Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου – Φάση των 16: Βραζιλία – Χιλή 4-3 (photos)

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου – Φάση των 16: Βραζιλία – Χιλή 4-3 (photos)

Η Βραζιλία σώθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου επικράτησε 4-2 της Χιλής και προκρίθηκε στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, καθώς το τελευταίο πέναλτι του Χάρα πήγε στο δοκάρι και έτσι οι διοργανωτές προκρίθηκαν!

Τον… Χάρα, ή για την ακρίβεια τον… Χάρο, με τα μάτια τους είδαν οι παίκτες της Βραζιλίας αλλά και όλο το έθνος της διοργανώτριας χώρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, καθώς λίγο έλειψε να αποκλειστεί η «Σελεσάο» από τη φάση των 16! Η Χιλή αποδείχθηκε πάρα πολύ σκληρό καρύδι για το συγκρότημα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι, της έκανε τη ζωή δύσκολη και την έφερε στο σημείο να παίξει στα πέναλτι την πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ, όπου το δοκάρι του Χάρα στην τελευταία εκτέλεση, έσωσε τη Βραζιλία και την έστειλε στην επόμενη φάση.

Ωστόσο, αν η Βραζιλία θέλει να φτάσει μακριά και να κατακτήσει το 6ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στην ιστορία της, θα πρέπει να αλλάξει πολλά και σίγουρα να βελτιώσει το παιχνίδι της. Η Χιλή της έβαλε πολύ δύσκολα, παραλίγο να την αποκλείσει τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση, αφού έχασε κλασικές ευκαιρίες έχοντας παράλληλα «κλειδώσει» τα ατού της «Σελεσάο» αλλά κι έναν τερματοφύλακα σε εξαιρετική κατάσταση, ωστόσο, δεν κατάφερε και πάλι να κάνει την υπέρβαση αφού για πολλοστή φορά έχασε σε νοκ-άουτ αγώνα από τη Βραζιλία! Οι εύστοχες εκτελέσεις των Νταβίντ Λουίζ, Μαρτσέλο και Νεϊμάρ ήταν αρκετές για να προκριθούν οι διοργανωτές στους «8» του Μουντιάλ, αφού για τη Χιλή ευστόχησαν μόνο οι Αρανγκίθ και Ντίαζ, με τον Χάρα να στέλνει το τελευταίο πέναλτι στο δοκάρι και τη… χαρά να απλώνεται στη χώρα της σάμπα όπου πλέον μεγαλώνουν τα όνειρα…

Το φιλμ του αγώνα στο virtual γήπεδο του Onsports

Το φιλμ του αγώνα...

braziliaxiliamesa3

Ένταση, πάθος, σκληρά μαρκαρίσματα, κόντρες και όλα όσα πρέπει να έχει ένας αγώνας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στη φάση των 16 είχε το Βραζιλία – Χιλή, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Από την… ανάκρουση των ύμνων των δυο χωρών είχε φανεί πως θα γίνει ένα πραγματικό ντέρμπι, αφού υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες από τους Βραζιλιάνους στον ύμνο της Χιλής, με τους… φιλοξενούμενους να απαντούν και να αποδοκιμάζονται ακόμα πιο έντονα από τους φίλους της «Σελεσάο». Το ματς ξεκίνησε με τη Βραζιλία να δείχνει ορεξάτη και τη Χιλή να κρατάει το «μηδέν» με κάθε τρόπο κι αρκετή δύναμη στο παιχνίδι της. Μετά από 18’ πολιορκίας, σε ένα κόρνερ του Νεϊμάρ ο Νταβίντ Λουίζ μπήκε στη φάση και… καρπώθηκε το γκολ, το οποίο προήλθε από κόντρα αμυντικού της Χιλής.

braziliaxiliamesa1

Το 1-0, όμως, δεν έμελλε να παραμείνει για πολύ. Σταδιακά τα ατού της Χιλής άρχισαν να μπαίνουν στο ματς και να πιέζουν για την ισοφάριση. Την ίδια ώρα, η Βραζιλία είχε δυο τρανταχτές αδυναμίες που την «σημαδεύουν» σε όλη την πορεία της σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Η άμυνα των «καριόκας» ήταν… τραγική, ενώ παράλληλα ο Φ ρεντ δεν… την έβρισκε με τίποτα και κατάφερε να χάσει δυο φορές γκολ μέσα από την μικρή περιοχή. Έτσι, στο 32’ ο Αλέξις Σάντσεζ εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος της άμυνας της Βραζιλίας, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εξαιρετικά για το 1-1 της Χιλής που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

braziliaxiliamesa2

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δυο προπονητές ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές, με τη Χιλή να μπαίνει πιο δυνατά και να χάνει τρομερή ευκαιρία με τον Αρανγκίθ, ο οποίος έπιασε πλασέ… οβίδα στην κίνηση κι ανάγκασε τον Σέζαρ σε εντυπωσιακή απόκρουση. Στο 55’ ο Χουλκ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ σωστά ακυρώθηκε για χέρι του Βραζιλιάνου και στη συνέχεια, ανέλαβε δράση ο αρχηγός και πορτιέρο της Χιλής, Κλαούντιο Μπράβο. Ο τερματοφύλακας των «Ρόχας», σε αρκετές περιπτώσεις κράτησε την εστία του ανέπαφη, με κορυφαία αυτή του 84’ όταν «έβγαλε» τον «κεραυνό» του Χουλκ μέσα από την περιοχή! Στα τελευταία λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, η Χιλή ήταν αυτή που πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, μετά τις ευκαιρίες των Βραζιλιάνων, μετέφερε το ματς στα καρέ του Σέζαρ, όμως, γκολ δεν μπήκε. Έτσι, μοιραία, οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση!

Η παράταση ξεκίνησε με τη Βραζιλία να δείχνει αποφασισμένη να πάρει προβάδισμα, όμως, οι γηπεδούχοι και διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου δεν υπολόγισαν στον πορτιέρο της Χιλής! Ο Κλαούντιο Μπράβο έκανε μια σειρά από εντυπωσιακές επεμβάσεις κράτησε το 1-1 και έτσι και το δεύτερο ημίχρονο του έξτρα χρόνου, άρχισε από την ίδια αφετηρία και χωρίς να υπάρχει κανένα προβάδισμα πρόκρισης, για μια από τις δυο ομάδες, στα προημιτελικά του Μουντιάλ!

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, η Βραζιλία είχε την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, απείλησε κάποιες φορές την εστία του Μπράβο, όμως, η Χιλή άντεξε. Κι όχι μόνο άντεξε για να στείλει το ματς στα πέναλτι, αλλά λίγο έλειψε να κάνει και τη μεγαλύτερη έκπληξη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και τη φάση των 16. Δυο λεπτά πριν το τέλος, ο Πινίγια πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, έστριψε ωραία με τον Τιάγκο Σίλβα στην πλάτη του κι εξαπέλυσε έναν δεξί κεραυνό που τράνταξε το δοκάρι του Σέζαρ. Αφού δεν ήρθε το γκολ, και παράλληλα τα… εμφράγματα στο γήπεδο, μοιραία οι δυο ομάδες κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι!

braziliaxiliamesa4

Το άγχος και η πίεση στην πλευρά της Βραζιλίας ήταν εμφανή, όμως ο Νταβίντ Λουίζ ήταν εύστοχος στο πρώτο πέναλτι και έβαλε μπροστά στο σκορ τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου. Για τη Χιλή ο πρώτος παίκτης που ανέλαβε να εκτελέσει ήταν ο Πινίγια, όμως, ο Ζούλιο Σέζαρ απέκρουσε το κακό πέναλτι του υψηλόσωμου φορ. Στη συνέχεια, κλήθηκε να ευστοχήσει ο Γουίλιαν, που έστειλε τη μπάλα άουτ! Ο Αλέξις Σάντσεζ είχε την ευκαιρία να φέρει τη διαδικασία στα ίσα, όμως, έστειλε τη μπάλα πάνω στον Σέζαρ κάνοντάς τον… ήρωα! Ο Μαρτσέλο δεν λάθεψε για τη Βραζιλία, κάνοντας το 2-0, ενώ ο Αρανγκίθ κατάφερε να πετύχει το πρώτο πέναλτι της Χιλής και να μειώσει.

Ο τερματοφύλακας της Χιλής, με όσα έδειξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου ως τη φάση των 16, ήταν… αδύνατο να μην αποκρούσει πέναλτι. Το έκανε στην εκτέλεση του Χουλκ και με το εύστοχο πέναλτι του Ντίαζ όλα άρχισαν από την αρχή! Ακολούθως, ήταν σειρά του ηγέτη της Βραζιλίας, Νεϊμάρ, να εκτελέσει. Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα και των διοργανωτών δεν αστόχησε, με τον Χάρα να εκτελεί τελευταίος για τη Χιλή. Η μπάλα δεν του έκανε τη… χάρη, σταμάτησε στο δοκάρι του Σέζαρ και η Βραζιλία πανηγύρισε την πρόκρισή της στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η… ανακούφιση και η αποσυμπίεση ήταν εμφανής στα πρόσωπα του Σκολάρι και των παικτών του, με τη Βραζιλία να περιμένει πλέον τον αντίπαλό της που θα προκύψει από το Κολομβία – Ουρουγουάη!

Το φύλλο αγώνα του Βραζιλία - Χιλή

Το Βραζιλία - Χιλή μέσα από το virtual γήπεδο του Onsports



Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εντυπωσίασε τα πλήθη η Lady Gaga με το show της στην Τελετή Έναρξης
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εντυπωσίασε τα πλήθη η Lady Gaga με το show της στην Τελετή Έναρξης
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Άναψε η φλόγα σε φαντασμαγορική τελετή – Συγκίνηση για την ελληνική αποστολή
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Άναψε η φλόγα σε φαντασμαγορική τελετή – Συγκίνηση για την ελληνική αποστολή
Παναθηναϊκός: Πανέτοιμος για Μπότεφ ο Τετέ
Παναθηναϊκός: Πανέτοιμος για Μπότεφ ο Τετέ
Ολυμπιακοί Αγώνες: Συγκινημένος Γιάννης Αντετοκούνμπο – «Η μεγαλύτερη τιμή»!
Ολυμπιακοί Αγώνες: Συγκινημένος Γιάννης Αντετοκούνμπο – «Η μεγαλύτερη τιμή»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved