«Χρυσή Μπάλα» 2014: Η τελετή της απονομής στον Ρονάλντο (video)

«Χρυσή Μπάλα» 2014: Η τελετή της απονομής στον Ρονάλντο (video)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2014, κατακτώνας τη "Χρυσή Μπάλα" στον διαγωνισμό που διοργανώνουν από κοινού η FIFA και το γαλλικό περιοδικό France Football.

Ετσι, ο Πορτογάλος κατακτά για δεύτερη συνεχή χρονιά το βραβείο και για τρίτη συνολικά (η πρώτη το 2008). Τη χρονιά που πέρασε, ο Ρονάλντο κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης, πετυχαίνοντας μάλιστα ρεκόρ τερμάτων (17) στη διοργάνωση, ενώ ήταν και πρώτος σκόρερ των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων με 31 γκολ. Επίσης, κατά την προηγούμενη χρονιά, πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη του το κύπελλο Ισπανίας και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Ο Λιονέλ Μέσι, νικητής την τετραετία 2009-2012, ήταν στην τριάδα, αλλά στην κρίση των αρχηγών και προπονητών εθνικών ομάδων, καθώς και των δημοσιογράφων που μετείχαν στην ψηφοφορία, έπαιξε σίγουρα ρόλο το γεγονός ότι δεν κατάκτησε κάποιον τίτλο.

Ο Μανουέλ Νόιερ στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την εθνική Γερμανίας, πήρε και το νταμπλ στην πατρίδα του με τη Μπάγερν, όμως δεν κατάφερε να επικρατήσει του Ρονάλντο και να γίνει ο πρώτος τερματοφύλακας μετά τον θρυλικό Λεβ Γιασίν (1963) που κατακτά το βραβείο.

Τον αντίστοιχο τίτλο στις γυναίκες ως η καλύτερη του 2014 κατέκτησε η Γερμανίδα Ναντίν Κέσλερ, διαδεχόμενη τη συνονόματη και συμπατριώτισσά της, Ανγκερερ. Η 26χρονη Κέσλερ είναι αρχηγός της Βόλφσμπουργκ με την οποία κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ και τη Μπουντεσλίγκα. Ακολούθησαν η Μάρτα (Βραζιλία) και η Άμπι Γουάμπαχ (ΗΠΑ).

Επίσης, η καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς διαφοροποιήθηκε κατά τα 4/11 σε σχέση με την αντίστοιχη του 2013, καθώς νέα μέλη ήταν οι Νταβίντ Λουϊς (αντί του Ντάνι Αλβες), Ντι Μαρία (Ριμπερί), Κρόος (Τσάβι) και Ρόμπεν (Ιμπραϊμοβιτς). Ετσι, οι κορυφαίοι 11 για το 2014 είναι οι Μανουέλ Νόιερ (Μπάγερν), Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης), Φίλιπ Λαμ (Μπάγερν), Νταβίντ Λουϊς (Παρί Σ.Ζ.), Τιάγκο Σίλβα (Παρί Σ.Ζ.), Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Ανχελ Ντι Μαρία (Μάντσεστερ Γ.), Τόνι Κρόος (Ρεάλ Μαδρίτης) Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης) και Αριεν Ρόμπεν (Μπάγερν)

Ο ισχυρός άνδρας της FIFA, Σεπ Μπλάτερ απένειμε το "Προεδρικό Βραβείο" στον βετεράνο Ιάπωνα δημοσιογράφο, Χισόρι Καγκάουα, ο οποίος κάλυψε για 10η φορά τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου, το 2014 στη Βραζιλία. Μια κίνηση που εμπεριείχε και συμβολισμό, σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στο "Charlie Ebdo". Χαρακτηριστικά, ο Μπλάτερ είπε: «Σήμερα είμαστε όλοι Γάλλοι. Σήμερα είμαστε όλοι δημοσιογράφοι».

Με το βραβείο "Φέρεντς Πούσκας" για το καλύτερο γκολ της χρονιάς, τιμήθηκε ο Χάμες Ροντρίγκες για την εκπληκτική βολίδα με την εθνική Κολομβίας, στο νοκ-άουτ ματς με την Ουρουγουάη στο Μουντιάλ (28 Ιουνίου 2014).

Η εκδήλωση έγινε στο "Kongresshaus" της Ζυρίχης με κεντρική παρουσιάστρια την δημοσιογράφο του Sky Sports News, Κέιτ Αμπντο, συνεπικουρούμενη μεταξύ άλλων από τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, τον Οτμαρ Χίτσφελντ, Τιερί Ανρί και τον σύμβουλο στρατηγικής της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κριστιάν Καρεμπέ.

Θυμηθείτε όλη τη διαδικασία της τελετής για τη «Χρυσή Μπάλα»

«Χρυσή Μπάλα» 2014: Η τελετή της απονομής στον Ρονάλντο (video)



«Στροφή» στους Έλληνες από τις μεγάλες ομάδες της Super League!
«Στροφή» στους Έλληνες από τις μεγάλες ομάδες της Super League!
ΝΒΑ: Πρόστιμο 25.000 δολαρίων στον Ράσελ
ΝΒΑ: Πρόστιμο 25.000 δολαρίων στον Ράσελ
Ο Πύρρος Δήμας στην πρώτη φωτογραφία με τη νεογέννητη κορούλα του
Ο Πύρρος Δήμας στην πρώτη φωτογραφία με τη νεογέννητη κορούλα του
Σκωτία: Εύκολη νίκη για τους Ρέιντζερς
Σκωτία: Εύκολη νίκη για τους Ρέιντζερς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved