Παγκόσμιο Κύπελλο  Ποδοσφαίρου 2014 : «Το τίκι –τάκα πέθανε» λέει ο Μαραντόνα

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 : «Το τίκι –τάκα πέθανε» λέει ο Μαραντόνα

Τον θάνατο του αγωνιστικού στυλ της εθνικής ομάδας της Ισπανίας , του περίφημου τίκι – τάκα διακηρύσσει και ο μεγάλος Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο  κατά πολλούς κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών επεσήμανε για την βαριά ήττα της  πρωταθλήτριας κόσμου και Ευρώπης από την Ολλανδία με 5-1  στο σχόλιο του στους Times της Ινδίας: "Η Ισπανία γερνάει και μάρτυρας μας είναι η αναμέτρηση απέναντι στην Ολλανδία. Παίζουν με το ίδιο στυλ εδώ και αρκετά χρόνια , είναι υπέροχος τρόπος να αγωνίζεσαι και κοινό και ειδικοί από όλο τον κόσμο έχουν δείξει ολόψυχα την συμπάθεια τους σ’ αυτό που  τους χάρισε τρία σημαντικά τρόπαια, από το 2008 ως το 2012. Όμως, έπρεπε να σκεφτούν πως οι ομάδες της Ευρώπης βρήκαν την απάντηση στο στυλ της Μπαρτσελόνα, που μοιάζει φυσικά με εκείνο της Ισπανίας. Ένας γρήγορος ρυθμός που βασίζεται στις αντεπιθέσεις είναι το αντίδοτο".


Ο 53χρονος Αργεντινός πρώην άσος τόνισε ακόμα πως : «Δυστυχώς είναι αρνητικοί στο να αλλάξουν τον τρόπο παιχνιδιού τους, παρά τις συνεχόμενες κριτικές που επεσήμαναν ότι το στιλ τους έχει εκτεθεί».


Από την άλλη ο «ελ πίμπε ντ’ όρο» είχε μόνον καλά να πει για τους θριαμβευτές του πρώτου ευρωπαϊκού ντέρμπι του Μουντιάλ 2014.
«Η Ολλανδία πάντως πρέπει να πω πως για ακόμα μία φορά έφερε την επανάσταση στο ποδόσφαιρο. Οι  Ρόμπιν Φαν Πέρσι και ¨Αριεν Ρόμπεν έχουν τρομερό ρυθμό και η ποιότητα  τους ήταν κάτι που δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουμε οι κάτοχοι του τίτλου> Η ισπανική άμυνα δεν είχε ιδέα τι να κάνει. Ούτε και ο Κασίγιας ήταν ο καλύτερος του εαυτός κάτω από τα δοκάρια. Από την άλλη ο Λουίς Φαν Γκάαλ έκανε φανταστική δουλειά με μία σχετικά νεανική ολλανδική ομάδα που τα έδωσε όλα κόντρα στους πρω ταθλητές κόσμου και έφθασε σε μία απίστευτη νίκη. Θα τους βοηθήσει να αποφύγουν την Βραζιλία στην επόμενη φάση»  ήταν το σχετικό σχόλιο του Μαραντόνα.



EURO 2024: Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες
EURO 2024: Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved