Europa League, Ολυμπιακός-Μπάτσκα Τόπολα 5-2: Ξέσπασε και τη σκόρπισε!

Europa League, Ολυμπιακός-Μπάτσκα Τόπολα 5-2: Ξέσπασε και τη σκόρπισε!

Europa League: Η ποιοτική διαφορά και η αποφασιστικότητα του Ολυμπιακού έκαναν τη διαφορά κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα κι έφεραν το εντυπωσιακό 5-2 – Στο Conference League οι Πειραιώτες.

Τί κι αν δεν είχε κόσμο στις εξέδρες; Ο Ολυμπιακός είχε την αποφασιστικότητα που χρειαζόταν και τα υπόλοιπα τα έκανε η ξεκάθαρη ανωτερότητά του απέναντι στην Μπάτσκα Τόπολα. Έτσι ήρθε ο περίπατος με 5-2 απέναντι στους Σέρβους που έστειλε τους «ερυθρόλευκους» στην ευρωπαϊκή συνέχεια του χειμώνα 2024.

Στο ντεμπούτο του Καρβαλιάλ στο «τιμόνι» του Ολυμπιακού, η ομάδα έβγαλε αντίδραση και έδειξε διάθεση, φτάνοντας με… περίπατο στο αποτέλεσμα που ήθελε. Μοναδικό «νεκρό» διάστημα από το τέταρτο γκολ των γηπεδούχων μέχρι τη μείωση σε 4-2. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό να προβληματίσει τους εντυπωσιακούς «ερυθρόλευκους».

Το ματς άρχισε χωρίς τις μεγάλες φάσεις στο πρώτο του τέταρτο. Ήταν μέχρι να… πάρει μπροστά ο Ολυμπιακός και να χαθεί απ’ το οπτικό πεδίο της αντιπάλου του. Στο 21’ οι γηπεδούχοι βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα, κάνοντας τα πάντα πιο εύκολα. Ο Ροντινέι σέντραρε και ο Ελ Κααμπί με ένα απ’ τα γνωστά του πετάγματα έκανε το 1-0!

Ακολούθησαν τα σουτ των Φορτούνη και Ποντένσε που δεν έφεραν αποτέλεσμα, τη στιγμή που οι Σέρβοι δεν έδειχναν να είναι απειλητικοί σε κανένα σημείο. Στο 35’ ο Ελ Κααμπί σκόραρε ξανά, αλλά υποδείχθηκε οφσάιντ κι έτσι το τέρμα δεν μέτρησε.

Τελικά το δεύτερο γκολ των Πειραιωτών δεν άργησε. Στο 40’ ο Ποντένσε με εξαιρετική ενέργεια ταλαιπώρησε τους αντιπάλους και με πανέμορφο αριστερό φαλτσαριστό σουτ έκανε το 2-0!

Ο Πορτογάλος δεν σταμάτησε εκεί. Με τη Μπάτσκα Τόπολα… ζαλισμένη, το εκμεταλλεύτηκε και στο 42’ με ακόμη μια ατομική ενέργεια, «έγραψε» το 3-0. «Καθαρίζοντας» ουσιαστικά την όποια αμφιβολία μπορούσε να υπάρξει για το αποτέλεσμα.

Ο Φορτούνης έφτασε κοντά στο γκολ στο 45’ αλλά δεν τα κατάφερε. Έτσι το 3-0 έστειλε τις δύο ομάδες στην ανάπαυλα ανάμεσα στα ημίχρονα.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με το τέταρτο γκολ των «ερυθρόλευκων». Ο Ρέτσος στο 46’ πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πήγε στο δοκάρι, στην πλάτη του Ίλιτς και στα δίχτυα για το 4-0!

Δύο λεπτά μετά… εμφανίστηκε και η Μπάτσκα Τόπολα, μειώνοντας σε 4-1. Στο 48’ από λάθος του Ορτέγκα ο Ντάκοβατς βγήκε τετ α τετ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού.

Ο Πασχαλάκης χρειάστηκε να επέμβει στο 57’ καθώς οι Σέρβοι έγιναν εκ νέου απειλητικοί με την κεφαλιά του Σος. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο. Ο Κούβελιτς αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε.

Παρ’ όλα αυτά, στο 61’ ο Τσίρκοβιτς με ωραία ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε στα δίχτυα για το 4-2. Οι Σέρβοι μείωσαν την απόσταση στα δύο τέρματα, εκμεταλλευόμενοι την χαλαρότητα του Ολυμπιακού μετά το τέταρτο τέρμα που πέτυχε.

Το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων, έκανε τους γηπεδούχους να ανεβάσουν ξανά ταχύτητα και στο 68’ ήρθε το 5-2! Ο Φορτούνης έκανε το σουτ, ο Ελ Αραμπί που λίγο πριν είχε περάσει στο ματς βρήκε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα.

Τα λεπτά που ακολούθησαν ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, μια και τα πάντα είχαν κριθεί. Τα σουτ των Ροντινέι και Ελ Αραμπί δεν άλλαξαν κάτι στο ματς. Ο Ολυμπιακός με αυτό το εντυπωσιακό σκορ έφτασε στους 7 βαθμούς εξασφαλίζοντας την 3η θέση του ομίλου του και τη συνέχεια στο Conference League. Πρώτη τερμάτισε η Γουέστ Χαμ (15) και δεύτερη η Φράιμπουργκ (12) που συνεχίζουν στο Europa League. Ουραγός με 1 βαθμό και… σπίτι της, η Μπάτσκα Τόπολα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Έσε (72΄ Καρβάλιο), Καμαρά (86΄ Ρίτσαρντς), Ποντένσε, Φορτούνης (72΄ Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (64΄ Μπιέλ), Ελ Κααμπί (64΄ Ελ Αραμπί)

ΜΠΑΤΣΚΑ ΤΟΠΟΛΑ (Ζάρκο Λάζετιτς): Ίλιτς, Κρστιτς, Στόγιτς, Τσάλουσιτς (87΄ Βλαλούκιν), Πέτροβιτς (56΄ Σος), Σβέτκοβιτς, Ράντιν (55΄ Βούλιτς), Κούβελιτς, Ντάκοβατς, Τσίρκοβιτς (72΄ Στάνιτς), Μιλοβάνοβιτς (55΄ Ράκονιατς)

 



Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ έδωσε τετραήμερο ρεπό στους παίκτες λίγες ώρες μετά την ήττα από τον Άρη
Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ έδωσε τετραήμερο ρεπό στους παίκτες λίγες ώρες μετά την ήττα από τον Άρη
Euroleague: Κρίσιμα παιχνίδια για Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό με σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr
Euroleague: Κρίσιμα παιχνίδια για Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό με σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr
Μίλαν: Τελικές επαφές με Λοπετέγι για αντί-Πιόλι
Μίλαν: Τελικές επαφές με Λοπετέγι για αντί-Πιόλι
Euroleague, Παναθηναϊκός AKTOR: Οριστικά εκτός ο Χουάντσο - Με 14 παίκτες στην αποστολή
Euroleague, Παναθηναϊκός AKTOR: Οριστικά εκτός ο Χουάντσο - Με 14 παίκτες στην αποστολή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved