Με το… δεξί Μεξικό και Ηνωμένες Πολιτείες

Με το… δεξί Μεξικό και Ηνωμένες Πολιτείες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό ξεκίνησαν νικηφόρα την προκριματική διαδικασία του Μουντιάλ του 2014 κερδίζοντας με 3-1 τις Αντίγκουα & Μπαρμπούντα και Γουιάνα, αντίστοιχα.

Παίζοντας καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, το Μεξικό επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και πήρε τους τρεις βαθμούς. Μόλις στο 11ο λεπτό Κάρλος Σαλτσίδο άνοιξε το σκορ, ενώ ακολούθησε στο 15ο λεπτό ο Τζιοβάνι Ντος Σάντος της Τότεναμ με το 2-0. Στο 51ο λεπτό ο Τζον Ροντρίγκεζ διαμόρφωσε το 3-0 με αυτογκόλ και ο Έκτορ Μορένο… ανταπόδωσε διαμορφώνοντας με δικό του αυτογκόλ το 3-1 στο 62ο λεπτό.

Στο άλλο παιχνίδι του δεύτερου ομίλου, η Κόστα Ρίκα απώλεσε το γρήγορο 2-0 και παραχώρησε 2-2 στο Ελ Σαλβαδόρ. Συγκεκριμένα ο Αλβάρο Σαμπόριο και ο 19χρονος στράικερ της Άρσεναλ, Τζόελ Κάμπελ, έφεραν το σκορ στο 2-0, από το 15ο λεπτό. Ακολούθησε το 2-1 από Ισίδρο Γκουτιέρεζ, ενώ ο Οσαέλ Ρομέρο ισοφάρισε στο 55ο λεπτό προκαλώντας τη μεγαλύτερη έκπληξη της πρώτης αγωνιστικής του τέταρτου προκριματικού γύρου του CONCACAF.

Στο πρώτο γκρουπ, οι Ηνωμένες Πολιτείες πέτυχαν πολύ εύκολη νίκη εναντίον των Αντίγκουα και Μπαρμούντα εκμεταλλευόμενοι τη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο εθνικές. Ο Κάρλος Μποκανέγκρα των Ρέιντζερς της Σκοτίας άνοιξε το σκορ στο όγδοο λεπτό. Επίσης, ο Κλιντ Ντέμπσεϊ της Φούλαμ διαμόρφωσε το 2-0 με πέναλτι στο 44ο λεπτό. Στο 65ο ο Πέτερ Μπόγιερς μείωσε σε 2-1, ύστερα από αδράνεια της αντίπαλης άμυνας, αλλά ο Χέρκουλες Γκόμεζ απάντησε γρήγορα με το 3-1 στο 71ο λεπτό της αναμέτρησης. Στα αρνητικά ο τραυματισμός του Χοσέ Τόρες, ο οποίος αντικαταστάθηκε, όταν χτύπησε τον αριστερό του αστράγαλο.

Σε άλλο παιχνίδι του πρώτου ομίλου, η Τζαμάικα κέρδισε εξίσου εύκολα τη Γουατεμάλα με 2-1. Ο Ντεμάρ Φίλιπς άνοιξε το σκορ στο 41ο λεπτό με ωραίο σουτ και ο Ράιαν Τζόνσον πέτυχε το 2-0 στο 46ο. Αφού οι Τζαμαϊκανοί απώλεσαν πλειάδα ευκαιριών, ο Ντουάιτ Πεζαρόσι μείωσε σε 2-1, ενώ είχε συμπληρωθεί το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ακόμα, ο Καναδάς επικράτησε με 1-0 της Κούβα σε ματς του τρίτου ομίλου. Μάλιστα η νίκη ήταν δίκαιη, καθώς ο Ντουέιν Ντε Ροζάριο σημάδεψε το δοκάρι της αντίπαλης εστίας στο πρώτο ημίχρονο, πριν ο Ολιβιέ Οσίν σημειώσει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 55ο λεπτό. Από το 65ο και έπειτα, οι Καναδοί αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του τερματοφύλακα, Λαρς Χίρσφελντ, που έλεγξε τη μπάλα με τα χέρια ευρισκόμενος εκτός της περιοχής του.

Τέλος ο Παναμάς κέρδισε με 2-0 την Ονδούρα χάρη σε δύο γκολ του Μπλας Πέρεζ. Ο 31χρονος επιθετικός του Ντάλας «χτύπησε» στο 65ο και στο 81ο λεπτό «παγώνοντας» το «Estadio Olimpico Metropolitano».

Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής:

ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Η.Π.Α.-Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 3-1
Τζαμάικα-Γουατεμάλα 2-1

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Μεξικό-Γουιάνα 3-1
Κόστα Ρίκα-Ελ Σαλβαδόρ 2-2

ΤΡΙΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Κούβα-Καναδάς 0-1
Ονδούρα-Παναμάς 0-2

Σημείωση: Οι δύο πρώτοι από κάθε γκρουπ προκρίνονται στην τελική εξάδα. Από αυτή οι τρεις πρώτοι εξασφαλίζουν «εισιτήριο» για το Μουντιάλ της Βραζιλίας και ο τέταρτος δίνει διπλούς αγώνες-μπαράζ. Όλες οι φάσεις των ομίλων περιέχουν δύο αγώνες ανάμεσα σε κάθε εθνική.

 

 


Με το… δεξί Μεξικό και Ηνωμένες Πολιτείες



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved