Τα αγάλματα των αγγλικών γηπέδων: Από τον Τσάπμαν στον Φέργκιουσον

Τα αγάλματα των αγγλικών γηπέδων: Από τον Τσάπμαν στον Φέργκιουσον

Η 23η Νοέμβρη του 2012 θα μείνει για πάντα αξέχαστη στον Άλεξ Φέργκιουσον λόγω των αποκαλυπτηρίων του αγάλματος που τον απεικονίζει και που βρίσκεται έξω από το Ολντ Τράφορντ. Ο Σκοτσέζος προστέθηκε στη λίστα των ανθρώπων που πρόσφεραν απλόχερα στο ποδόσφαιρο και τελικά τιμήθηκαν για την προσφορά τους...

Ο Independent φιλοξενεί ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα με διάφορα αγάλματα και προτομές που βρίσκονται έξω από αγγλικά γήπεδα και απεικονίζουν εμβληματικές φυσιογνωμίες του ποδοσφαίρου της χώρας.

Απολαύστε τα...

Σερ Στάνλεϊ Μάθιους

Η ποδοσφαιρική του καριέρα διήρκησε 35 ολόκληρα χρόνια, αφού έφτασε να αγωνιστεί σε παιχνίδι έχοντας πατήσει τα 50! Ο «μάγος» με τις 697 συμμετοχές στην πλατη του, έγινε άγαλμα τον Οκτώβρη του 2001 και κοσμεί τον περιβάλλοντα χώρο του «Μπριτάνια» στο οποίο αγωνίζεται η Στόουκ.

Χέρμπερτ Τσάπμαν

Προπονητής της Άρσεναλ από το 1925 μέχρι και το 1934, όταν και έφυγε από τη ζωή, ο Τσάπμαν θεωρήθηκε καινοτόμος για την εποχή του και ειδικά στο Λονδίνο, αγαπήθηκε ιδιαίτερα μια και έφερε στους «κανονιέρηδες» το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους στην κορυφαία κατηγορία. Το άγαλμά του βρίσκεται έξω από το Εμιρεϊτς.

Μπόμπι Ρόμπσον

Θεωρείται, όχι άδικα, ως ένας από τους πιο χαρισματικούς προπονητές που έβγαλε η Αγγλία. Εργάστηκε με επιτυχία σε πολλούς συλλόγους, ωστόσο το άγαλμά του βρίσκεται έξω από το Saint James' Park πολύ απλά διότι στο Νιούκασλ λατρεύεται σαν Θεός. Λογικό, αν αναλογιστεί κάποιος ότι όταν ανέλαβε, τον Σεπτέμβρη του 1999, η Νιούκασλ ήταν ουραγός στη βαθμολογία και το 2003 αγωνιζόταν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αλφ Ράμσεϊ

Το «Πόρτμαν Ρόουντ», γήπεδο στο οποίο εδρεύει η Ιπσουιτς, αποτελεί και «σπίτι» του Αλφ Ράμσεϊ, του ανθρώπου που οδήγησε την Εθνική Αγγλίας στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966, του μοναδικού δηλαδή τίτλου της χώρας που γέννησε το ποδόσφαιρο.

Μπράιαν Κλαφ

Πρόκειται για μια από τις πιο ιδιαίτερες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες στην ιστορία του παιχνιδιού στην Αγγλία. Ο ιδιόρρυθμος προπονητής, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2004, τιμήθηκε από τη Ντέρμπι Κάουντι, ομάδα με την οποία και σημείωσε μεγάλες επιτυχίες. Έξω από το «Pride Park» βρίσκεται το άγαλμα του ίδιου παρέα με τον αχώριστο συνεργάτη του Πίτερ Τέιλορ, αλλά υπάρχει κι άλλη ομάδα που τον τίμησε κάνοντας το ελάχιστο που θα μπορούσε για να «ευχαριστήσει» τον άνθρωπο που την οδήγησε στις μεγαλύτερες επιτυχίες της ιστορίας της. Πρόκειται για τη Νότιγχαμ Φόρεστ, σύλλογο τον οποίο ο Κλαφ υπηρέτησε επί 18 συναπτά έτη...

Τόνι Ανταμς

Εστω και αν στην εποχή του Τόνι Ανταμς τα δεδομένα για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ήταν διαφορετικά συγκριτικά με αυτά που ισχύουν σήμερα, παραμένει αξιοσημείωτη η παραμονή του σε μία ομάδα για ολόκληρη την καριέρα του. Ο Ανταμς εντάχθηκε στην Αρσεναλ σε προεφηβική ηλικία και ως «κανονιέρης» κρέμασε τα παπούτσια του. Δικαίως χαρακτηρίστηκε ως Mr Arsenal και επίσης δικαίως κέρδισε κι αυτός μια θέση έξω από το Emirates.

Τιερί Ανρί

Δεν είναι και σύνηθες ομάδα να φτιάχνει άγαλμα σε ποδοσφαιριστή χωρίς αυτός να έχει εγκαταλείψει ακόμα την ενεργό δράση. Ο Τιερί Ανρί όμως είναι από μόνος του ξεχωριστή περίπτωση και ως πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Άρσεναλ, δικαιωματικά βλέπει άγαλμα που τον απεικονίζει κάθε φορά που επισκέπτεται το Emirates.

Μπόμπι Μουρ

Ο εμβληματικός ποδοσφαιριστής της Γουέστ Χαμ και Παγκόσμιος πρωταθλητής με την Αγγλία το 1966, χαρακτηρίστηκε κάποτε από τον Πελέ ως ο κορυφαίος αμυντικός που κλήθηκε να αντιμετωπίσει. Θα ήταν παράλογο να μην έχει λοιπόν ένα άγαλμα... Το δικό του ολοκληρώθηκε το 2007 και κοσμεί τον εξωτερικό χώρο του Γουέμπλεϊ.

Μπεστ-Λο-Τσάρλτον

Εχουν περάσει τόσοι και τόσοι χαρισματικοί και σημαντικοί συγχρόνως ποδοσφαιριστές από τις τάξεις της Γιουνάιτεντ που αν ο σύλλογος επέλεγε να τιμήσει κάθε έναν με ένα άγαλμα, δεν θα υπήρχε ούτε ίντσα κενού χώρου έξω από το Old Trafford. Οι Τζορτζ Μπεστ, Ντένις Λο και Μπόμπι Τσάρλτον κάνουν... παρέα στο περιβάλλοντα χώρο του Θεάτρου των Ονείρων... Κοντά τους βρίσκεται πλέον και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved