Μένει στην Μπαρτσελόνα ο «Μαραντόνα»
Στη Μασία τον φωνάζουν «Μαραντόνα». Ο Κάρλες Αλενιά δεν έχει πρόβλημα με το... βαρύ παρατσούκλι επειδή δεν αφορούσε στην ποδοσφαιρική του αξία αλλά στο παρουσιαστικό του.
Είναι αλήθεια ότι μοιάζει αρκετά με το «Χρυσό Παιδί», είναι αρχηγός της εθνικής Ισπανίας U19 και στη Μπαρτσελόνα τον πιστεύουν πολύ.
Τόσο πολύ που ανανέωσαν το συμβόλαιό του για τα επόμενα τρία χρόνια, προσθέτοντας κι έναν πολύ σημαντικό όρο. Σε περίπτωση που ο Βαλβέρδε τον προωθήσει στην πρώτη ομάδα της «Μπάρτσα» τότε το συμβόλαιο επεκτείνεται αυτόματα για ακόμα δύο χρόνια και ταυτόχρονα ενεργοποιείται ρήτρα αποδέσμευσης 75.000.000 ευρώ!
Ο Αλενιά είναι κεντρικός χαφ γεννηθείς το 1998 και βασικός στη Μπαρτσελόνα Β΄ που κατέκτησε το πρωτάθλημα της 3ης κατηγορίας (3ος όμιλος). Με την πρώτη ομάδα έχει ήδη πραγματοποιήσει τρεις συμμετοχές στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και μία στο Κύπελλο όπου μάλιστα σκόραρε στο 1-1 με την Χέρκουλες τον περασμένο Νοέμβριο.
Η σπουδή των Καταλανών να τον δεσμεύσουν και μάλιστα να το γνωστοποιήσουν, ίσως έχει να κάνει και με το ενδιαφέρον της Τότεναμ, καθώς
οι πληροφορίες από την Αγγλία ανέφεραν ότι οι Λονδρέζοι ετοίμαζαν επίσημη πρόταση. Το παλιό συμβόλαιό του είχε ρήτρα μόλις 3.000.000 ευρώ η οποία μετά την πρώτη Ιουλίου αυξανόταν στα 10.000.000. Ποσά τα οποία ανέτα θα μπορούσε να καλύψει η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.