Έρχεται Ελλάδα ο Φαλκάο!

Έρχεται Ελλάδα ο Φαλκάο!

Ο Κολομβιανός επιθετικός της Μονακό θα βρίσκεται την άλλη εβδομάδα στη χώρα μας.

Ο Ραδαμέλ Φαλκάο Γκαρσία Σάρατε, όπως είναι το πλήρες όνομα του, ή αλλιώς ο γνωστός σε όλους μας Φαλκάο, θα βρίσκεται την άλλη εβδομάδα στο Νυδρί, όχι όμως για να ολοκληρώσει κάποια συμφωνία με την τοπική ομάδα. Ο Κολομβιανός είναι καλεσμένος στη γιορτή που οργανώνει η Μονακό με τον τοπικό Οδυσσέα στο πλαίσιο αδελφοποίησης των δύο ομάδων.

Πάμε όμως να θυμηθούμε ποιος είναι ο διάσημος Κολομβιανός επιθετικός της Μονακό:

Ο Φαλκάο πραγματοποίησε τον πρώτο του επίσημο αγώνα με την ομάδα της Lanceros Boyacá στη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος Κολομβίας τον Αύγουστο του 1999, σε ηλικία 13 ετών και έγινε ο νεότερος παίκτης που αγωνίστηκε στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Τον Φεβρουάριο του 2001 αποκτήθηκε από την Ρίβερ Πλέιτ της Αργεντινής έναντι 500.000 δολαρίων (175.000 δολαρίων μετά την κρίση και την υποτίμηση του Αργεντίνικου πέσο την ίδια χρονιά). Αγωνίστηκε αρχικά με την ομάδα νέων της Ρίβερ Πλέιτ, ενώ το επίσημο ντεμπούτο του στην επαγγελματική ομάδα έγινε στο πρωτάθλημα Κλαουσούρα της περιόδου 2004-2005, ενάντια στη Χιμνάσια Λα Πλάτα. Το 2008 κατέκτησε το πρωτάθλημα της Αργεντινής με την Ρίβερ. Οι εμφανίσεις του προσέλκυσαν το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Το 2009 αποκτήθηκε από την πορτογαλική Πόρτο, όπου κι έκανε το μεγάλο βήμα της καριέρας, του έναντι 3,93 εκατομμύρια ευρώ, με σκοπό να αντικαταστήσει τον Λισάντρο Λόπες που είχε φύγει στην Λυών. Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του, σκοράροντας συνολικά 72 γκολ σε 87 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις που αγωνίστηκε, οδήγησαν την ομάδα της Πόρτο στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος το 2011, δύο κυπέλλων Πορτογαλίας (2010 και 2011), δύο κυπέλλων Σούπερ Καπ Πορτογαλίας (2010 και 2011) και, κυρίως, στην κατάκτηση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα Λιγκ το 2011. Στον τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης, κατά την εξέλιξη της οποίας είχε αναδειχθεί πρώτος της σκόρερ σημειώνοντας τον αριθμό ρεκόρ για Ευρωπαϊκή διοργάνωση των 17 τερμάτων, ενάντια στην επίσης πορτογαλική Μπράγκα, ο Φαλκάο πέτυχε το μοναδικό τέρμα του αγώνα, στο 44ο λεπτό και ανεδείχθη πολυτιμότερος παίκτης του τελικού.

"Ντέρμπι" ανάμεσα σε Ατλέτικο και Πόρτο

Οι εμφανίσεις του εκείνη τη χρονιά έφεραν πολλούς μνηστήρες το καλοκαίρι, αλλά η Ατλέτικο Μαδρίτης θέλοντας να αντικαταστήσει τον Σέρχιο Αγουέρο προσέφερε 40 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο η Πόρτο αξίωνε τον Φαλκάο κοντά στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Έπειτα από συνεχείς διαπραγματεύσεις ο Φαλκάο κατέληξε στην Ατλέτικο έναντι 47 εκατομμυρίων ευρώ. Με την Ατλέτικο κατάφερε να επαναλάβει για δεύτερη συνεχόμενη φορά την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ. Στην διοργάνωση του 2012 ο Φαλκάο σημείωσε συνολικά 12 τέρματα, καταφέρνοντας να αναδειχθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Στον τελικό η Ατλέτικο Μαδρίτης αντιμετώπισε την επίσης Ισπανική Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ο Φαλκάο σημείωσε τα δύο από τα τρία τέρματα του τελικού 3-0 (στο 7ο και το 34ο λεπτό), κατακτώντας ξανά τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του τελικού. Με τον δεύτερο τίτλο του έγινε ο πρώτος παίκτης που κατακτά δύο συνεχόμενους Ευρωπαϊκούς διασυλλογικούς τίτλους με δυο διαφορετικές ομάδες.

Ο Φαλκάο συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στις 31 Αυγούστου του 2012. Αντίπαλος της Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν η κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ του 2012 Τσέλσι. Ο Φαλκάο, πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση κατάφερε σε διάστημα 40 περίπου λεπτών να σημειώσει 3 τέρματα (6', 19' και 45') και να οδηγήσει την ομάδα του στην κατάκτηση του κυπέλλου με τελικό σκορ 1-4. Στις 9 Δεκεμβρίου 2012 στην νίκη επί της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια ένας από τους λίγους ποδοσφαιριστές που έχουν σκοράρει 5 τέρματα σε έναν αγώνα της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Το καλοκαίρι του 2013 η Γαλλική ΑΣ Μονακό ανακοίνωσε την απόκτηση του Φαλκάο. Οι αρχικοί υπολογισμοί έκαναν λόγο για ένα ποσό που έφτανε σε ύψος τα 58 εκατομμύρια ευρώ. Τη σεζόν 2014-2015 έπαιξε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ως δανεικός από την Μονακό για έναν χρόνο με οψιόν αγοράς. Το 2015 υπέγραψε στην Τσέλσι ως δανεικός από τη Μονακό, στην οποία επέστρεψε και αγωνίζεται ως σήμερα.



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved