Αϊντχόφεν-Ολυμπιακός 2-1: Τεράστια πρόκριση με λυτρωτή τον Χασάν (photos+videos)

Αϊντχόφεν-Ολυμπιακός 2-1: Τεράστια πρόκριση με λυτρωτή τον Χασάν (photos+videos)

Αϊντχόφεν-Ολυμπιακός: Θέση στους «16» του Europa League έκλεισαν οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι ηττήθηκαν 2-1 από την PSV αλλά το «χρυσό» τέρμα του Αχμέντ Χασάν στο 88’ έδωσε το «εισιτήριο» στους Πειραιώτες.

Ο άνθρωπος των τελευταίων λεπτών για τον Ολυμπιακό τείνει να γίνει ο Αιγύπτιος επιθετικός, ο οποίος μετά το γκολ που σημείωσε στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Μαρσέιγ στο Champions League και ουσιαστικά ήταν αυτό που έδωσε την πρόκριση στο Europa League, χτύπησε και πάλι, αυτή τη φορά κόντρα στην Αϊντχόφεν στις καθυστερήσεις, όπου στο 88’ με προβολή μείωσε 2-1 για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς και την έστειλε στην επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η ομάδα του Λιμανιού αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες από τους Ολλανδούς, οι οποίοι πήραν προβάδισμα πρόκρισης στο πρώτο μέρος, με τα δύο τέρματα του Ζάχαβι (23’ και 44’), είχε δύο δοκάρια με τους Καμαρά και Φορτούνη, ωστόσο, κατάφερε να πάρει μία σημαντική πρόκριση, χάρις στο τέρμα του Αχμέντ Χασάν στο 88ο λεπτό, που με προβολή νίκησε τον Εμβογκό.

Έτσι, οι Νταμπλούχοι Ελλάδας θα δώσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το «παρών» στην φάση των «16» του Europa League και θα συνεχίσουν να είναι οι μοναδικοί εκπρόσωποι της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να… παλεύει για την άνοδο της χώρας μας στην γενική κατάταξη της UEFA και περιμένει το μεσημέρι της Παρασκευής (26/02) στις 14:00 για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι Πειραιώτες μπήκαν καλά στο Philips Stadion και στα πρώτα λεπτά έδειξαν πως μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στην αμυντική γραμμή των γηπεδούχων, ωστόσο, η πρώτη καλή στιγμή του ματς ήταν για την PSV όταν στο 11’ το σουτ του Ζάχαβι μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ, πάνω από το δοκάρι του Σα.

Η… απάντηση από τους φιλοξενούμενους ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα, με τον Μπρούμα να κάνει ωραία προσπάθεια από τα δεξιά, σέντραρε αλλά η κεφαλιά του Ελ Αραμπί στο δεύτερο δοκάρι πέρασε άουτ. Όμως, αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στο πρώτο μέρος.

Η συνέχεια άνηκε εξ ολοκλήρου στην Αϊντχόφεν. Στο 21’ ο Μάλεν βρέθηκε σε θέση βολής προ του Σα, αλλά ο Μπα με σωτήριο τάκλιν έδιωξε την μπάλα κόρνερ, με τους Ολλανδούς να αρχίζουν την «πολιορκία» τους στα καρέ της ελληνικής ομάδας με συνεχόμενες στημένες μπάλες. Σε μία από αυτή, στο 23’ ο Ζάχαβι σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους, πήρε την κεφαλιά, ο Σα έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης και είδε την μπάλα να καταλήγει βασανιστικά στην εστία του για το προβάδισμα της PSV.

Η Αϊντχόφεν συνέχισε να πιέζει την εστία του Ολυμπιακού, απειλούσε κυρίως με στημένες φάσεις, την στιγμή που στο 32’ ο Μπρούμα δεν μπόρεσε να προκαλέσει πρόβλημα στον Εμβογκό, καθώς το σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή, πέρασε άουτ.

Το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς αδυνατούσε να κρατήσει την κατοχή της μπάλας, δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να συνεχίζουν την πίεσή τους. Μάλιστα, στο 44’ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους Πειραιώτες, όταν ο Ζάχαβι εκτέλεσε απ’ ευθείας το φάουλ και έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στην εστία του Σα και το προβάδισμα στην ομάδα του.

Αλλαγή εικόνας και δοκάρια

Στο δεύτερο μέρος ο τεχνικός του Ολυμπιακού θέλησε να ανακατέψει την τράπουλα και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Φορτούνη και Μασούρα αντί των Μπουχαλάκη και Βαλμπουενά, αντίστοιχα, αλλάζοντας το σύστημά του από 4-3-3 σε 4-2-3-1, δίνοντας την… μπαγκέτα του οργανωτή στον πρώτο.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν πως βγήκαν με σαφώς πιο επιθετικές διαθέσεις, στο 47’ Καμαρά δεν κατάφερε να στοχεύσει σωστά και το σουτ που έκανε πέρασε άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Αφρικανός μέσος έχασε μοναδική ευκαιρία για να σκοράρει, όταν έκανε το σουτ, έπειτα από τρομερή ενέργεια του Μπρούμα, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Εμβογκό, ενώ στην συνέχεια το σουτ του Λαλά κόντραρε σε αμυντικούς και πέρασε κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός είχε πάρει το ρίσκο να βγει στην επίθεση για να πετύχει ένα τέρμα, με αποτέλεσμα να είναι ευάλωτος στην άμυνά του και η PSV ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Όπως στο 52’ όταν ο Σεμέδο έκοψε την τελευταία στιγμή τον Γκέτσε, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, ο Σα απέκρουσε το σουτ του Μάλεν από πλάγια θέση. Μάλιστα, στο 62’ ο Μάλεν πήρε την… μπουκιά από το «στόμα» του Γκέτσε που είχε… οπλίσει, χάνοντας μία ακόμα ευκαιρία για τους γηπεδούχους.

Το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς δεν έδειξε να έχει την ηρεμία στο παιχνίδι του, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στην Αϊντχόφεν να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις στην άμυνά του, όπως στο 66’ με το φάουλ του Μαξ που πέρασε άουτ, εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Σα.

Νέα αλλαγή συστήματος και λύτρωση

Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανεβάσουν και πάλι… στροφές στο παιχνίδι τους και μάλιστα έφτασαν κοντά στο γκολ στο 77’ όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ από καλό σημείο, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Εμβογκό. Κάπου εκεί, ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να ρισκάρει ακόμα περισσότερο, με τους Ανδρούτσο και Χασάν να μπαίνουν αντί των Λαλά και Μπρούμα, σε μία νέα αλλαγή συστήματος από 4-2-3-1 σε 4-4-2. Φαίνεται πως αυτή η… παρέμβαση του Πορτογάλου έπαιξε καθοριστικό ρόλο, καθώς ο Ολυμπιακός δημιούργησε περισσότερα προβλήματα στους γηπεδούχους.

Στο 82’ ο Χασάν δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας από την σέντρα του Ελ Αραμπί, ενώ δύο λεπτά αργότερα, το σουτ του Καμαρά κόντραρε σε αμυντικούς. Η πίεση των «ερυθρόλευκων» είχε ενταθεί στα τελευταία λεπτά και τελικά έφερε… καρπούς στο 88’ με τον Αχμέντ Χασάν.

Ο Κώστας Φορτούνης έκανε ωραία κίνηση στον χώρο στα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά, ο Εμβογκό έπεσε σωστά και έδιωξε, ωστόσο, ο Αχμέντ Χασάν με τρομερή προβολή, πρόλαβε τον πορτιέρο της PSV και έγραψε το 2-1.

Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν μερικές επικίνδυνες στιγμές στην περιοχή του Ζοσέ Σα, αναζητώντας ένα τέρμα που θα τους έδινε την πρόκριση, όμως, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν σημαντικά τον Πορτογάλο και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αϊντχόφεν: Εμβογκό, Φεργκέβερ, Μποσκάγκλι, Τέζε, Ντάμφρις, Ροσάριο, Γκέτσε (90' Φέρτεσεν), Τόμας (90' Μάουρο Τζούνιορ), Μαξ, Ζάχαβι, Μάλεν.

Ολυμπιακός: Σα, Λαλά (79' Ανδρούτσος), Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46' Φορτούνης), Μπρούμα (79' Μπρούμα), Βαλμπουενά (46' Μασούρας), Αραμπί (90' Παπασταθόπουλος).


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αϊντχόφεν-Ολυμπιακός 2-1: Έτσι ήρθε η πρόκριση (photos+video)

Αϊντχόφεν-Ολυμπιακός 2-1: Έτσι ήρθε η πρόκριση (photos+video)

Αϊντχόφεν-Ολυμπιακός: Έξαλλοι πανηγυρισμοί μετά την πρόκριση (photos+video)

Αϊντχόφεν-Ολυμπιακός: Έξαλλοι πανηγυρισμοί μετά την πρόκριση (photos+video)

Oλυμπιακός: Ξεπέρασε τα 35 εκατ. ευρώ σε φετινά κέρδη με την πρόκριση στους «16»

Oλυμπιακός: Ξεπέρασε τα 35 εκατ. ευρώ σε φετινά κέρδη με την πρόκριση στους «16»

Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved