλι σωστά.

Στα επόμενα λεπτά, οι Πειραιώτες διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς ωστόσο να απειλήσουν σημαντικά την εστία της ΑΕΚ και αυτό έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να βγουν στην επίθεση, προσπαθώντας να βρουν τον τρόπο για να προκαλέσουν προβλήματα στον Προτό. Όμως, στο 25’ ο Λιβάγια που πήρε τη μπάλα στην περιοχή υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ.

Στο επόμενο λεπτό, οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν στην κόντρα με τον Φορτούνη να βρίσκει τον Τζούρτζεβιτς, αλλά το πλασέ του τελευταίου από πλάγια θέση δεν βρήκε στόχο, όπως έγινε και στην φάση του 30’ όταν ο Μάριν έκανε το δυνατό σουτ, όμως, η μπάλα πέρασε άουτ.

Η πρώτη τελική της ΑΕΚ προς την εστία του Προτό ήρθε στο 34ο λεπτό σε μία φάση διαρκείας. Δράστης… ήταν ο Τσιγκρίνσκι, ο οποίος μετά το «άτσαλο» διώξιμο του Σισέ με το κεφάλι, έκανε το σουτ, αλλά ο πορτιέρο του Ολυμπιακού μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Η… απάντηση των γηπεδούχων ήρθε τρία λεπτά αργότερα. Ο Μάριν εκτέλεσε το φάουλ από τον άξονα, ο Σισέ πήρε την κεφαλιά προ του Μπάρκα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, σε μία φάση που ο αμυντικός του Ολυμπιακού συγκρούστηκε με τον πορτιέρο της ΑΕΚ και τον Μπακάκη που προσπάθησε να τον σταματήσει, στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ (0-0).

«Ερυθρόλευκη» πίεση…

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον τρόπο που τελείωσε το πρώτο, ήτοι με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να βρει τους διαδρόμους για την εστία του Μπάρκα. Μάλιστα, στο 54’ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ στην κίνηση του Σεμπά, πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα της Ένωσης.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Βραζιλιάνος έδωσε την θέση του στον Κέβιν Μιραλάς και ο Βέλγος με την είσοδό του προκάλεσε προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων από τα αριστερά. Στα πρώτα του δευτερόλεπτα, έκανε το γύρισμα προς τον Φορτούνη, αλλά το πλασέ του Έλληνα μέσου πέρασε άουτ, ενώ στο 59’ το σουτ που έκανε ο πρώην άσος της Έβερτον, βρήκε σε ετοιμότητα τον Μπάρκα που μπλόκαρε.

Τα νεύρα μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων λίγο έλειψε να τινάξουν το ματς στον… αέρα, όπως στην φάση του 59ου λεπτού, όταν οι Μιραλάς και Αραούχο είχαν μία έντονη… στιγμή, αλλά ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έδειξε από μία κίτρινη κάρτα, ηρεμώντας τα πνεύματα.

Στα επόμενα λεπτά, ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και για μία ακόμα φορά θέλησε να απειλήσει την εστία της Ένωσης, όταν στο 61’ ο Μάριν κινήθηκε από τα αριστερά στο ύψος της περιοχής, έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στην συνέχεια, η ΑΕΚ κατάφερε να ισορροπήσει και προσπάθησε να φτάσει στο γκολ που θα της έδινε το πλεονέκτημα, αλλά στο 63’ η κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι πέρασε άουτ.

Όσο ο χρόνος περνούσε, το ματς είχε αποκτήσει μία άγρια… ομορφιά. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να φτάσει σε θέση… βολής, ενώ η ΑΕΚ από την πλευρά της θέλησε να «χτυπήσει» στις κόντρες και να προκαλέσει… σοκ στο Φάληρο. Πάντως, στο 79’ οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Μιραλάς, που βρήκε στον Φορτούνη, αυτός καθυστέρησε, έδωσε στον Ανδρούτσο, με τον τελευταίο να μην κάνει καλά το γύρισμα και οι παίκτες της Ένωσης έδιωξαν.

Η τελευταία ευκαιρία στον αγώνα ήταν για τους φιλοξενούμενους. Συγκεκριμένα, στο 94ο λεπτό, ο Λόπες μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού από τα αριστερά, αφού άφησε πίσω του τον Φιγκέιρας, θέλησε να κάνει το γύρισμα, αλλά ο Μποτία στην περιοχή των γηπεδούχων έδιωξε με τάκλιν. Έτσι, το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ (0-0) και χωρίς νικητή και πλέον όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ.

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Φιγκέιρας, Μποτία, Σισέ, Κούτρης (85' Νικολάου), Ρομαό, Ζιλέ, Μάριν (76' Ανδρούτσος), Σεμπά (56' Μιραλάς), Φορτούνης, Τζούρτζεβιτς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Γαλανόπουλος (90' Σιμόες), Κονέ, Λόπες, Λιβάγια (77' Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (83' Μασούντ), Αραούχο.

Θυμηθείτε την live περιγραφή του ντέρμπι, όπως σας την πρόσφερε το Onsports



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved