«Ρομπίνιο και... Ροναλντίνιο δεν πάνε ψηλά τον Ολυμπιακό» (photos+videos)

«Ρομπίνιο και... Ροναλντίνιο δεν πάνε ψηλά τον Ολυμπιακό» (photos+videos)

Η μεταγραφή του Ρομπίνιο στον Ολυμπιακό παρουσιάζεται να έχει ανατροπές. Ο Βραζιλιάνος δημοσιογράφος της O Globo, Άλαν Κάλντας, δεν αποκλείει στο Onsports ακόμη περισσότερα «επεισόδια», τόσο με Ρομπίνιο, όσο και με… Ροναλντίνιο, αλλά αμφιβάλει για την προσφορά τους!

Το ενδιαφέρον των Πειραιωτών για τον Ρομπίνιο και η κίνηση που έκαναν για τον Βραζιλιάνο επιθετικό της Μίλαν έχει επιβεβαιωθεί από πολλά επίσημα χείλη. Για τον «Ρόνι» δεν υπάρχει κάποια τέτοια ένδειξη, τουλάχιστον προς το παρόν, αλλά ο έμπειρος άσος βρίσκεται χωρίς ομάδα και δεδομένου ότι οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνονται για τη… βόμβα, είναι πολύ πιθανό κάποιος να σκεφτεί ότι μπορεί να έχουν κινηθεί ή να κινηθούν και προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως και να έχει, η άποψη του συμπατριώτη των δύο «κραχτών» και συναδέλφου είναι ότι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα τους θα γίνει… σίριαλ, κάτι που διαβεβαιώνει πως συνηθίζεται με αυτούς τους παίκτες. Το Onsports «ανέκρινε» τον ρεπόρτερ στα διεθνή της κορυφαίας βραζιλιάνικης εφημερίδας για το τι μπορεί να «παίζει» με Ολυμπιακό, Ρομπίνιο και Ροναλντίνιο και έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον των σημαντικών αυτών ονομάτων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Γνωρίζεις κάτι για τον Ρομπίνιο και τη μεταγραφή του από τη Μίλαν;

«Όχι πολλά. Αυτό που ξέρω είναι ότι εδώ, στη Βραζιλία, δύο σύλλογοι έχουν δείξει ενδιαφέρον για να τον αποκτήσουν: η Σάντος και η Φλαμένγκο. Αλλά η Σάντος, η πρώην ομάδα του, τα έχει ήδη παρατήσει, λόγω του μισθού του. Η Φλαμένγκο προσπαθεί ακόμα να βρει έναν τρόπο να τον πάρει, αλλά παραδέχεται ότι είναι δύσκολο. Εκτός Βραζιλίας, άκουσα για έναν σύλλογο από την Τουρκία -δεν μπορώ να θυμηθώ το όνομα-».

Ξέρεις πού θέλει να συνεχίσει την καριέρα του; Πιστεύεις ότι η Ελλάδα και ο Ολυμπιακός είναι μέσα στις επιλογές του;

«Αν κάποιος σύλλογος, σε οποιοδήποτε μέρος, πληρώσει αυτό που πιστεύει ότι αξίζει -όχι αυτό που πραγματικά αξίζει-, θα πάει».

Γνωρίζεις κάτι για τις ομάδες από την Αραβία που φέρονται να τον θέλουν;

«Όχι, δεν άκουσα τίποτα για αυτό, αλλά είναι πιθανό. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μια άλλη επιλογή, νομίζω, αλλά είναι απλά μια φωτοβολίδα. Και το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού είναι σοβαρό; Έκαναν πρόταση στη Μίλαν;»

Ναι, ο Αντριάνο Γκαλιάνι είπε δημόσια ότι η Μίλαν έχει πρόταση από τον Ολυμπιακό για τον Ρομπίνιο, αλλά φαίνεται πως δεν ήταν αρκετά υψηλή. Μετά από αυτό, ακούστηκε ότι ο Ρομπίνιο απάντησε αρνητικά στον Ολυμπιακό και τώρα λέγεται ότι η υπόθεση είναι ακόμα ανοικτή για την ελληνική ομάδα.

«Γνωρίζοντας τους Βραζιλιάνους παίκτες, πάντα υπάρχει μια πιθανότητα. Ίσως ο Ολυμπιακός δεν είναι η πρώτη του επιλογή, ίσως πραγματικά δεν θέλει να παίξει εκεί, και αυτός είναι ο λόγος που απορρίπτει την πρόταση μέχρι στιγμής. Αλλά υπάρχει ακόμη ένας μήνας μέχρι να κλείσει η μεταγραφική περίοδος. Αν δεν πάει πουθενά μέχρι τότε, θα θυμηθεί τον Ολυμπιακό. Ήταν το ίδιο όταν πήγε στη Μάντσεστερ Σίτι, την τελευταία μέρα των μεταγραφών».

Πόσες πιθανότητες θα έδινες στον Ολυμπιακό να τον αποκτήσει από τη στιγμή που η ελληνική ομάδα εμφανίζεται αποφασισμένη στο να υπογράψει ένα μεγάλο όνομα και ίσως να επιμείνει πολύ στον Ρομπίνιο ανεξάρτητα από το αν έχει δεχθεί μία πιθανή πρώτη απόρριψη;

«Όλα είναι πιθανά. Πιστεύω ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις ίσως να κρατήσουν πολλές εβδομάδες. Εδώ στη Βραζιλία, αποκαλούμε αυτού του είδους τις συζητήσεις σαν μια σαπουνόπερα, επειδή κρατούν περισσότερο από όσα θα θέλαμε, με πολλά πισωγυρίσματα».

Αν ο Ολυμπιακός πάρει τον Ρομπίνιο, πιστεύεις ότι μπορεί να βάλει πολλά γκολ στην Ελλάδα και το Τσάμπιονς Λιγκ και να βοηθήσει την ελληνική ομάδα να φτάσει ψηλά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση;

«Δεν έχω εμπιστοσύνη στον Ρομπίνιο. Είναι σε μεγάλο βαθμό μη επαγγελματίας, όπως ήταν πάντα. Δεν έχει πετύχει ποτέ στην Ευρώπη και δεν νομίζω ότι θα το κάνει τώρα. Ο Ρομπίνιο είναι μέλος μιας χαμένης γενιάς της Βραζιλίας που αποτελείται από παίκτες στους οποίους βασίζαμε πολλά, όταν ήταν νέοι, αλλά ποτέ δεν έγιναν αυτό που περιμέναμε. Όπως ο Ντιέγκο της Ατλέτικο Μαδρίτης και ο Αντριάνο, πρώην της Ίντερ».

Για τον Ροναλντίνιο τι ξέρεις; Αποχώρησε από την Ατλέτικο Μινέιρο και ο αδερφός και ατζέντης του δήλωσε ότι θα ανακοινώσει την καινούρια του ομάδα, αλλά έχουν περάσει δύο μέρες. Γιατί δεν το έκανε μέχρι τώρα;

«Ο Ροναλντίνιο είναι ακόμη ένα παράδειγμα, είναι πάντα μια σαπουνόπερα όταν αφήνει μια ομάδα. Όταν επέστρεψε στη Βραζιλία, το 2011, ο αδερφός και ατζέντης του, Ρομπέρτο ντε Ασίς, δημιούργησε μια πραγματική δημοπρασία μεταξύ τριών βραζιλιάνικων συλλόγων, της Γκρέμιο, της Παλμέιρας και της Φλαμένγκο. Ήταν μια πραγματική κωμωδία. Λίγες ώρες πριν η Φλαμένγκο ανακοινώσει την απόκτησή του, ο πρόεδρος της Γκρέμιο, άρχισε να ετοιμάζει το γήπεδο για να τον παρουσιάσει, επειδή πίστεψε ότι είχε φτάσει σε συμφωνία με τον αδερφό του. Αλλά τελικά πήγε στη Φλαμένγκο. Τώρα, είναι σχεδόν αδύνατο να πεις πού είναι το μέλλον του Ροναλντίνιο. Θα μπορούσε να είναι κυριολεκτικά οπουδήποτε στον πλανήτη. Από τη στιγμή που, όπως είπα και για τον Ρομπίνιο, κάποιος πληρώσει αυτό που πιστεύει ότι αξίζει».

Υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσε να τους ενδιαφέρει εκτός από τα χρήματα και ίσως αυτό να μπορούσαν να το βρουν στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό;

«Ο Ροναλντίνιο δεν έχει άλλο κίνητρο στο ποδόσφαιρο. Από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 το έχει παρατήσει. Δεν ήταν ποτέ ξανά ο Ροναλντίνιο της Μπαρτσελόνα και μοιάζει ότι δεν τον νοιάζει καθόλου. Ο Ρομπίνιο ακολούθησε τα βήματά του, με μια σημαντική διαφορά: Δεν ήταν ποτέ ένας πραγματικός σούπερ σταρ όπως ήταν ο Ροναλντίνιο».

Κάποιος μπορεί να πει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο θα κερδίσει περισσότερη φήμη και θα κάνει περισσότερους ανθρώπους στον πλανήτη να ασχολούνται με αυτό αν ο Ρομπίνιο και ο Ροναλντίνιο παίξουν εδώ. Επίσης, ο Ολυμπιακός μπορεί να βγάλει τα χρήματα που θα ξοδέψει για αυτούς, από τις φανέλες και τα εισιτήρια, ενώ θα επωφεληθεί από την άποψη του μάρκετινγκ. Αλλά εσύ εννοείς καθαρά ποδοσφαιρικά ότι δεν μπορούν να προσφέρουν;

«Ναι, από την άποψη του μάρκετινγκ ο Ροναλντίνιο -πολύ περισσότερο από τον Ρομπίνιο, αλλά και αυτός επίσης- μπορεί να δώσει στον Ολυμπιακό παγκόσμια προβολή, δεν χωρά αμφιβολία για αυτό. Αλλά αυτό είναι καλό για τον σύλλογο, τα οικονομικά του και τους διοικούντες, όχι για τους οπαδούς που θέλουν επιτυχία στο γήπεδο. Προφανώς, ο Ολυμπιακός θα κερδίσει το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά δεν χρειάζεται τον Ροναλντίνιο ή τον Ρομπίνιο για να το πετύχει, σωστά; Εκτός Ελλάδας, δεν βλέπω ότι ο Ροναλντίνιο ή ο Ρομπίνιο θα πάνε τον Ολυμπιακό ψηλά, ίσως στον γύρο των 16, όχι παραπάνω από αυτό. Πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει πρόταση στον Ροναλντίνιο επίσης;»

Είναι διακαής πόθος των οπαδών του Ολυμπιακού, αλλά δεν μοιάζει να υπάρχει πρόταση ή επαφές στον ορίζοντα. Του Ρομπίνιο φαίνεται να είναι προχωρημένο.

«Το μέλλον του Ροναλντίνιο είναι ένα απόλυτο μυστήριο, ακόμη και για εμάς εδώ στη Βραζιλία».

Ναι, αλλά εδώ στην Ελλάδα θα είναι Θεοί αν έρθουν! Χιλιάδες άνθρωποι θα τους περιμένουν στο αεροδρόμιο και θα κάνουν θόρυβο για να τους καλωσορίσουν. Τα γήπεδα θα είναι γεμάτα σε κάθε ματς. Είναι μεγάλη υπόθεση για την Ελλάδα ακόμη και αν στη Βραζιλία πιστεύεται ότι δεν έχουν τίποτα άλλο να προσφέρουν στο ποδόσφαιρο. Εδώ στην Ελλάδα όλοι τους θέλουν, ειδικά οι οπαδοί των ομάδων που ενδιαφέρονται, στην προκειμένη περίπτωση ο Ολυμπιακός για τον Ρομπίνιο.

«Ναι το ξέρω. Είναι φυσικό. Ακόμη και εδώ στη Βραζιλία αν ρωτήσεις έναν οπαδό της Ατλέτικο Μινέιρο, θα σου πει μόνο καλά πράγματα για τον Ροναλντίνιο. Τελευταία, ο Λουίζ Φελίπε Σκολάρι, ο οποίος μόλις οδήγησε τη Βραζιλία στην ταπείνωση από τη Γερμανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αποθεώθηκε από χιλιάδες οπαδούς της Γκρέμιο σαν ο νέος προπονητής του πρώην συλλόγου του. Δεν υπάρχει λογική στο ποδόσφαιρο».

Έχεις δίκιο! Ο προπονητής που πιστώθηκε τις βαριές ήττες από Γερμανία και Ολλανδία στο Μουντιάλ. Είναι παράξενο.

«Ναι, μπορείς να το καταλάβεις; Στα σίγουρα, αν ο Ρομπίνιο ή ο Ροναλντίνιο πάνε στην Ελλάδα, θα είναι σημαντικό, τουλάχιστον να στρέψουν τα μάτια του κόσμου στη χώρα. Μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για νέες μεταγραφές στο μέλλον».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες με τα δύο «Ρο»:

«Ρομπίνιο και... Ροναλντίνιο δεν πάνε ψηλά τον Ολυμπιακό» (photos+videos)



Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τελικό Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τελικό Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved