Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 0-3: Ιστορική καταλανική τριάρα στο Clasico! (photos+videos)

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 0-3: Ιστορική καταλανική τριάρα στο Clasico! (photos+videos)

Η Μπαρτσελόνα απέδειξε πως είναι το απόλυτο αφεντικό για την κατάκτηση της Liga επικρατώντας 3-0 της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» σε μία ιστορική νίκη.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έβαλε… ταφόπλακα στα όνειρα των «μερένγχες» για την διεκδίκηση του φετινού τίτλου στην Ισπανία, μια και με το «τρίποντο» στην πρωτεύουσα, αύξησε τη διαφορά στους 14 πόντους από την «Βασίλισσα», που πάντως έχει ένα ματς λιγότερο.

Παράλληλα, οι Καταλανοί είναι στο +9 από την δεύτερη θέση όπου είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης και περιμένει την αναμέτρηση της Βαλένθια με την Βιγιαρεάλ για να μάθει αν οι «νυχτερίδες» θα μειώσουν την απόσταση στους 8 βαθμούς. Οι «μπλαουγκράνα» συνεχίζουν την ξέφρενη πορεία τους, παραμένοντας αήττητοι με 14 νίκες και μόλις 3 ισοπαλίες, ενώ η νίκη 3-0 το μεσημέρι του Σαββάτου (23/12) γράφτηκε στην ιστορία, μια και αποτέλεσε το τρίτο συνεχόμενο «διπλό» της Μπάρτσα στο «σπίτι» της Ρεάλ.

Από την άλλη, το «συγκρότημα» του Ζινεντίν Ζιντάν παραμένει σε κρίση και δεν αποκλείεται να δρομολογηθούν εξελίξεις, ακόμα και με τον Γάλλο τεχνικό. Οι «μερένγχες» έμειναν πλέον στο -14, μ’ ένα ματς λιγότερο, όμως, για μία ακόμα φορά, έδειξαν πως δεν μπορούν να διαχειριστούν τις υποχρεώσεις τους στο φετινό πρωτάθλημα.

Μπήκαν με φόρα οι Μαδριλένοι

Πριν την έναρξη του αγώνα, ο Σέρχιο Ράμος έκανε την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο έχοντας στα χέρια του το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, το οποίο σήκωσε στον ουρανό του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» πανηγυρίζοντας έναν ακόμα τίτλο μέσα στο 2017.

 

RealBarcelonaFinalMesa1

 

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και έφτασαν με το… καλησπέρα κοντά στο γκολ, όταν ο Ρονάλντο σκόραρε με κεφαλιά στο 2ο λεπτό, αλλά σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η Ρεάλ είχε αναλάβει την πρωτοβουλία της αναμέτρησης, όμως, οι χώροι προς την εστία του Τερ Στέγκεν ήταν καλά κλειστοί.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, η Μπαρτσελόνα προσπαθούσε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις και στο 30’ έχασε μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με τον Παουλίνιο. Ο Μέσι έκανε υπέροχη μπαλιά στον συμπαίκτη του, που μέσα από την περιοχή έπιασε το σουτ, αλλά ο Νάβας έδιωξε σε κόρνερ.

Κάτι ανάλογο έγινε και στο επόμενο λεπτό, με… δράστες τους Ρονάλντο και Τερ Στέγκεν. Ο Πορτογάλος από πλάγια θέση έκανε το σουτ, ο Γερμανός με τα πόδια κατάφερε να σταματήσει την πορεία της μπάλας προς την εστία του, ενώ στο 39’ ο Κέιλορ Νάβας σταμάτησε και πάλι την απειλή του Παουλίνιο, αυτή την φορά με κεφαλιά. Όμως, η καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους ήταν για την Ρεάλ, όταν στο 42’ ο Μπενζεμά πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Τερ Στέγκεν.

Καταλανικός… μονόλογος

Το δεύτερο μέρος ήταν υπόθεση της Μπαρτσελόνα. Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε μπήκαν πιο δυναμικά στην «επανάληψη» και στο 53’ έριξαν προειδοποιητική… βολή με τον Σουάρες, που έκανε το σουτ, αλλά ο Νάβας μπλόκαρε σταθερά.

Όμως, στο επόμενο λεπτό, ο Ουρουγουανός δεν λάθεψε απέναντι στον τερματοφύλακα των «μερένγχες» σε μία επική αντεπίθεση των «μπλαουγκράνα». Ο Ράκιτιτς διέσχισε ανενόχλητος τον άξονα, βρήκε στα δεξιά τον Ρομπέρτο, αυτός έκανε την παράλληλη στον Σουάρες και αυτός άνοιξε το σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να ανεβάζουν… ρυθμούς και στο 58’ έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ, με… δράστη και πάλι τον Σουάρες, αλλά το πλασέ που έκανε από πλάγια θέση κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Η φάση που ουσιαστικά έκρινε την αναμέτρηση έγινε στο 63ο λεπτό, όταν η Μπαρτσελόνα κέρδισε πέναλτι και η Ρεάλ έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές.

 

Carvajail

 

Ο Μέσι έκανε εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Σουάρες, ο οποίος σούταρε, ο Νάβας απέκρουσε, η μπάλα έφτασε και πάλι στον Αργεντίνο, που βρήκε εκ νέου τον Ουρουγουανό, νέο σουτ του τελευταίου, η μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά, ο Παουλίνιο πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Καρβαχάλ σαν… τερματοφύλακας απέκρουσε και υπέπεσε σε πέναλτι. Μάλιστα, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Στα επόμενα λεπτά, η Ρεάλ Μαδρίτης προσπάθησε να επιστρέψει στην διεκδίκηση του αγώνα, όμως, η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα, στις καθυστερήσεις, με τέρμα του Βιδάλ. Αν και η φάση ξεκίνησε από λάθος του επόπτη που δεν υπέδειξε πλάγιο για την Ρεάλ, ο Μέσι μπήκε στην περιοχή, είδε τον επερχόμενο Βιδάλ και αυτός με δυνατό σουτ, νίκησε τον Νάβας για το 3-0.

Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κόβατσιτς, Κρόος, Μόντριτς, Ρονάλντο, Μπενζεμά.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο, Βερμάλεν, Πικέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Ράκιτιτς, Παουλίνιο, Μέσι, Σουάρες.

Το γκολ του Σουάρες με Ρεάλ Μαδρίτης (23/12)

Η κόκκινη Καρβαχάλ και το πέναλτι του Μέσι

Το 3-0 της Μπαρτσελόνα με Ρεάλ από τον Βιδάλ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα: Αντεπίθεση όνειρο και γκολάρα Σουάρες (video)

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα: Αντεπίθεση όνειρο και γκολάρα Σουάρες (video)

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα: Κόκκινη Καρβαχάλ και 2-0 ο Μέσι με πέναλτι (video)

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα: Κόκκινη Καρβαχάλ και 2-0 ο Μέσι με πέναλτι (video)

Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved