Στον παράδεισο είναι όλα... κίτρινα! (video)

Στον παράδεισο είναι όλα... κίτρινα! (video)

Στο ματς της χρονιάς, στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ ήταν αυτή που γέλασε τελευταία και κατόρθωσε με ένα καταπληκτικό γκολ του Μίτσελ να πάρει τεράστια πρόκριση επί του Παναθηναϊκού, παρά την ήττα της με 3-2.

Μια πρόκριση που μέχρι και το 98ο λεπτό, την είχαν αγκαλιά οι πράσινοι, έχοντας πραγματοποιήσει μακράν, την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση.

Από το 1-0 του Λαγού στο 13', στο 1-3 που χάριζε την πρόκριση στον Παναθηναϊκό, από τα γκολ των Σισέ (21’), Ζιλμπέρτο Σίλβα (45’) και Βύντρα (63’).

Και εκεί όπου όλα έδειχναν πως ο ΠΑΟΚ θα είχε ως αντίπαλο τους πράσινους στον ημιτελικό, μια εκπληκτικής έμπνευσης εκτέλεση φάουλ από τον Μίτσελ στο 98' και μια τραγικά λάθος εκτίμηση της φάσης από τον Καρνέζη, προκάλεσαν την απόλυτη ανατροπή και έστειλαν τους κιτρινόμαυρους στον παράδεισο των ημιτελικών.

Μια πρόκριση που βάσει της εικόνας του παιχνιδιού, ενδεχομένως να άξιζε ο Παναθηναϊκός, αλλά η «τύχη» είναι με τους τολμηρούς. Και η ΑΕΚ, έστω και αργά στο παιχνίδι, τόλμησε και δικαιώθηκε.

Η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο με πρωταρχικό στόχο να διαφυλάξει τα… κεκτημένα (τα δύο γκολ διαφορά) και αυτό αποτυπώθηκε και στην ενδεκάδα που παρέταξε ο Μανόλο Χιμένεθ, χρησιμοποιώντας μόνο δύο επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές (Σκόκο, Λυμπερόπουλο), σε παράταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σάχα, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Νασούτι, Μανωλάς, αριστερά ο Καράμπελας, δεξιά ο Γιάχιτς, αμυντικά χαφ οι Μάκος, Ντιόπ, η τριάδα του κέντρου ήταν οι Σκόκο, Καφές και Λαγός και ο Λυμπερόπουλος στην κορυφή.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός που ήταν αναγκασμένος να κυνηγήσει το γκολ, παρατάχθηκε το ίδιο σύστημα, αλλά με περισσότερο επιθετικούς προσανατολισμούς. Στο τέρμα ήταν ο Καρνέζης, στο κέντρο της άμυνας οι Καντέ, Σαριέγκι, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα, τα δύο αμυντικά χαφ οι Ζιλμπέρτο, Κατσουράνη και πίσω από τον Σισέ, οι Χριστοδουλόπουλος, Νίνης και Λέτο, με τον Αργεντινό να καλύπτει το δεξί άκρο.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο και θα μπορούσε να αιφνιδιάσει στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, όταν στο 3ο λεπτό ο Σισέ βγήκε στην αντεπίθεση και με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα να περάσει ελάχιστα έξω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η απάντηση της ΑΕΚ ήταν άμεση, καθώς στο 7ο λεπτό ο Λυμπερόπουλος έκανε ένα καλό μακρινό σουτ που κατέληξε άουτ και στο 13’ ο Μεσσήνιος με έξυπνη κάθετη πάσα βρήκε τον Λαγό, ο οποίος με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα κάτω από το σώμα του Καρνέζη, με τον γκολκίπερ του ΠΑΟ να έχει ευθύνη, κάνοντας το 1-0.

Μετά το γκολ οι «πράσινοι» προσπάθησαν να γίνουν πιο πιεστικοί, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα στο κέντρο. Ο μοναδικός παίκτης που θα μπορούσε να αποτελέσει στήριγμα στον Λυμπερόπουλο, ο Νάτσο Σκόκο ήταν… άφαντος σε όλο το πρώτο μέρος, με τον «Λύμπε» να παλεύει μόνος με όλη την «πράσινη» άμυνα. Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός, με κινητήριους μοχλούς τους Λέτο, Νίνη και Σισέ, κατάφερε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα της ΑΕΚ. Η πίεση αυτή έφερε την ισοφάριση στο 21ο λεπτό, όταν σε κόρνερ του Λέτο και γυριστή κεφαλιά του Καντέ, ο Σισέ από τη μικρή περιοχή με νέα κεφαλιά έκανε το 1-1.

Όσο περνούσε η ώρα, ο Παναθηναϊκός κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, με τους Ζιλμπέρτο, Κατσουράνη, να κερδίζουν σχεδόν όλες τις μάχες, από τους Μάκο, Καφέ και Ντιόπ και στο 28’ έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, όταν ο Σισέ έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Λέτο με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, έστειλε τη μπάλα να περάσει… βασανιστικά άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα, οι «πράσινοι» απείλησαν άλλη μια φορά με τον Σισέ, αλλά η σπουδαιότερη φάση έγινε στο 40ο λεπτό, με τον Νίνη να βγάζει κάθετη μπαλιά στον Σισέ, που βγήκε τετ-α-τετ με τον Σάχα, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αργεντινό. Ότι δεν έγινε σε αυτή τη φάση, συνέβη στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Ζιλμπέρτο στο όριο της περιοχής και με μια βολίδα, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σάχα, για να κάνει το 1-2.

Ακριβώς όπως τελείωσε το πρώτο μέρος, έτσι ξεκίνησε και η επανάληψη. Ο Παναθηναϊκός είχε την καθολική υπεροχή, με την ΑΕΚ στον αντίποδα να μένει «ταμπουρωμένη» στα μετόπισθεν. Στο 52’ ο Χιμένεθ θέλησε να αλλάξει την εικόνα του αγώνα, βάζοντας στο παιχνίδι τον Μπάχα, αντί του Καφέ, μετατρέποντας το σύστημα σε 4-4-2.

Οι «πράσινοι» ωστόσο, άγγιξαν το γκολ στο 56’, με τον Λέτο να γυρίζει στον Σισέ, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Σάχα πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση και κράτησε το 1-2.

Ο Αργεντινός, που ουσιαστικά κρατούσε μόνος του όρθια την ΑΕΚ, έσωσε την ομάδα του και σε ένα καλό σουτ του Χριστοδουλόπουλου, διώχνοντας σε κόρνερ, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στην εξέλιξη της φάσης. Σε ένα «déjà vu» του πρώτου γκολ, ο Λέτο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σαριέγκι πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Βύντρα μόνος στο δεύτερο δοκάρι, πέτυχε το 1-3, για να κάνει την… ολική επαναφορά.

Το τρίτο γκολ του Παναθηναϊκού, προκάλεσε ένταση στην εξέδρα με 10-15 άτομα να πηδούν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου με άγριες διαθέσεις. Ωστόσο, μετά τη… γιούχα των υπόλοιπων φιλάθλων, οπισθοχώρησαν, το παιχνίδι ωστόσο, διεκοπή για περίπου τέσσερα λεπτά...

Από εκεί και μετά η ΑΕΚ βγήκε από το… καβούκι της και προσπάθησε να επιτεθεί. Στο 65’ ο Σκόκο απείλησε με ένα συρτό σουτ, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει σοβαρούς κινδύνους στην περιοχή του Καρνέζη. Ακόμα και μετά την αποβολή (με δεύτερη κίτρινη) του Βύντρα στο 73ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να αντεπεξέλθει στην πίεση των γηπεδούχων, παίζοντας καλά και οργανωμένα στην άμυνα και μάλιστα να απωλέσει μια σημαντική ευκαιρία με τον Σισέ στο 74’, όταν ο Σάχα αντέδρασε και πάλι σωστά.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Χιμένεθ τα έπαιξε όλα για όλα, ρίχνοντας στο γήπεδο και τον Μπλάνκο. Στα τελευταία λεπτά, το παιχνίδι εξελίχθηκε σε… θρίλερ με φάσεις εκατέρωθεν. Οι «πράσινοι» είχαν τις ευκαιρίες να «κλειδώσουν» την πρόκριση, σε αντεπιθέσεις, με τους Σισέ και Λέτο να χάνουν μοναδικές ευκαιρίες, ενώ από την άλλη η ΑΕΚ με την αριθμητική υπεροχή, είχε βάλει τους «πράσινους» στην περιοχή τους.

Η λύτρωση ωστόσο, ήρθε σχεδόν με το τελικό σφύριγμα, με το γκολ του Μίτσελ.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του ματς, που παρακολουθήσατε live στο Onsports, λεπτό προς λεπτό.

Στον παράδεισο είναι όλα... κίτρινα! (video)



Ιστιοπλοΐα: Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula Kite στο Ιέρ
Ιστιοπλοΐα: Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula Kite στο Ιέρ
Πότε λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις
Πότε λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις
Πετρούνιας: «Με δανεικά στο Παγκόσμιο του 2014»
Πετρούνιας: «Με δανεικά στο Παγκόσμιο του 2014»
Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Τερίμ, αναλαμβάνει ο Κόντης
Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Τερίμ, αναλαμβάνει ο Κόντης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved