Κουτσούρης: «Σε 20 μήνες στη Super League τα Τρίκαλα»

Κουτσούρης: «Σε 20 μήνες στη Super League τα Τρίκαλα»

Υψηλούς στόχους έθεσε ο χρηματοδότης του ΑΟ Τρίκαλα, Χάρης Κουτσούρης για την ομάδα.

Μιλώντας στην εκπομπή «2η ματιά» με τον Χ. Παπαθανασίου, αναφέρθηκε στο πλάνο του για τα Τρίκαλα, προκειμένου να αγωνίζεται σε δύο χρόνια στη Super League...

«Είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και 3 χρόνια που μένω στα Τρίκαλα. Είμαι Τρικαλινός πλέον. Ξεκίνησε τότε μια προσπάθεια συνένωσης της Κέρκυρας με τα Τρίκαλα που δεν ευόδωσε. Έτσι παράλληλα με την Κέρκυρα προσπάθησα να είμαι στο πλευρό των Τρικάλων. Η ομάδα είχε περάσει στην ανυπαρξία και πλέον βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να αγωνιζόμαστε στην Γ΄ Εθνική με βλέψεις να βγούμε στην football league. Η Κασσιώπη συνεχίζει να παίζει στην Α΄ Εθνική. Το ποδόσφαιρο για να επιτύχει θέλει οργάνωση. Είτε στο Γ’ τοπικό είτε στην football θέλει δομημένη οργάνωση.

Είχα 6 συνεχόμενες επιτυχίες με την Κασσιώπη. Είναι ρεκόρ. Μετά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό είμαι εκτός ΔΣ παρότι παραμένω μεγαλομέτοχος. Την Δευτέρα θα ολοκληρωθεί η μεταβίβαση και θα απεμπλακώ οριστικά από την Κέρκυρα. Ήδη δεν ασχολούμαι με την ομάδα. Θα έχω οικονομικό όφελος αν μείνει στην Σούπερ Λίγκ. Δεν έχω απολύσει ποτέ προπονητή στην μέση της σεζόν. Γιαννούλη, Μπολάνο, Γρηγορίου», ανέφερε αρχικά.

Γιατί επέλεξε να ασχοληθεί με τα Τρίκαλα: «Μένω στη πόλη. Ο ΑΟ Τρίκαλα είναι μια ιστορική ομάδα με 7 παρουσίες στην Σούπερ Λίγκ και πάρα πολλές στην Β΄Εθνική. Εξιτάρει και προκαλεί τον καθέναν να ασχοληθεί. Είναι όνειρο όλων να συμμετέχουν σε μια τέτοια ομάδα. Υπάρχει μεγάλη δυναμική και αυτό αποτελεί κίνητρο . Είχα την ευτυχή συγκυρία να συνεργαστώ πέρσι με αξιόλογους ανθρώπους που βοήθησαν την ομάδα να στηθεί στα πόδια της και να πάρει την άνοδο. Έχω την ευτυχέστερη συγκυρία να είμαι πλέον στο καλύτερο ΔΣ που υπάρχει στην Ελλάδα. Δεν θα το βρεις σε καμία ομάδα, δεν υπάρχει ΔΣ με άτομα που αγαπάνε την ομάδα που θέλουν να βοηθήσουν. Δεν χαϊδεύω αυτιά. Οι στόχοι είναι πολύ υψηλοί στο επόμενο 20μήνο ο ΑΟΤ να παίζει στην Σούπερ Λίγκ. Φυσικά και υπάρχει το ρίσκο. Δεν θα θεωρούσα αποτυχία να μείνει στην Β΄ η ομάδα για μια χρονιά αλλά με τέτοια δυναμική και με αυτά που θα δείξουμε όταν επιστρέψουν όλοι στο γήπεδο θα δούνε ότι η ομάδα αυτή αξίζει να βγει».

Αν είναι ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου: «Ενθαρρυντικά τα πρώτα μηνύματα. Ακόμη και 5 ευρώ είναι τροχοπέδη για κάποιον να έρθει στο γήπεδο και αν είναι οικογένεια να χαλάσει 20 με 25 ευρώ. Ο ποδοσφαιριστής θέλει κόσμο για να προσφέρει. Πιστεύω θα κερδίσουμε το στοίχημα του κόσμου. Θα δούμε πολύ κόσμο στο γήπεδο ειδικά όσο θα φτάνουμε προς το τέλος που θα είμαστε κοντά στην άνοδο. Την Κυριακή θέλουμε το 3 στα 3 για να μείνουμε μπροστά και θέλουμε την στήριξη του κόσμου».

Ποιοι πιστεύει ότι ήταν οι λόγοι που επιφανείς παράγοντες της πόλης στελέχωσαν το ΔΣ: «Ίσως είδαν ότι είμαι σοβαρός και δεν ήρθα να τους πουλήσω φούμαρα. Δεν κοιτάμε το οικονομικό κόστος. Κοιμόμαστε και ξυπνάμε με στόχο να ανεβάσουμε την ομάδα. Οικονομικά η ομάδα μας στέκει καλά. Είμαστε συνεπείς, ο κόσμος συμμετέχει, ευχαριστώ τους επιχειρηματίες και την πόλη που βάζουν τα χρήματα τους. Όταν έχεις το οικονομικό σε καλή κατάσταση να είστε σίγουροι ότι μια ομάδα μπορεί να βγει. Παίζει σημαντικό ρόλο να είναι οι παίκτες πληρωμένοι. Έχουμε έτσι και απαιτήσεις για να προσφερθούν και τα ανάλογα. Είναι επιτυχία της πόλης και της διοίκησης να είναι η ομάδα οικονομικά καλά. Αν είχαμε το χρόνο να οργανωθούμε θα ήμασταν ακόμη καλύτερα. Ετοιμαζόμασταν για το Α’ τοπικό και βρεθήκαμε στην Γ΄ Εθνική. Έχει 2 μήνες που ξεκίνησε η ομάδα» .

Για την νέα σελίδα στον ΑΟΤ: «Εκτός από μονόδρομος ήταν και η μόνη σωστή λύση. Έχει ευρωστία η ομάδα και αποδοχή. Ήταν σωστή η απόφαση. Έπρεπε να περάσει. Μια φορά αλλάξαμε ΑΦΜ για το καλό μας. Δεν ήταν το χρηματικό ήταν και οι ποινές αφαίρεσης βαθμών».

Για το αν η ομάδα είναι έτοιμη: «Όταν παίζεις επαγγελματικό όλοι παίζουν επαγγελματικά. Το δύσκολο είναι να παίζεις επαγγελματικά έχοντας απέναντι σου ερασιτέχνες. Η ΑΕΚ πέρυσι αντιμετώπιζε πρόβλημα γιατί πολλοί αντίπαλοι της παίζανε αντιποδόσφαιρο. Η ομάδα βρίσκεται στην μέση της απόδοσης της. Στο 50%. Έχει πολλά να δώσει ακόμη. Θα την χαρούμε και θα την χειροκροτήσουμε».

Για το γεγονός πως τον ακολούθησαν στα Τρίκαλα οι Κουτσόπουλος, Καραγιάννης, Παπανδρέου, Γκαντιάς: «Μου δείχνει ότι με σέβονται και ότι τους φέρθηκα σωστά. Χαίρομαι που με ακολούθησαν παίκτες . Ο σχεδιασμός έγινε από κοινού με την διοίκηση. Δεν τους το επέβαλλα. Δεχθήκαν και οι υπόλοιποι. Υπάρχουν στην ομάδα και Τρικαλινοί οι οποίοι είναι αξιόλογοι. Προσπαθήσαμε να φέρουμε και άλλους που πήγαν σε υποδεέστερες ομάδες και έδειξαν ότι δεν αγαπούν τον ΑΟ Τρίκαλα. Αυτοί θα το μετανιώσουν. Δεν θέλανε να έρθουν. Προσωπικά έκανα πρόταση σε 2 παίκτες και την απορρίψανε».

Για το πρωτάθλημα: «Υπάρχουν υπολογίσιμοι αντίπαλοι, όπως η Κοζάνη, ο Καραϊσκάκης, τα Γρεβενά και η Τσαριτσάνη. Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν δεν νομίζω να αντιμετωπίσομε πρόβλημα γιατί αυτές οι ομάδες δεν έχουν το υπόβαθρο να ανταγωνιστούν τον ΑΟΤ. Η δική μας ομάδα έχει μια διοίκηση που σέβεται ο ένας τον άλλον. Συζητάει τα πάντα. Κανείς δεν παίρνει πρωτοβουλίες ανεξέλεγκτες. Ο καθένας έχει τον ρόλο του. Δεν έχω άγχος και ούτε άγνοια κινδύνου όταν μιλάω για άνοδο. Το εννοώ και το πιστεύω. Πιστεύω στους παίκτες και στο προπονητικό τιμ. Ο απλός κόσμος τους ενδιαφέρει ομάδα με διοικητική και οικονομική συνέπεια. Διψάει ο Τρικαλινός να δει την ομάδα του στα μεγάλα σαλόνια».

Για το αν υπάρχει συνεργασία με την δημοτική αρχή: «Να ευχαριστήσω την δημοτική αρχή και τον δήμαρχο για την προσπάθεια που κάνει σε αντίθεση με την προηγούμενη δημοτική αρχή. Το γήπεδο είναι σε τραγική κατάσταση. Αδειοδότηση για την Football League θα πάρει με κάποιες μικρό παρεμβάσεις. Δεν υπάρχει χόρτο. Είναι ότι έχει απομείνει. Κάποια στιγμή πρέπει να αναθέσει ο δήμαρχος σε μια εταιρία να αναλάβει το γήπεδο κάτι που δεν έχει μεγάλο κόστος. Για την Σούπερ Λίγκ δεν θα πάρει αδειοδότηση. Θα χρειαστεί τεράστια παρέμβαση. Διαφορετικά θα ξενιτευτεί η ομάδα να παίξει κάπου αλλού η θα αναγκαστεί να φτιάξει γήπεδο. 3 με 4 εκατομμύρια χρειάζονται για να γίνει ένα γήπεδο 7.000, 8.000 θέσεων καθαρά ποδοσφαιρικό όπως έχει η Ξάνθη.

Έχω μια φιλοδοξία η ομάδα να κάνει δικό της γήπεδο. Εκτός αν ο δήμος μπορεί να κάνει το υπάρχον αντάξιο ομάδων που αγωνίζονται σε μεγάλες κατηγορίες. Από έρευνα που έκανε ο πρόεδρος κ. Παρδάλης το βοηθητικό είναι έτοιμο να παραδοθεί. Ο εργολάβος θα πάρει κάποια λεφτά αποπληρωμής να μας το παραδώσει. Μόνο το χόρτο λείπει, τα υπόλοιπα είναι έτοιμα. Τα γήπεδα δεν κάνουν για του χρόνου. Δεν έχουν τάπητα. Είναι διαφορετικές οι απαιτήσεις».

Για τις ακαδημίες: «Η ομάδα έχει 120 παιδιά. Έχουμε πρόβλημα στέγασης. Υπάρχουν δύο λύσεις. Η ακαδημία του Μακρή στο Λογγάκι και η 2η αυτή του ΤΕΦΑΑ τα οποία θα μας παραχωρήσει ο κ. Φαμίσης. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα κλαμπ με ομάδες νέων όπου τα παιδιά δεν θα πληρώνουν συνδρομή. Μέχρι φέτος στην Β΄ Εθνική είναι υποχρεωτική η Κ-19. Από του χρόνου θα χρειάζεται κ-19, κ17,κ-15. Τα έξοδα τα αναλαμβάνει η ΦΙΦΑ. Το μπόνους είναι 200.000 ευρω για τα τμήματα υποδομής. Δεν θα μπορείς να συμμετέχεις στο πρωτάθλημα αλλιώς. Όταν θα παίζεις με Ολυμπιακό , Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ δεν θα μπορείς να παίξεις στο Λογγάκι. Δεν είναι λύση το πλαστικό γήπεδο. Μόνο στο φυσικό χόρτο παίζεται το ποδόσφαιρο. Οι γονείς για φέτος έχουν μια ανησυχία. Υπάρχει στις σκέψεις μας να μείνουμε στο Λογγακι και να δούμε τι θα γίνει με τις εγκαταστάσεις στο ΤΕΦΑΑ που θα είναι έτοιμες τα Χριστούγεννα».

Για τα όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια: «Υπάρχει κακό προηγούμενο και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να στοχοποιεί εμένα. Στο ποδόσφαιρο μπαίνεις για να βάλεις. Δεν ξέρω κανέναν πρόεδρο που να έχει βάλει χρήματα στην τσέπη του. Το ποδόσφαιρο είναι μια λόξα και μια τρέλα και θέλει την στοιχειώδη συνέπια και οργάνωση. Έχω φιλοδοξίες που θέλω να τις πραγματοποιήσω στα Τρίκαλα. Ο δήμαρχος πιστεύω να μας βοηθήσει με κάποιον χώρο. Να οργανωθούμε να παίζουμε επαγγελματικά. Μεγάλη πόλη είμαστε. Τρικαλινοί ποδοσφαιριστές είναι παντού. Είναι μεγάλη επιτυχία να είναι 3 Τρικαλινοί στην Εθνική. Δεν θα δεχθώ να παραδώσω μια ομάδα χρεωμένη και δαχτυλοδειχτούμενοι. Θέλω να μείνω όσο πιο πολλά χρόνια μπορώ να κάνουμε μια ομάδα που θα παίζει στο υψηλότερο επίπεδο και θα είναι όλοι πληρωμένοι. Δεν θέλω να ακούσω ότι παίκτες δούλεψαν στα Τρίκαλα και έχουν κάνει προσφυγές. Πληρωθήκαν όλοι στην Κασσιώπη που στην φιέστα ανόδου είχαμε 50 μαζορέτες και μόλις 25 εισιτήρια από τους φιλάθλους».

ΠΗΓΗ: goaltrikala.gr

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Αυτή είναι η ιατρική γνωμάτευση για τον Γκαρθία
Αυτή είναι η ιατρική γνωμάτευση για τον Γκαρθία
«Διπλό» για… αστέρια η Μίλαν (video)
«Διπλό» για… αστέρια η Μίλαν (video)
Σοκ με Νεϊμάρ! Αποχώρησε με φορείο από το γήπεδο (photo+video)
Σοκ με Νεϊμάρ! Αποχώρησε με φορείο από το γήπεδο (photo+video)
Έφυγε και ο Αρετόπουλος από την Τούμπα, «μυστήριο» με το φύλλο αγώνα
Έφυγε και ο Αρετόπουλος από την Τούμπα, «μυστήριο» με το φύλλο αγώνα
Καιρός: Προσοχή! Πλησιάζει το ισχυρό βαρομετρικό - Ιστορική χιονοκακοκαιρία τη Δευτέρα
Καιρός: Προσοχή! Πλησιάζει το ισχυρό βαρομετρικό - Ιστορική χιονοκακοκαιρία τη Δευτέρα
Καιρός: Προσοχή! Πλησιάζει το ισχυρό βαρομετρικό - Ιστορική χιονοκακοκαιρία τη Δευτέρα
Καιρός: Προσοχή! Πλησιάζει το ισχυρό βαρομετρικό - Ιστορική χιονοκακοκαιρία τη Δευτέρα
Βίτσας: Να το σκεφτεί όποιος κάνει τσαμπουκά στο Αιγαίο - Γιλντιρίμ: Θα εξουδετερώσουμε κάθε απειλή
Βίτσας: Να το σκεφτεί όποιος κάνει τσαμπουκά στο Αιγαίο - Γιλντιρίμ: Θα εξουδετερώσουμε κάθε απειλή
Κυριακή της Ορθοδοξίας 2018: Τι γιορτάζουμε σήμερα (25/02)
Κυριακή της Ορθοδοξίας 2018: Τι γιορτάζουμε σήμερα (25/02)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης