Στάθης: «Αθωωτικό το έγγραφο της UEFA για Καβάλα»

Στάθης: «Αθωωτικό το έγγραφο της UEFA για Καβάλα»

Για έγγραφο της UEFA που ανατρέπει το σκηνικό με τις κατηγορίες κατά της Καβάλας και του Μάκη Ψωμιάδη κάνει λόγο ο δικηγόρος Χρήστος Στάθης.

Ο συνήγορος του Μάκη Ψωμιάδη παραχώρησε συνέντευξη στο kavalagoal.gr και αναφέρθηκε στο έγγραφο «φωτιά» της UEFA το οποίο ανατρέπει το όλο σκηνικό όταν φτάσει στο Συμβούλιο των Εφετών, στους διαλόγους του μέσω τηλεφώνου με τον Μάκη Ψωμιάδη, αλλά και στις συνθήκες κράτησής του στα Σκόπια.

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις και ειδικότερα στο έγγραφο της UEFA ο δικηγόρος Χρήστος Στάθης δήλωσε:

«Θα πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένο ότι έχουμε στα χέρια μας ένα έγγραφο της UEFA το οποίο ήρθε προχθές και το οποίο είναι στη γαλλική γλώσσα, μετά από ερώτημα του 9ου Τακτικού Ανακριτή σε σχέση με τη διαβάθμιση των διεφθαρμένων παιχνιδιών που εν πάσει περιπτώσει απασχολούν το τελευταίο διάστημα τη χώρα μας και το οποίο αναφέρει ότι απλώς πρόκειται περί ύποπτων παιχνιδιών. Δηλαδή σκεφτείτε ότι για απλώς ύποπτα παιχνίδια κάποιοι βρίσκονται στη φυλακή και ένας άνθρωπος ταλαιπωρείται. Πέρα απ’ αυτό όμως έχουμε και κάποιους συλλόγους – ΠΑΕ οι οποίοι έχουν υποβιβαστεί στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας ενώ θα έπρεπε να αγωνίζονταν κανονικά στο πρωτάθλημα της Superleague».

Κύριε Στάθη στο έγγραφο της UEFA αναφέρεται το όνομα της ΠΑΕ Καβάλα και του Μάκη Ψωμιάδη;

«Το έγγραφο αυτό μιλάει απλώς για ύποπτα παιχνίδια».

Αναφέρεται το όνομα της ΠΑΕ Καβάλα;

«Ναι… ναι απλώς σε ύποπτα παιχνίδια. Το έγγραφο αυτό είναι στη γαλλική γλώσσα για την οποία δεν είμαι και τόσο υπερήφανος ως γνώστης της. Ωστόσο εκείνο το οποίο θα πρέπει να σας σημειώσω είναι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έγγραφο της UEFA κάνει λόγο, μόνο για απλώς ύποπτα παιχνίδια. Δε μιλάει ούτε για πληρωμένα παιχνίδια ούτε βέβαια για περαιτέρω εν πάσει περιπτώσει προβλημάτων του Ελληνικού ποδοσφαίρου».

Το περιεχόμενο δηλαδή του εγγράφου της UEFA κύριε Στάθη πως μπορούμε να το μεταφράσουμε;

«Ότι δηλαδή δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής ώστε να κρατούνται κάποιοι όπως βέβαια και το να προχωρήσει η διαδικασία αυτή σε ποινικό επίπεδο».

Ως δικηγόρος του κυρίου Μάκη Ψωμιάδη κύριε Στάθη, και με βάση το συγκεκριμένο έγγραφο το οποίο έχετε στα χέρια σας ποια θα είναι τα επόμενα βήματα τα οποία θα κάνετε τόσο προς το συμφέρον του ιδίου όσο και προς όφελος της ΠΑΕ Καβάλα;

«Πλέον η όλη υπόθεση θα πρέπει να φτάσει στο Συμβούλιο των Εφετών. Όταν φτάσει λοιπόν η όλη υπόθεση στο Συμβούλιο Εφετών, αφού τώρα η υπόθεση εξετάζεται από ειδικούς εφέτες ανακριτές. Έχει φύγει πλέον η όλη υπόθεση από τα χέρια του 9ου Τακτικού Ανακριτή και πλέον εξετάζεται από ειδικούς εφέτες ανακριτές. Εν πάση περιπτώσει στο Συμβούλιο Εφετών όταν έρθει το όλο θέμα εμείς από την πλευρά μας μέσα από σχετικά υπομνήματα θα καταθέσουμε τις απόψεις μας και όλα τα επιχειρήματά μας. Και εκεί θα εκθέσουμε τις απόψεις μας. Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο έγγραφο της UEFA που έχουμε στα χέρια μας είναι ένα ακόμη λιθάρι σε όσα από την πρώτη στιγμή αναφέρω σε σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Όταν δηλαδή από την πρώτη στιγμή μιλάω και τονίζω ότι δεν υπάρχουν στοιχεία και ότι όλη η δικογραφία είναι στον «αέρα» και τόσος κόσμος ταλαιπωρείται, μέρα με τη μέρα το ‘χω πει δικαιώνομαι και η δικογραφία αυτή απομυθοποιείται».

Πότε αναμένεται το όλο θέμα να φτάσει στο Συμβούλιο των Εφετών;

«Όταν κλείσει η υπόθεση από την ανάκριση και μετά από πρόταση του Εισαγγελέα η υπόθεση θα φτάσει στο Συμβούλιο των Εφετών».

Χρονικά μπορούμε να προσδιορίσουμε το πότε;

«Εκείνο το οποίο μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή να είναι καλά η υγεία του κύριου Ψωμιάδη και να επιστρέψει στη χώρα μας αφού από την πρώτη στιγμή έχει συνδέσει την έκδοσή του και τα υπόλοιπα θα τα δούμε στη συνέχεια. Τώρα σε ότι έχει να κάνει με το θέμα της ΠΑΕ Καβάλα ξέρετε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα το χειρίζεται άλλη συνάδελφος. Έχει εξίσου πολύ μεγάλη σημασία και η υπόθεση θα φτάσει στο Διοικητικό Δικαστήριο».

Κύριε Στάθη υπάρχει επικοινωνία σας έστω και τηλεφωνική με τον κύριο Μάκη Ψωμιάδη;

«Σπάνια έχω επικοινωνήσει μαζί του αλλά ωστόσο μιλάμε στο τηλέφωνο, γιατί οι συνθήκες κράτησης του Μάκη Ψωμιάδη είναι μεσαιωνικές».

Γνωρίζουμε πολύ καλά κύριε Στάθη ότι πλην συγγενικών προσώπων του πρώτου βαθμού, ουδείς άλλος έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει μαζί του.

«Ναι, ναι έτσι ακριβώς είναι κύριε Πετρόπουλε. Έχετε πάρα πολύ καλή πληροφόρηση».

Κύριε Στάθη πότε αναμένεται ο κύριος Μάκης Ψωμιάδης να εκδοθεί στη χώρα μας;

«Θεωρώ ότι μέσα στον επόμενο μήνα ο κύριος Μάκης Ψωμιάδης θα βρίσκεται στην Ελλάδα».

Μιλάμε για το μήνα Φλεβάρη δηλαδή;

«Ναι, ναι έτσι ακριβώς».

Κύριε Στάθη στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχατε με τον κύριο Μάκη Ψωμιάδη, σας έχει μεταφέρει κάποια πράγματα τα οποία έχουν να κάνουν με τις συνθήκες κράτησής του;

«Βεβαίως! Για τον ίδιο οι συνθήκες παραμονής του εκεί είναι ότι το χειρότερο, όπως μου έχει πει ο ίδιος αλλά και όπως μου έχουν μεταφέρει και οι οικείοι του. τον Μάκη Ψωμιάδη τον αντιμετωπίζουν ως Έλληνα. Αυτό το κρατίδιο όπως άλλωστε γνωρίζετε, το κρατίδιο των Σκοπίων έχει κάποιους λόγους προκειμένου να μη συμπαθεί τη χώρα μας. Και αυτό πραγματικά το βγάζει προς το πρόσωπο του Μάκη Ψωμιάδη και προς του Έλληνες πολίτες. Σκεφτείτε τώρα τους ανθρώπους οι οποίοι κρατούνται στο μεταγωγών των Σκοπίων και από κει και πέρα μπορείτε να κρίνετε τη συμπεριφορά τους προς Έλληνα κρατούμενο».

Κύριε Στάθη στους τηλεφωνικούς διαλόγους με τον Μάκη Ψωμιάδη σας έχει ζητήσει να ενημερωθεί κατά καιρούς για την τρέχουσα επικαιρότητα σε θέματα που τον αφορούν, της χώρας μας;

«Βεβαίως. Είναι κάποια θέματα τα οποία τον αφορούν γενικότερα αλλά πολύ περισσότερο δε εκείνα τα θέματα που αφορούν το υπερασπιστικό μου καθήκον, απέναντί του».
 
Τελειώνοντας τη συζήτησή μας κύριε Στάθη θα ήθελα να σας θέσω ευθέως ένα ερώτημα. Μπορούμε να αισιοδοξούμε;

«Βέβαια… Αυτή η δικογραφία, το έχω πει άλλωστε και από την πρώτη στιγμή θα απομυθοποιηθεί στο Συμβούλιο των Εφετών. Βέβαια εκείνο το οποίο θέλω να σας πω είναι ότι δεν είναι μόνο το να αισιοδοξείς ή το να αισιοδοξούμε όλοι μας αλλά είμαι βέβαιος γι’ αυτό».

Ότι δηλαδή θα δικαιωθεί κύριε Στάθη η ΠΑΕ Καβάλα και η οικογένεια Ψωμιάδη;

«Είμαι βέβαιος κύριε Πετρόπουλε ότι θα δικαιωθεί η ΠΑΕ Καβάλα αλλά και η οικογένεια Ψωμιάδη».

Europa League: Ζωντανή η Ατλέτικο, ασταμάτητη Μαρσέιγ! (videos)
Europa League: Ζωντανή η Ατλέτικο, ασταμάτητη Μαρσέιγ! (videos)
Ευρωλίγκα: Πάει Βελιγράδι η Φενέρ
Ευρωλίγκα: Πάει Βελιγράδι η Φενέρ
«Euroleague Mafia» φώναζαν οι οπαδοί της Μπασκόνια! (video)
«Euroleague Mafia» φώναζαν οι οπαδοί της Μπασκόνια! (video)
Τέλος ο Σισέ!
Τέλος ο Σισέ!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης