Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014-Ελλάδα: Πίστη και δύναμη από Σάντος!

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014-Ελλάδα: Πίστη και δύναμη από Σάντος!

Ο Φερνάντο Σάντος εμφανίστηκε σίγουρος πως η Ελλάδα θα καταφέρει να νικήσει την Ακτή Ελεφαντοστού και να συνεχίσει στο Μουντιάλ 2014 στη φάση των «16».

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από κάθε αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014 έδωσε ο Φερνάντο Σάντος, ενόψει του αγώνα Ελλάδα – Ακτή Ελεφαντοστού. Ο προπονητής της Εθνικής παρουσιάστηκε αισιόδοξος για τον αγώνα με τους «Ελέφαντες», υπογράμμισε πως είναι ζωτικής σημασίας ένα γκολ για τη «γαλανόλευκη» και τόνισε πως η νίκη επί της Ρωσίας στο Euro 2012 αποτελεί τον οδηγό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για το τελευταίο ματς της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ 2014 με τους Αφρικανούς.

«Το παρελθόν είναι παρελθόν. Πρέπει να σκοράρουμε λοιπόν, κάτι που δεν κάναμε στα δυο πρώτα ματς. Ο βασικός μας στόχος είναι να σκοράρουμε. Έχουμε μέλλον μπροστά μας. Πρέπει να βγάλουμε στο γήπεδο τα καλά μας στοιχεία για να κερδίσουμε. Η ανάμνηση της Πολωνίας είναι θετική. Η σκέψη αυτή μας γεμίζει με δύναμη και πίστη ότι θα τα καταφέρουμε. Αύριο θα πάμε για να νικήσουμε. Εμείς πρέπει να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για τη νίκη. Έχουμε έναν τρόπο παιχνιδιού εδώ και 10 χρόνια με καλά και κακά. Πήραμε ένα ευρωπαϊκό, ήμασταν παρόντες σε 4 μεγάλες διοργανώσεις. Έχουμε πια το DNA, το μυαλό μας και το σώμα μας», ήταν τα πρώτα λόγια του Φερνάντο Σάντος.

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για το γεγονός ότι η Ακτή Ελεφαντοστού βολεύεται και με την ισοπαλία, για να απαντήσει: «Υπάρχει μειονέκτημα βαθμολογικό, αλλά δεν μπορούμε να σκεφτούμε πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το θέμα είναι να νικήσουμε. Τελεία. Το θέμα είναι να πάμε στις 29 στο Ρεσίφε. Είμαστε πεισμωμένοι για τη νίκη» είπε, ενώ σε ερώτηση για το ποιος θα σκοράρει, τόνισε: «Δεν ξέρω ποιος θα βάλει το γκολ αύριο. Κάποιος θέλω να σκοράρει, το ποιος δεν έχει σημασία. Αν μπορέσει να το βάλει και ο Καρνέζης γιατί όχι. Μακάρι να το βάλει ο Καρνέζης».

Οσο για την απουσία του Κατσουράνη, επεσήμανε: «Λείπει ο Κατσουράνης, ο δεύτερος αρχηγός μας. Ο πρώτος μας αρχηγός είναι ο Καραγκούνης. Όλο αρνητικά πράγματα λέτε. Τι θα πάει στραβά, τι δικαιολογίες θα πούμε... Ας σκεφτούμε θετικά και αισιόδοξα.. Θα παίξουμε 11 εναντίον 11, τους ξέρουμε. Έχουμε κι εμείς δυνατά σημεία. Είμαστε σίγουροι και γεμάτοι. Είμαστε αυτοσυγκεντρωμένοι».

Για το αν έχει πίεση και το πώς θα αποφορτιστεί από αυτή, ανέφερε: «Θα περάσω τη βραδιά όπως τις άλλες, όπως πάντα. Ένα τσιγαράκι, άντε δύο, μετά το φαγητό. Και μετά θα πάω να κοιμηθώ, όπως κάνω κάθε μέρα».

Ενώ για την Ακτή Ελεφαντοστού, σχολίασε: «Η Ακτή είναι μια από τις καλύτερες αφρικανικές ομάδες με ταλαντούχους παίκτες που παίζουν σε μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη. Έχουν πείρα, αλλά αυτό δεν είναι εμπόδιο για εμάς. Είμαστε σε ένα Παγκόσμιο, αλλά ξέραμε από την αρχή ότι είμαστε σε Μουντιάλ και θα παίξουμε με δυνατές ομάδες. Ξέραμε από την αρχή ότι θα παίξουμε με καλές ομάδες. Ξέρουμε τις αδυναμίες της Ακτής. Είμαστε έτοιμοι να περιορίσουμε τα θετικά στοιχεία τους και να αξιοποιήσουμε τα αρνητικά τους. Αυτά λέω στους παίκτες. Ένας από τους ρόλους μου είναι να μιλάω στους παίκτες»

Τέλος, ο Φερνάντο Σάντος ρωτήθηκε για το αν θα υπάρχει άνθρωπος στον πάγκο της Εθνικής έτσι ώστε να τον ενημερώνει για την εξέλιξη του Ιαπωνία – Κολομβία, με αποτέλεσμα να εκνευριστεί αρκετά. Ο Πορτογάλος τόνισε πως δεν θα υπάρχει κανείς και αποχώρησε με φανερό τον εκνευρισμό στην έκφραση του προσώπου του.



Τσάμπι Αλόνσο: Μένει στη Λεβερκούζεν και την επόμενη σεζόν
Τσάμπι Αλόνσο: Μένει στη Λεβερκούζεν και την επόμενη σεζόν
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved