Φουστέρης: «Πρέπει να ξέρουμε τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος…»

Φουστέρης: «Πρέπει να ξέρουμε τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος…»

O πρόεδρος της Σαντορίνης Βαγγέλης Φουστέρης  μοιράστηκε με το SantoriniSport τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της διοίκησης για τα όσα συμβαίνουν…

 

O πρόεδρος  Βαγγέλης Φουστέρης  μοιράστηκε με το SantoriniSport τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της διοίκησης για τα όσα συμβαίνουν αλλά και για τα όσα θέματα πρέπει να επιλύσει ο Σύλλογος, που δεν έχουν να αντιμετωπίσουν οι άλλες ομάδες της κατηγορίας…

Είμαστε λίγες εβδομάδες πριν την πολυπόθητη έναρξη του πρωταθλήματος, πόσο έτοιμη είναι η ομάδα;

«Για τα αγωνιστικά κατάλληλος να μιλήσει είναι ο προπονητής μας… αυτό που εγώ μπορώ να πω είναι ότι δεν σταματήσαμε καθόλου ακόμα και στο lockdown όπου οι ποδοσφαιριστές μας με ειδικές εφαρμογές έκαναν ατομικές προπονήσεις χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι μπορεί να συγκριθεί με την ομαδική προπόνηση και οι αναφορές από το τεχνικό επιτελείο είναι ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.»

Τις τελευταίες ημέρες είδαμε και έντονη δραστηριότητα και στις μετεγγραφές…

«Η ενίσχυση του ρόστερ ήταν αναγκαία και θα συνεχιστεί αν υπάρξει κάποια καλή περίπτωση σε θέση που κρίνει ο προπονητής μας ότι χρειαζόμαστε ενίσχυση»

Έχετε κατά καιρούς εκφράσει την απορία σας γιατί η Football League δεν ξεκίνησε μαζί με την Super League 2 αφού τα δεδομένα ήταν τα ίδια για τις δύο κατηγορίες.

«Δεν είναι μόνο δική μου απορία…αν είχαμε ξεκινήσει τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Τώρα με τα χρονικά περιθώρια να μας πιέζουν χρειάζεται ένας τεράστιος σχεδιασμός από τις ομάδες για να βγει το πρόγραμμα, ειδικά για την δική μου ομάδα που το πρόβλημα των μετακινήσεων είναι μεγάλο, θα παίζουμε δύο φορές την εβδομάδα και δικαίως οι ποδοσφαιριστές γκρινιάζουν αφού η καταπόνηση είναι μεγάλη.

Είναι να απορεί κανείς γιατί δεν ξεκινήσαμε όταν ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν 300 και ξεκινάμε τώρα που είναι 2000!»

Επίσης και το τοπίο είναι θολό όσο αφορά το νέα κατηγορία που θα σχηματιστεί τη νέα χρονιά με την κατάργηση της Football League.

«Αυτό έχει να κάνει και με την φετινή χρονιά. Λέμε ότι ξεκινάει το πρωτάθλημα και ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί με ποιους όρους θα διεξαχθεί. Πόσοι ανεβαίνουν, πόσοι θα πέσουν ποια θα είναι η μορφή της νέας κατηγορίας;

Αλλά και πόσες ομάδες θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα αφού αρκετές ομάδες είναι στην διαδικασία της αδειοδότησης, θα πάρουν όλες οι ομάδες πιστοποιητικό;

Σε αυτό το τοπίο λοιπόν οι παράγοντες πρέπει να κάνουμε σχεδιασμό… χωρίς έσοδα, χωρίς τηλεοπτικά, χωρίς ακαδημίες. Και για τη νέα χρονιά να χρειαζόμαστε 250.000 Μετοχικό κεφάλαιο και 100.000 εγγυητική για να δηλώσεις συμμετοχή»

Μέσα σε όλα αυτά η ομάδας έχει να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα της έδρας αφού φέτος θα αναγκαστεί να προπονείται στην Σαντορίνη αλλά να αγωνίζεται αλλού αφού δεν υπάρχει γήπεδο στο νησί να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που απαιτεί η κατηγορία. Τελικά ποια θα είναι η έδρα της ομάδας;

«Αυτό θα εξαρτηθεί από το πρόγραμμα. Το πιο πιθανό είναι χρησιμοποιήσουμε το γήπεδο της Νάξου και εναλλακτικά αυτό του Αιγάλεω. Οι άνθρωποι στη Νάξο μας έχουν βοηθήσει όποτε χρειαστήκαμε βοήθεια και βολεύει και λόγω απόστασης από την Σαντορίνη.

Τώρα αν είναι το πρόγραμμα έτσι με τις εμβόλιμες αγωνιστικές και μας βολεύει να παίξουμε δύο συνεχόμενα παιχνίδια Κυριακή -Τετάρτη στην Αθήνα θα το εκμεταλλευτούμε. Χρειάζεται πολύ καλός σχεδιασμός από την πλευρά μας σε όλα τα επίπεδα για να βγει το πρωτάθλημα, ενώ έχουμε αποφασίσει όλες οι μετακινήσεις της ομάδας να είναι αεροπορικώς εκτός αν δεν έχουμε αυτή την επιλογή.»

Οι άνθρωποι της Σαντορίνης συνεχίζουν λοιπόν τις προσπάθειες τους, κάτω από αντίξοες συνθήκες ώστε η ομάδα να έχει ένα πετυχημένο ντεμπούτο και να μπουν οι βάσεις ώστε καταξιωθεί στις μεγάλες ποδοσφαιρικές κατηγορίες.

Πηγή: SantoriniSport



ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved