Όταν η ΑΕΚ συνάντησε ΑΟΑΝ πριν 12 χρόνια (photos)

Όταν η ΑΕΚ συνάντησε ΑΟΑΝ πριν 12 χρόνια (photos)

Την Κυριακή η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άγιο Νικόλαο για την 4η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συναντιούνται οι δύο ομάδες.

ΑΟΑΝ και ΑΕΚ, που θα βρεθούν αντιμέτωποι και στο Κύπελλο Γ’ Εθνικής στις 17/11, είχαν παίξει αντίπαλοι την περίοδο 2001-02 στη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το πρώτο ματς να διεξήχθη στο θρυλικό «Νίκος Γκούμας» της Νέας Φιλαδέλφειας και ο επαναληπτικός στον Άγιο Νικόλαο. Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατάσταση καθώς για τον ΑΟΑΝ είχε αρχίσει η καθοδική πορεία, καθώς την συγκεκριμένη χρονιά υποβιβάστηκε από την Β’ στην Γ’ Εθνική και την επόμενη στη Δ’ Εθνική.

Προπονητής του στο ξεκίνημα ήταν ο Νίκος Κόβης, ο οποίος παραιτήθηκε λίγο πριν τον Ιανουάριου. Την θέση του πήρε ο μέχρι τότε παίκτης του Γιάννης Χατζηνικολάου. Για την ΑΕΚ ήταν μια εντυπωσιακή χρονιά με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος και παίκτες όπως οι: Τσάρτας, Νικολαίδης, Ζαγοράκης, Ζήκος, Κωστένογλου, Καψής, Κασσάπης, Λάκης, Χιώτης, Ατματζίδης και ο παγκοσμίου φήμης Παραγουανός Κάρλος Γκαμάρα.

Ο πρώτος αγώνας στην Νέα Φιλαδέλφεια έλαβε χώρα Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2001 με την «Ένωση» να επικρατεί πολύ πιο δύσκολα από αυτό που δείχνει το τελικό 3-0 του μαχητικού ΑΟΑΝ, ο οποίος κράτησε το 0-0 στο ημίχρονο και μάλιστα λίγο πριν την ανάπαυλα είχε ονειρεμένη ευκαιρία να προηγηθεί. Ο Ζαχαρίας Μακράκης στο 44’ συνεργάστηκε άψογα με τον Αγγελάκη και από θέση μέσα δεξιά τετ τα τετ σουτάρε διαγώνια άουτ..! Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Φερούζεμ με όμορφη προσπάθεια και σουτ έκανε το 1-0 στο 58’ και παρότι αυτό το σκορ δεν θα ήταν άσχημο για τον ΑΟΑΝ στο τελευταίο δεκάλεπτο ήρθε η κατάρρευση. Στο 81’ ο Τριχιάς με πλασέ έκανε το 2-0 και στο 89’ ο Κωνσταντινίδης με ατομική προσπάθεια και πλασέ το 3-0.

Ένας από τους πιο βροχερούς μήνες ήταν ο Νοέμβριος μαζί με τον Δεκέμβριος με αποτέλεσμα το γήπεδο του Αγίου Νικολάου να μετατραπεί σε βούρκο αν και για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής είχαν γίνει κάποια παιχνίδι το προκαθορισμένο με την ΑΕΚ για το κύπελλο στις 12 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε.

Τελικά ο αγώνας έλαβε χώρα στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Τετάρτη στο δημοτικό στάδιο Αγίου Νικολάου, παρότι είχε εξεταστεί και η περίπτωση του «Πέτρος Βουζουνεράκης» στην Ιεράπετρα, καθώς ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου του ΑΟΑΝ ήταν ακόμα σε κακή κατάσταση. Η ΑΕΚ με πολλές αλλαγές στην σύνθεση της επικράτησε 0-1 του ΑΟΑΝ, ο οποίος ξανά πάλεψε φιλότιμα. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης που ήρθε στο 81’ με κεφαλιά του Γιώργου Τριχιά, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και πάνω στην γραμμή του τέρματος, με την επόπτη να δείχνει σέντρα!

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Θανάσης Μπέρκοβιτς Ιωαννίδης



Live Euro 2024: Σερβία - Αγγλία
Live Euro 2024: Σερβία - Αγγλία
Euro 2024: Αγρια επεισόδια στη Γερμανία πριν το Αγγλία - Σερβία
Euro 2024: Αγρια επεισόδια στη Γερμανία πριν το Αγγλία - Σερβία
Euro 2024, Σλοβενία - Δανία 1-1: Σπόραρ και Τσέριν σταμάτησαν τον Έρικσεν
Euro 2024, Σλοβενία - Δανία 1-1: Σπόραρ και Τσέριν σταμάτησαν τον Έρικσεν
ΠΑΟΚ: Τέλος ο Τσαϊρελης, στη Θεσσαλονίκη ο Καντσελέρι
ΠΑΟΚ: Τέλος ο Τσαϊρελης, στη Θεσσαλονίκη ο Καντσελέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved