Μπιτσαξής: «Οι ποινές θα είναι αυστηρές»
SHARE

Μπιτσαξής: «Οι ποινές θα είναι αυστηρές»

Ο ΓΓΑ, Πάνος Μπιτσαξής, με δηλώσεις του στην τηλεόραση της NOVA υπογράμμισε ότι οι ποινές που θα επιβάλλει η Πολιτεία σε θέματα βίας θα είναι αυστηρές, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα συνεχιστεί η εξυγίανση στους κόλπους του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Ο ΓΓΑ μίλησε:

Για τα δεδομένα που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ξεκίνησε μια διαδικασία εξυγίανσης. Μια διαδικασία που γίνεται για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια απραξίας. Πολλοί λένε πως το ποδόσφαιρο πεθαίνει με όλα αυτά. Εμείς το εξετάζουμε από μια άλλη πλευρά. Η διαδικασία εξυγίανσης θα συνεχιστεί κανονικά. Θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα όταν έρθει η ώρα, έχοντας σαν στόχο ένα καλύτερο και υγιέστερο πρωτάθλημα που να μην εμπαίζει και λοιδορεί την αγάπη των φιλάθλων για τις ομάδες τους».

Για το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ: «Έχουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό ξεκαθαρίσει πως το αυτοδιοίκητο δεν είναι απόλυτο. Αυτοδιοίκητο έχουν και τα Πανεπιστήμια, η αστυνομία. Όταν όμως γίνονται εγκλήματα επεμβαίνει η Πολιτεία. Πρόσφατα φάνηκε η ανάγκη να έχουμε μια παρέμβαση της Πολιτείας. Πράγματι αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν σήμερα είναι βαθιές τομές.

Το σύστημα της ΕΠΟ έχει δύο αδυναμίες. Πρώτον, υπάρχουν υπεράριθμες επιτροπές. Είναι ένα υπερβολικά πολυτελές σύστημα και είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν αντιθέσεις. Δεν θα κάνω το παραμικρό σχόλιο για αποφάσεις που έχουν βγει. Πρέπει να οριοθετηθούν οι αρμοδιότητες του διαιτητικού δικαστηρίου. Έχουμε κάνει μια πρώτη διοίκηση με την ΕΠΟ, αλλά αυτό είναι θέμα του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου. Θεωρώ ότι είναι η στιγμή να γίνει στελέχωση με τακτικούς δικαστές. Είναι κάτι που το επιθυμεί και η Πολιτεία και η ΕΠΟ».

Για την υπόθεση του Ηρακλή: «Θα πω ένα παράδειγμα. Ο κ. Παντελή δεν έχει υποβάλλει τα απαραίτητα έγγραφα στην επιτροπή. Μέχρι πέρσι δεν υπήρχαν οι ίδιες ποινές. Η ποινή του ισοβίου αποκλεισμού είναι μια καινούρια παράμετρος».

Για τις πειθαρχικές επιτροπές της ΕΠΟ: «Ιστορικά η αθλητική δικαιοσύνη είχε επικριθεί από τους πάντες. Αυτή την ώρα εδώ και κάποιο καιρό ανακτά το κύρος της. Πρέπει όμως να γίνεται βήμα βήμα αυτό. Σε γενικές γραμμές λέω πως η διαδικασία είναι πολύ καλύτερη από το παρελθόν, χάρη σε δύο πλευρές. Του αθλητικού εισαγγελέα κ. Φάκου αλλά και την πλειοψηφία των δικαστών ανώτατων βαθμίδων. Από το σύνολο των περιστάσεων, εκτιμώ πως είναι η ώρα για αλλαγές. Με τακτικούς δικαστές μέσα στις πειθαρχικές επιτροπές».

Για τη βία  γενικότερα: «Θα επιμείνω πως υπάρχει βελτίωση. Ξέρετε πόσα ραντεβού θανάτου έχει αποτρέψει η αστυνομία; Πέρσι είχαμε λιγότερα επεισόδια αλλά οξύτερα προς το τέλος τους. Το ξέρω πολύ καλά. Ιστορικά η βία προήλθε από τις ίδιες τις ΠΑΕ. Οι οργανωμένοι οπαδοί ήταν «στρατοί» που εξυπηρετούσαν συμφέροντα των συλλόγων. Εμείς πλέον σε συνεργασία με την ΕΠΟ, έχουμε έναν πολύ αυστηρό αθλητικό νόμο. Η κυβέρνησή μας προσανατολίζεται σε δύο κατηγορίες. Πρώτον, επαναφέρεται σε μια μορφή του το ιδιώνυμο. Και η δεύτερη είναι η ρυθμιστική παρέμβαση που γίνεται στο θέμα των συνδέσμων. Για μένα τα ραντεβού θανάτου είναι στις παρυφές της αθλητικής βίας. Δεν μπορεί να συνδέσει κανείς με τον αθλητισμό, τέτοιες συμπλοκές που συμβαίνουν εκτός γηπέδων. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από τους οπαδούς των ομάδων, πως οτιδήποτε συμβεί από εδώ και πέρα θα βλάψει πολύ σοβαρά την ομάδα τους. Εάν οι σύνδεσμοι έχουν συμπεριφορές περιθωριακές τότε θα κλείσουν! Μπορεί αυτό να μην συμβεί σε μία μέρα αλλά σας εξηγώ τη διαδικασία εξυγίανσης».

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

«Καίγεται» ο Λευκός Πύργος για τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ! (photos)
«Καίγεται» ο Λευκός Πύργος για τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ! (photos)
Φιέστα ΠΑΟΚ LIVE: Στον Λευκό Πύργο συνεχίζεται το πάρτι της... ζωής τους (video)
Φιέστα ΠΑΟΚ LIVE: Στον Λευκό Πύργο συνεχίζεται το πάρτι της... ζωής τους (video)
Πασχαλάκης: «Ήταν το ξέσπασμα όλης της χρονιάς»
Πασχαλάκης: «Ήταν το ξέσπασμα όλης της χρονιάς»
Ας τελειώσει το… μαρτύριο
Ας τελειώσει το… μαρτύριο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies