Ολυμπιακός Βόλου: Προβληματισμός για το... μετά

Ολυμπιακός Βόλου: Προβληματισμός για το... μετά

Όλες οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ έχουν εκφράσει την επιθυμία να υπάρξει αναδιάρθρωση των κατηγοριών, με τη δημιουργία μιας δυνατής Β’ Εθνικής, είτε ενιαίας, είτε με δύο ομίλους των 14 ομάδων.

Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου έχουν εκφραστεί και αυτοί επίσημα, τονίζοντας πως θα πρέπει τα θεσμικά όργανα (ΕΠΟ και πολιτεία), να λάβουν σοβαρά υπόψη το νέο τοπίο που θα δημιουργηθεί στο ποδόσφαιρο στην… μετακορωνοϊό εποχή, αλλά και το γεγονός πως απέτυχε παταγωδώς η δημιουργία της Σούπερ Λιγκ 2. Μια κατηγορία που δημιουργήθηκε με άλλες προοπτικές και με διαφορετικά οικονομικά δεδομένα, η οποία δεν απέδωσε αυτά που προσδοκούσαν οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου.

Στον Ολυμπιακό Βόλου είναι υπέρμαχοι στο να συγχωνευθούν Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ και να αποκατασταθεί και η αδικία της περσινής περιόδου, όταν ο Ολυμπιακός, ως πρωταθλητής του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής επί της ουσίας δεν ανέβηκε κατηγορία, παίζοντας και πάλι στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, παρότι επαγγελματική.

Στον Ολυμπιακό Βόλου, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας, γνωρίζουν πολύ καλά, πως με τα νέα δεδομένα που θα υπάρξουν, μόλις επιστρέψει η κανονικότητα και στο ποδόσφαιρο, τα έσοδα για τη νέα χρονιά θα είναι ακόμη λιγότερα, σε σχέση με την αγωνιστική περίοδο που διανύουμε. Οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ δεν έχουν εξασφαλισμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο, καθώς λήγει η σύμβαση με την κρατική τηλεόραση, ενώ για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν θα υπάρχουν έσοδα από εισιτήρια (κύριος οικονομικός πόρος των ομάδων), τη στιγμή που τα παιχνίδια θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. Περιορισμένα αναμένονται να είναι και τα χρήματα από χορηγίες, με αποτέλεσμα οι ομάδες να μην μπορούν να κάνουν μεγάλα ανοίγματα και το μπάτζετ θα είναι περιορισμένο. Κι αυτό, καθώς οι παράγοντες που τις διοικούν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα – και σε δύσκολες οικονομικά εποχές – να ξοδεύουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να συντηρήσουν τις ΠΑΕ, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Πηγή: goalpostΧάντμπολ: Εύκολη νίκη για τον Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή
Χάντμπολ: Εύκολη νίκη για τον Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή
Ρωσία: Καταγγέλει την Ουκρανία για το θάνατο 14 ανθρώπων σε νοσοκομείο
Ρωσία: Καταγγέλει την Ουκρανία για το θάνατο 14 ανθρώπων σε νοσοκομείο
Έθεσε εαυτόν εκτός ΝΑΤΟ η Σουηδία - Στα άκρα οι σχέσεις με την Τουρκία, με αφορμή το Κοράνι
Έθεσε εαυτόν εκτός ΝΑΤΟ η Σουηδία - Στα άκρα οι σχέσεις με την Τουρκία, με αφορμή το Κοράνι
Πόλο Ανδρών: Πήρε το ντέρμπι ο Απόλλων Σμύρνης
Πόλο Ανδρών: Πήρε το ντέρμπι ο Απόλλων Σμύρνης