Ένταση μεταξύ Κοντονή-ΕΠΟ! (photos)

Ένταση μεταξύ Κοντονή-ΕΠΟ! (photos)

Η συζήτηση στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής συνεχίστηκε και την Τρίτη (28/04), με τον Σταύρο Κοντονή να έρχεται σε αντιπαράθεση με τα στελέχη της ΕΠΟ, αναφορικά με το νέο σχέδιο νόμου για τον αθλητισμό.

Παρουσία εκπροσώπων της ΕΠΟ διεξάγεται στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων η συζήτηση για το νέο νομοσχέδιο του αθλητισμού, με τους τόνους να ανεβαίνουν την Τρίτη (28/04). Ο Γιώργος Γκιρτζίκης, πρόεδρος της ΕΠΟ, δεν έκανε συγκεκριμένες αναφορές σε όσα του ζητήθηκαν, με αποτέλεσμα να δεχθεί τα… πυρά των βουλευτών που συμμετέχουν στην επιτροπή. Έντονη ήταν και η αντιπαράθεση του νομικού συμβούλου της ΕΠΟ, Βασίλη Σαράκη, με τον υφυπουργό αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

Αρχικά, η κ. Ειρήνη Μαρούπα, ως εκπρόσωπος της ΕΕΑ, κατηγόρησε την ΕΠΟ για διαπλοκή ενώ ο κ. Χαϊκάλης κάλεσε την ομοσπονδία να κάνει πίσω σε κάποια ζητήματα. Στη συνέχεια, η αρχική τοποθέτηση που έκανε ο Γιώργος Γκιρτζίκης σχολιάστηκε έντονα από τον κ. Κωνσταντινέα, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο άλλοτε διαιτητής, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ΕΠΟ που δεν έχει εναρμονίσει το καταστατικό της με FIFA και UEFA λέει να σεβαστούμε τις διεθνείς συνομοπονδίες! Παραδείγματος χάριν, δεν έχει συγκροτήσει σώμα επιθεωρητών για τη διαφθορά. Δεύτερον: Πού είναι τα λεφτά της UEFA, κύριε Γκιρτζίκη; Τρίτον: Που είναι ο κώδικας ηθικής που έχετε εναρμονίσει, όταν το μισό Δ.Σ. και οι μισοί διαιτητές κατηγορούνται και παραμένουν στις θέσεις τους;  Προσωπική ερώτηση. Αυτή τη στιγμή ο Ειδικός Ανακριτής διερευνά καταγγελίες για στημένους πίνακες, κατόπιν καταγγελιών ιδίου μέλους σας. Σας ερωτώ κ. Γκιρτζίκη: Είστε περήφανος για το Δ.Σ. της ΕΠΟ αυτή τη στιγμή; Αν όχι, να βγείτε και να κάνετε δήλωση στον Τύπο. Σας ομιλεί ένας που ξέρετε τι έχει πάθει».

Ο κ. Γκιρτζίκης, ακολούθως, ανέφερε: «Θα ήθελα αναφερθώ στη βία, έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας στο υπουργείο. Η συνεργασία με το υπουργείο θα μπορούσε να γίνει σε μεγαλύτερο βαθμό και εμείς είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε. Σεβόμαστε τη δικαιοσύνη και το τεκμήριο της αθωότητας και πιστεύουμε ότι η δικαιοσύνη θα κάνει το έργο της».

Η… τοποθέτηση, ωστόσο, που «άναψε» τα αίματα στην επιτροπή, ανήκε στον κ. Σαράκη, νομικό εκπρόσωπο της ΕΠΟ. «Ως προς το αυτοδιοίκητο η ΕΠΟ δεν διεκδικεί κάτι ξεχωριστό. Η ΕΠΟ είναι τριτοβάθμιο πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και δεν είναι όπως οι περιφέρειες. Η ΕΠΟ δεν διεκδίκησε ποτέ να είναι εκτός ελέγχου. Έχουμε μια ρήτρα με τη FIFA και την UEFA, βάση αυτής της ρήτρας νομοθέτησε από το 1996 το αυτοδιοίκητο ο νομοθέτης. Η UEFA και η FIFA έκτοτε μας στέλνει διάφορες τροποποιήσεις που αφορούν τα εκλογικά, τις πειθαρχικές επιτροπές κλπ», ανέφερε αρχικά για να προσθέσει:

«Όσον αφορά στην ΕΕΑ και τη δουλειά που κάνουν με τις αδειοδοτήσεις, θα ήθελα να τονίσω ότι ο κανονισμός αδειοδότησης της ΕΠΟ είναι πολύ πιο ισχυρός από αυτόν της ΕΕΑ. Στο νόμο του 1996 υπήρχε μια ειδική διάταξη στον οποίο λέει ότι οι ομοσπονδίες που παίρνουν επιχορήγηση μικρότερη του 50% του προϋπολογισμού τους δεν είναι υποχρεωμένοι να ελέγχονται από την πολιτεία. Η ΕΠΟ είναι μια από αυτές».

Τέλος, σχολίασε: «Όσον αφορά τους δικαστές τώρα… Στο καταστατικό της ΕΠΟ προβλέπονται ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί εν ενεργεία. Στην ΕΠΟ αυτή τη στιγμή είναι εν ενεργεία πλην ενός και γι’ αυτό ευθύνεται το ΣτΕ καθώς δεν επέτρεψε σε δικαστές να συμμετέχουν. Η πολιτεία δεν μας επέτρεψε να έχουμε άλλους δικαστές και έχει μείνει μόνο ένας».

Σε έντονο ύφος απάντησε ο Σταύρος Κοντονής, λέγοντας: «Κάνετε ένα νομικό άλμα. Το νομικό συμβούλιο του κράτους δεν επέτρεπε στους δικαστές να συμμετέχουν σε μεικτές επιτροπές. Έπρεπε να εναρμονιστείτε και να βάλετε τακτικούς δικαστές. Το καταστατικό της UEFA σας λέει απλά να είναι νομικοί και όχι άσχετοι. Εμείς βάζουμε κάτι παραπάνω για να διασφαλίσουμε τις αποφάσεις. Εδώ έρχεται η πολιτεία και βάζει τακτικούς δικαστές και βάζει τέρμα στα τεχνάσματα».

Έντονη ήταν η αντίδραση και του κ. Χαϊκάλη, ο οποίος είπε προς τους Γκιρτζίκη και Σαράκη: «Περί ανέμων και υδάτων απαντάτε! Σας γίνανε τόσες ερωτήσεις για το αυτοδιοίκητο και τους δικαστές αλλά και τη βία και δεν έχετε απαντήσει σε τίποτα»!

Η συζήτηση θα συνεχιστεί και την Τετάρτη (29/04), ημέρα κατά την οποία είναι προγραμματισμένο και το ραντεβού του Σταύρου Κοντονή με τον Τζιάνι Ινφαντίνο. Ο επιτελάρχης της UEFA, αναμένεται να συναντηθεί με τον υφυπουργό αθλητισμού στις 11:00 στο γραφείο του δεύτερου.



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved