Καγιούλης: «Αυτοί διέλυσαν τον Ηρακλή τρώγοντας λεφτά από μεταγραφές και διαφημίσεις»
SHARE

Καγιούλης: «Αυτοί διέλυσαν τον Ηρακλή τρώγοντας λεφτά από μεταγραφές και διαφημίσεις»

Άστραψε και βρόντηξε ο πρώην συνεργάτης του Παπαθανασάκη, Νίκος Καγιουλής για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Ηρακλής.

Ο Νίκος Καγιουλής άνοιξε την καρδιά του στο Metropolis και αναφέρθηκε στις ευθύνες του Παπαθανασάκη για την διάλυση του Γηραιού, σε αυτούς που έφαγαν λεφτά με το τσουβάλι, στην ύπαρξη επενδυτών αλλά και σε πολλά άλλα ζητήματα που αφορούν την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά όσα είπε:

τις ευθύνες του Παπαθανασάκη σε ό,τι αφορά τη διάλυση της ΠΑΕ Ηρακλής: «Την πρώτιστη και τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει στο μεγαλύτερο βαθμό ο Παπαθανασάκης. Τη στιγμή που δεν είχε ο ίδιος την αυτάρκεια για έναν τέτοιο σύλλογο οποιαδήποτε προσπάθεια και να έκανε δεν θα μπορούσε να τα καταφέρει. Έκανε λάθη σε πολλά επίπεδα και όχι μόνο στο οικονομικό. Στη διεύθυνση προσωπικού, στη διεύθυνση της ομάδας στις σχέσεις με τον κόσμο του Ηρακλή. Το μεγαλύτερο φταίξιμο είναι δικό του».

τους λόγους που δεν απέκτησε τις μετοχές της ΠΑΕ Ηρακλής: «Για να πάρεις την ομάδα θα πρέπει να υπάρχει κάποιος διαθέσιμος να σου τη δώσει, να έχει καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης που βρίσκεται η ομάδα, όπως και τη δική του αδυναμία, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν έγινε εφικτό».

τους λόγους που ο Παπαθανασάκης δεν έδινε τις μετοχές: «Είχα την εντύπωση μέχρι το τέλος ότι θα την έδινε. Στην πράξη αποδείχθηκε ότι άλλα έλεγε και άλλα πράγματα έκανε. Υπήρχαν άνθρωποι δίπλα του που τον επηρέασαν αρνητικά, δίνοντάς του την εντύπωση πως μπορεί να προχωρήσει την ομάδα μαζί τους στη Football League. Προσπάθησα μάταια να τον αποτρέψω, όμως, δεν το κατάφερα. Δεν το καταλάβαινε ή υπερτίμησε τη δυναμική του; Δεν το γνωρίζω».

τους ανθρώπους που «έτρωγαν» από τον Ηρακλή: «Το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου του Ηρακλή ξέρει τι γινόταν. Ξέρει πολλά πράγματα άσχετα αν δεν έχουν βγει προς τα έξω. Μπορώ κάποια στιγμή που θα είμαι στη Θεσσαλονίκη να μιλήσω με ονόματα και καταστάσεις. Είναι φυσιολογικό για μια ομάδα όπως ο Ηρακλής με μηδέν έσοδα είχε συμβόλαια πάνω από το κανονικό, έχει διαφημίσεις που τις εκμεταλλεύονται άλλοι πλην της ΠΑΕ. Άνθρωποι που υπέγραψαν συμβόλαια και είχαν διοικητικές θέσεις εκτός του μεγαλομετόχου. Όταν υπογράφεις ένα συμβόλαιο με μια εταιρεία για διαφήμιση το μεγαλύτερο κομμάτι το παίρνει η ομάδα. Έτσι ξέρω εγώ. Όταν παίρνει η ομάδα το 20% και το υπόλοιπο πάει στην εταιρεία που έχει κάνει στη διαφήμιση, κάποιος έκανε λάθος στη συμφωνία».

το αν επρόκειτο για σκόπιμα λάθη και που πήγαιναν τα χρήματα: «Φυσικά και είναι σκόπιμο ένα τέτοιο λάθος, αφού η ΠΑΕ αντί να πάρει τη μερίδα του λέοντος πήρε μόνο το 20-25%. Αυτά πήγαιναν στην εταιρεία και σε αυτούς που είχαν υπογράψει τη συμφωνία με την εταιρεία».

το ποιοι έβγαζαν λεφτά από τα υψηλά συμβόλαια: «Δεν επιτρέπεται ο Ηρακλής όταν δεν έχει τη δυνατότητα να αντέξει υψηλά συμβόλαια να έχει συμβόλαια των 100-150 χιλιάδων ευρώ. Υπάρχει ολόκληρο δίκτυο που βγάζει λεφτά από τέτοιες δουλειές. Από προπονητές, μάνατζερ, αυτούς που τους φέρνουν, αυτούς που φτιάχνουν τα συμβόλαια. Τα ονόματα τα ξέρετε καλύτερα από εμένα. Εγώ ήρθα εδώ και βρήκα ένα ρόστερ παικτών με δεδομένα συμβόλαια και ήταν στον Ηρακλή τα τελευταία 2-3 χρόνια. Άρα μπορείτε να καταλάβετε ποιοι έφεραν τους παίκτες στον Ηρακλή και έφτιαξαν αυτά τα συμβόλαια. Ο Σάββας Παντελίδης δεν έχει καμία σχέση. Σας μιλώ για παίκτες που ήταν παρόντες στον Ηρακλή όταν ήρθα κι εγώ.

Για τους παίκτες που φέραμε εμείς το αντίτιμο ήταν ελάχιστο. Οι έξι παίκτες που φέραμε εμείς τον Ιανουάριο δεν έκαναν από άποψη συμβολαίου ούτε ένα παίκτη από αυτούς που προϋπήρχε. Δεν μπορώ να πω κάτι για τον Νίκο Παπαδόπουλο. Δεν νομίζω ότι διαπραγματεύονταν συμβόλαια παικτών. Μιλάω για τεχνικούς διευθυντές, ανθρώπους που ήταν σε διοικητικές θέσεις, μάνατζερ που έφεραν τους παίκτες. Όταν υπάρχει παίκτης με συμβόλαιο 100-120 χιλιάδες ευρώ στον Ηρακλή που δεν είναι να το έχει και η αγορά κυμαίνεται 40-60 χιλιάδες ευρώ, είναι αυτονόητο. Δεν γνωρίζω ποιοι ήταν στα διάφορα πόστα. Εγώ απλά σας εξηγώ πως γίνεται το παιχνίδι. Για να έρθει ένας παίκτης σε όποια ΠΑΕ πρέπει να ελεγχθεί από τον τεχνικό διευθυντή, τον εκτελεστικό διευθυντή και τον αντιπρόεδρο. Αυτοί διαπραγματεύονται τα συμβόλαια με τους μάνατζερ».

την ύπαρξη επενδυτών που εξέφρασαν ενδιαφέρον για τον Ηρακλή: «Οι επενδυτές υπήρχαν και ενδιαφέρθηκαν ως την τελευταία στιγμή για να αναλάβουν στη Super League. Ήταν ένας Ελληνογερμανός και ένας Έλληνας. Δεν θέλω να δημοσιοποιήσω τα ονόματα από τη στιγμή που δεν έγινε κάτι. Το ενδιαφέρον τους ήταν δεδομένο και μέχρι την τελευταία στιγμή το παλεύουμε. Και ο ένας από τους δύο θα ερχόταν και στη Β’ Εθνική».

τα χρήματα που έχασε από την ενασχόλησή του με τον Ηρακλή: «Δεν έχει σημασία πόσα χρήματα έχασα εγώ. Φυσικά και βγήκα ζημιωμένος. Δεν χρειάζεται να μιλάμε για ποσά. Το θέμα είναι ο Ηρακλής. Κάναμε μια προσπάθεια στη Super League που λίγοι πίστεψαν ότι θα τα καταφέρουμε. Και μέσα σε αυτούς και το μεγαλύτερο μέρος της οικογένειας του Ηρακλή δεν το πίστεψε. Φέρουν κι αυτοί ένα κομμάτι ευθύνης σε όλη αυτήν την κατάσταση. Με πείραξε πολύ που ο Ηρακλής έφτασε σε αυτό το σημείο.

το γεγονός ότι τον συνδυάζουν με τον Ιβάν Σαββίδη και το ενδιαφέρον του τελευταίου για να αποφευχθεί η διάλυση της ΠΑΕ Ηρακλής: «Είναι λάθος να με συνδυάζουν με τον Ιβάν Σαββίδη. Δεν υπάρχει καμία σχέση μαζί του. Ως εκπρόσωπος του Κάτσε είναι φυσιολογικό να υπάρχουν κατά καιρούς επαφές με τον ΠΑΟΚ σε ό,τι αφορά τον πελάτη μου. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον Ηρακλή. Ως προς το τελευταίο που με ρωτάτε για τη δήλωση του Ιβάν Σαββίδη για το πώς θα σωθεί ο Ηρακλή, θεωρώ πως άργησε λίγο. Μπορούσε αν υπήρχε ενδιαφέρον να γίνει νωρίτερα».

τη στάση των ΠΑΕ της Super League κατά του Ηρακλή: «Δεν είναι μόνο ο ΠΑΟΚ που ψήφισε κατά του Ηρακλή. Είναι το μεγαλύτερο μέρος της Super League. Μας είχαν στοχοποιήσει στο μεγαλύτερο διάστημα. Υποτίμησαν τη δυναμική του Ηρακλή και υπολόγισαν ότι θα είναι πιο εύκολο το έργο τους. Γι’ αυτό ακολούθησαν μετά τα αίσχη με τα δικαστήρια για να μην υπάρχει περίπτωση παραμονής του Ηρακλή. Το να βγουν και τώρα και να πουν κρίμα για τον Ηρακλή το θεωρώ ψεύτικο».

τους ψιθύρους ορισμένων πως ο Καγιούλης χρησιμοποιεί λεφτά άλλων: «Σας απάντησα από την αρχή. Ήμουν ξεκάθαρος σε αυτό. Έβαλα λεφτά δικά μου, της εταιρείας μου και είπα εξαρχής πως δεν μπορώ μόνος μου να αναλάβω τον Ηρακλή. Γι’ αυτό είχα επενδυτές μαζί μου. Δεν έχω εξυπηρετήσει συμφέροντα κανενός και το απέδειξα αυτό με όλη την προσπάθεια που έκανα. Δείτε τις δηλώσεις παικτών και προπονητή και θα καταλάβετε την προσπάθεια που κατέβαλα με τους συνεργάτες μου. Δεν εξυπηρετώ σκοπούς άλλων, ούτε μπορούν να με συνδυάσουν με κάποιον άλλον».

το αν κέρδισε ο Παπαθανασάκης από τις μεταγραφές με καπέλο: «Δεν είναι λογικό αυτό που μου λέτε. Πώς θα γίνει αυτό; Αφού στο τέλος αυτός αναλαμβάνει τα χρέη. Βγάζει από τη μία τσέπη και τα βάζει στην άλλη; Όλη αυτή η κατάσταση είναι εις βάρος του. Δεν μπορούσε να το κάνει. Αν συνέβαινε κάτι άλλο, δεν θα ήταν τα χρέη τώρα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Και εννοώ το συνολικό ποσό. Η ΙΚΑ και η εφορία είναι στο 1,7 εκ. ευρώ».

Πλησιάζει ο Σφαιρόπουλος στη Μακάμπι
Πλησιάζει ο Σφαιρόπουλος στη Μακάμπι
UEFA NATIONS LEAGUE: Ισοπαλία στο «Σαν Σίρο» και πρωτιά για Πορτογαλία
UEFA NATIONS LEAGUE: Ισοπαλία στο «Σαν Σίρο» και πρωτιά για Πορτογαλία
Εθνική Νέων: Η γκολάρα του Εμμανουηλίδη (video)
Εθνική Νέων: Η γκολάρα του Εμμανουηλίδη (video)
Εθνική γυναικών μπάσκετ: Ήττα στο τέλος στο Μάντσεστερ
Εθνική γυναικών μπάσκετ: Ήττα στο τέλος στο Μάντσεστερ

 • Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
 • Μπάσκετ: Ανδόρρα - Μάλαγα
  03:30Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2018 - 2019. 9η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας.
 • COSMOTE SPORT 7HD
  03:35Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Ποδόσφαιρο: Σεβίλη - Εσπανιόλ
  03:45Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 12η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Ξαρλής.
 • MotoGP 2018
  04:00Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana. Ελεύθερα δοκιμαστικά 4. Περιγραφή: Δημήτρης Διατσίδης.
 • Ποδόσφαιρο: Κολονία - Ντινάμο Δρέσδης
  04:15Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 13η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάρης Τσελεπίδης.
 • MotoGP 2018
  04:50Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana. Δοκιμαστικά 1 και 2. Περιγραφή: Δημήτρης Διατσίδης.
 • Χάντμπολ: VELUX EHF Champions League 2018-19
  05:157η αγωνιστική. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Μπόστον Σέλτικς - Τορόντο Ράπτορς
  05:30NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018-19 - Ανασκόπηση της Κυριακής
  05:4512η αγωνιστική. Η εκπομπή εστιάζει στους αγώνες της Κυριακής, αναλύοντας και την αθλητική δράση της προηγούμενης μέρας. Επίσης, περιλαμβάνει στατιστικά και τακτικές ενώ αναμεταδίδει και τα αθλητικά νέα που ξεχώρισαν στις Κυριακάτικες εφημερίδες, το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 • Moto2 2018
  06:00Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana. Δοκιμαστικά. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα E8
  06:30Αφιέρωμα.
 • Ποδόσφαιρο: Σερβία - Μαυροβούνιο
  07:00UEFA Nations League 2018-19. Φάση ομίλων. 5η αγωνιστική. Όμιλος C4. Περιγραφή: Δημήτρης Σπηλιόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Κασσιόπη - Ξάνθη ΑΟ
  07:15Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Λάμπρος Μπαλάφας.
 • MotoGP 2018
  07:20Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana. 10' πίστας.
 • Moto3 2018 (Ζ)
  07:35Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana. Προθέρμανση. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Μπάσκετ: Μπάνβιτ - Καρσίγιακα
  08:00Τουρκικό Πρωτάθλημα 2018-19. 7η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
 • Moto2 2018 (Ζ)
  08:05Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana. Προθέρμανση. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Βόλεϊ: Σαν Μπερνάρντο Κούνεο - Μόντσα
  08:30Ιταλικό Πρωτάθλημα Γυναικών 2018-19. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Αριάνα Παπαγιάννη.
 • MotoGP 2018 (Ζ)
  08:35Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana. Προθέρμανση. Περιγραφή: Δημήτρης Διατσίδης.
 • Εκπομπή Grand Prix 2018 (Ζ)
  09:05Η εκπομπή για όλες τις εξελίξεις στα πρωταθλήματα μηχανοκίνητου αθλητισμού που φιλοξενεί η COSMΟΤΕ TV (F1, MotoGP, WRC, FIA WORLD RALLYCROSS, Formula E).
 • Ποδόσφαιρο: Τουρκία - Σουηδία
  09:15UEFA Nations League 2018-19. Φάση ομίλων. 5η αγωνιστική. Όμιλος B2. Περιγραφή: Γιώργος Θαναηλάκης.
 • Ποδόσφαιρο: Παναχαϊκή - Ολυμπιακός
  09:30Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Αντρέα Παλομπαρίνι.
 • Moto3 2018 (Ζ)
  09:45Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana. Αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Μπάσκετ: Μπόστον Σέλτικς - Γιούτα Τζαζ
  10:00NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης.
 • Ποδόσφαιρο: Τοντέλα - Μπενφίκα
  10:15Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 10η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • Χάντμπολ: VELUX EHF Champions League 2018-19
  11:007η αγωνιστική. Στιγμιότυπα.
 • Moto2 2018 (Ζ)
  11:05Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana. Αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Ποδόσφαιρο: Αλβανία - Σκωτία
  11:30UEFA Nations League 2018-19. Φάση ομίλων. 5η αγωνιστική. Όμιλος C1. Περιγραφή: Μάνος Σπανόπουλος.
 • Τένις: Nitto ATP Finals 2018 - Λονδίνο
  11:45Ημιτελικοί.
 • MotoGP 2018 (Ζ)
  12:30Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana. Αγώνας. Περιγραφή: Δημήτρης Διατσίδης.
 • NBA Daily
  12:45Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Συνέντευξη Ντίνο Ράτζα - Η Εξομολόγηση ενός Μύθου
  13:30Η εξομολόγηση ενός 'μύθου'.
 • Χάντμπολ: Ολυμπιακός - Νέξε (Ζ)
  13:45EHF Cup 2018-19. 3ος προκριματικός γύρος. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Ποδόσφαιρο: Αγγλία - Κροατία (Ζ)
  14:00UEFA Nations League 2018-19. Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. Όμιλος A4. Περιγραφή: Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  14:15Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • RBAR 2018
  14:20Ιντιανάπολις, ΗΠΑ. Στιγμιότυπα.
 • Pregame Show (Ζ)
  14:30Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Παρουσίαση: Ρήγας Δάρδαλης.
 • Ποδόσφαιρο: Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπιλμπάο
  14:45Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 12η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  15:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Moto3 2018
  15:35Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana. Αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Μπάσκετ: Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Ολυμπιακός (Ζ)
  16:00Betshop Basket League 2018-19. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα E8
  16:15Αφιέρωμα.
 • Topspin (Ζ)
  16:30Η μοναδική εκπομπή για το τένις, φιλοξενεί πλούσια αγωνιστική επικαιρότητα και θεματολογία από το χώρο του τένις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Moto2 2018
  17:00Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana. Αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Postgame Show (Ζ)
  18:00Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Παρουσίαση: Ρήγας Δάρδαλης.
 • MotoGP 2018
  18:25Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana. Αγώνας. Περιγραφή: Δημήτρης Διατσίδης.
 • UEFA Nations League Show 2018-19 (Ζ)
  18:30Μια εκπομπή για το UEFA Nations League.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E670
  19:00Στιγμιότυπα.
 • NBA Action 2018-19 E2807
  19:30H αθλητική εκπομπή μεταφέρει στους Έλληνες φιλάθλους όλα τα νέα για το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, με συνεντεύξεις και αφιερώματα.
 • Ποδόσφαιρο: Ισπανία - Βοσνία-Ερζεγοβίνη (Ζ)
  19:45Διεθνής Φιλικός Αγώνας 2018.Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • NBA Daily
  20:05Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Μπάσκετ: Μινεσότα Τίμπεργουλβς - Μέμφις Γκρίζλις (Ζ)
  20:30NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018 (Ζ)
  21:00Τέξας, ΗΠΑ. Αγώνας. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • WRC 2018
  21:15SS21 Wedding Bells 1, Αυστραλία. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • COSMOTE SPORT 7HD
  21:45Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies