Μουντιάλ 2022 - Ολλανδία-ΗΠΑ 3-1: Πορτοκαλί θρίαμβος με Ντούμφρις (vids+pics)

Μουντιάλ 2022 - Ολλανδία-ΗΠΑ 3-1: Πορτοκαλί θρίαμβος με Ντούμφρις (vids+pics)

Μουντιάλ 2022: Η Ολλανδία με πρωταγωνιστή τον Ντούμφρις, ο οποίος είχε δύο ασίστ κι ένα γκολ λύγισε τις ΗΠΑ με 3-1 και πέρασε στα προημιτελικά.

 

Η Αμερική είχε τον ενθουσιασμό, αλλά η Ολλανδία την εμπειρία και τη φανέλα.

Οι «οράνιε», όμως, πολύ περισσότερο είχαν τον Ντούμφρις. Ο σπουδαίος εξτρέμ έφτιαξε τα δύο πρώτα γκολ της Ολλανδίας, με τους Ντεπάι, Μπλιντ. Οι ΗΠΑ μείωσαν με ένα τρελό γκολ του Ράιτ κι όταν πίστεψαν ότι μπορούν να στείλουν το ματς στην παράταση, ήρθε ο Μπλιντ αυτή τη φορά να σερβίρει στον Ντούμφρις, ο οποίος με αριστερό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Η Ολλανδία πέρασε στα προημιτελικά και περιμένει Αργεντινή ή Αυστραλία.

Μεγάλη ευκαιρία οι ΗΠΑ

Η Αμερική μπήκε με ενθουσιασμό, είχε τον έλεγχο και μόλις στο 3’ άγγιξε το γκολ. Από πάσα του Άνταμς, ο Πούλισικ βγήκε τετ α τετ με τον Νόπερτ, έκανε το αριστερό πλασέ και απέκρουσε με τα πόδια ο Ολλανδός γκολκίπερ.

Γκολ ο Ντεπάι

Οι ΗΠΑ δεν σκόραραν στην πρώτη τους φάση και το πλήρωσαν στην πρώτη καλή στιγμή της Ολλανδίας. Στο 10’ ο Γκάκπο πάσαρε δεξιά στον Ντούμφρις, αυτός γύρισε στο πέναλτι στον Ντεπάι, ο οποίος με εξαιρετικό δεξί πλασέ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία για το 1-0.

Στο 18’ πάσα του Γκάκπο, αριστερό πλασέ του Μπλιντ εντός περιοχής έφυγε ψηλά άουτ. Στο 21’ δεξί διαγώνιο σουτ του Ντεπάι από τη συμβολή της μεγάλης περιοχής, έφυγε 2-3 μέτρα άουτ.

 

Γκολ ο Μπλιντ!

Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε με την Αμερική να μην βρίσκει χώρους, ενώ η Ολλανδία έψαχνε τις αντεπιθέσεις. Στο 43’ ο Γουεά εκτέλεσε με το δεξί εκτός περιοχής και ο Νόπερτ απέκρουσε στην αριστερή γωνία.

Αφού δεν έγινε το 1-1, σημειώθηκε στο 45’+1’ το 2-0 με γκολ καρμπόν με το πρώτο.  Ο Ντούμφρις πάλι από δεξιά γύρισε στο σημείο του πέναλτι και ο Μπλιντ με δεξί πλασέ νίκησε τον Τέρνερ για το 2-0.

Στο 49’ οι ΗΠΑ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 2-1. Σε εκτέλεση κόρνερ, ο Ριμ από τις κόντρες έκανε την προβολή κι απομάκρυνε στη γραμμή ο Γκάκπο.

Στο 51’ ο παραλίγο ο Ριμ να σημειώσει αυτογκόλ στην προσπάθεια να απομακρύνει, αλλά έσωσε το 3-0 ο Τέρνερ.

Στο 53’ δεξί πλασέ κατέληξε στα χέρια του Νόπερτ. Η Αμερική συνέχισε να ψάχνει το 2-1 για να ξαναμπεί στο ματς και στο 54’ αριστερό σουτ του ΜακΚένι από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 61’ δεξί σουτ του Ντεπάι εκτός περιοχής, απέκρουσε σε κόρνερ ο Τέρνερ.

Στο 72’ η Ολλανδία άγγιξε το 3-0. Αριστερό σουτ εκτός περιοχής του Κουπμάινερς, απέκρουσε προσωρινά ο Τέρνερ, στο «ριμπάουντ», ο Ντεπάι έκανε την κεφαλιά και είχε ξανά απάντηση με το αριστερό χέρι ο τερματοφύλακας της Αμερικής.

Μείωσαν οι ΗΠΑ

Ο Ράιτ στο 75’ από λάθος του Ντεπά πέρασε τον Νόπερτ και από πλάγια δεξιά πλάσαρε, αλλά έδιωξε στη γραμμή ο Τίμπερ.

Ό,τι δεν κατάφερε στο 75’ το πέτυχε ένα λεπτό αργότερα ο Ράιτ, χωρίς να καταλάβει κανείς το πώς… Ο Πούλισικ από δεξιά έκανε το γύρισμα και ο Ράιτ, με το δεξί πόδι έδωσε μία απίθανη τροχιά στη μπάλα και την έστειλε στη δεξιά γωνία για το 2-1!

Το τελείωσε ο Ντούμφρις!

Το ματς είχε πάρει φωτιά στο 77’ ο Νόπερτ πρόλαβε τον Ράιτ. Σην εξέλιξη της φάσης δεν μπόρεσε να κάνει το 3-1 ο Μπεργκβάιν.

Στο 79’ αριστερό σουτ του Πούλισικ κατέληξε στα χέρια του Νόπερτ.

Αλλά στο 81’ ήρθε η σφραγίδα από τον Ντούμφρις. Ο δεξιός εξτρέμ είχε δύο ασίστ και φρόντισε να βάλει κι ένα γκολ. Ο Μπλιντ από αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Ντούμφρις με αριστερό πλασέ από δεξιά έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία για το 3-1.

Ολλανδία (Λουίς φαν Χάαλ): Νόπερτ, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Άκε (93' Ντε Λιχτ), Κλάασεν (46’ Μπεργκβάιν), Ντε Ρουν (46’ Κουπμάινερς), Μπλιντ, Ντε Γιονγκ, Ντούμφρις, Γκάκπο (93' Βέγκχορστ), Ντεπάι (82’ Σίμονς).

ΗΠΑ (Γκρεγκ Μπερχάλτερ): Τέρνερ, Ντεστ (75’ Γέντλιν), Ζίμερμαν, Ρόμπινσον (92' Μόρις), Ριμ, Άνταμς, Μούσα, ΜακΚένι (67’ Ράιτ), Φερέιρα (46’ Ρέινα), Πούλισικ, Γουεά (67’ Άαρονσον).



Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved