Ολυμπιακός - Μπέτις 0-0

Ολυμπιακός - Μπέτις 0-0

Δεν... κάηκε και πήρε βαθμό

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με την… φωτιά δίνοντας πολλά μέτρα στην Μπέτις, ωστόσο δεν το… πλήρωσε, έμεινε στο 0-0 και πήρε τον πρώτο του βαθμό στον 6ο όμιλο - Με 10 παίκτες οι «ερυθρόλευκοι» λόγω αποβολή του Τσιμίκα στο 73ο λεπτό.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν «φρέσκοι» απέναντι στην ισπανική ομάδα, η οποία επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό της στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει σημαντικά τον Ανδρέα Γιαννιώτη. Οι γηπεδούχοι έδωσαν πολλά μέτρα στους Ίβηρες, αλλά είχαν σωστή αμυντική λειτουργία, ενώ θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει σε δύο περιπτώσεις, μία σε κάθε ημίχρονο.

Έτσι, ο Ολυμπιακός και η Μπέτις έμειναν στο «λευκό» 0-0, παίρνοντας από έναν βαθμό και βρίσκονται στην δεύτερη θέση, πίσω από την Μίλαν που πήρε τη νίκη 1-0 επί της Ντουντελάνζ. Την επόμενη αγωνιστική οι «ερυθρόλευκοι» πηγαίνουν στο Μιλάνο, ενώ οι Ισπανοί υποδέχονται την ομάδα από το Λουξεμβούργο.

Επέβαλλε τον ρυθμό της

Η Μπέτις ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης». Οι Ισπανοί κέρδισαν με το… καλησπέρα τη «μάχη» του κέντρου, με αποτέλεσμα να «κόψουν» στα δύο τον Ολυμπιακό. Οι Μπουχαλάκης και Καμαρά αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στην κάλυψη της μεσαίας γραμμής, μη έχοντας την απαραίτητη βοήθεια από τους τρεις που ήταν μπροστά από τον Χασάν και συγκεκριμένα τους Ποντένσε και Φετφατζίδη στα άκρα και τον Φορτούνη στον άξονα.

Οι Ανδαλουσιανοί είχαν πάρει τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή και με εξαιρετικό passing game επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους. Οι Ίβηρες έφταναν σχετικά εύκολα κοντά στα καρέ του Ανδρέα Γιαννιώτη, ωστόσο, απείλησαν σε λίγες περιπτώσεις τον Έλληνα τερματοφύλακα. Η πρώτη εξ αυτών ήταν στο 14ο λεπτό, όταν ο Χοακίν έκανε την εξαιρετική κάθετη στον Μορόν, αυτός βρέθηκε τετ α τετ με τον πορτιέρο του Ολυμπιακού, αλλά την τελευταία στιγμή, ο Τσιμίκας με προβολή έδιωξε σε κόρνερ.

Το σκηνικό συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά, ωστόσο, οι γηπεδούχοι σταδιακά προσπάθησαν να ανεβάσουν την πίεσή τους προς την εστία του Ρόμπλες, προκαλώντας μερικά προβλήματα στην ανάπτυξη των Ανδαλουσιανών. Με την συμπλήρωση του ημιώρου, ο Λο Σέλσο απείλησε εκ νέου, αυτή την φορά έπειτα από ατομική ενέργεια, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 35ο λεπτό ο Πέδρο Μαρτίνς θέλησε να διορθώσει για λίγο τα κακώς κείμενα της ομάδας του και για τον λόγο αυτό, έβγαλε από τον αγωνιστικό χώρο τον Μπουχαλάκη, που είχε πάρει νωρίτερα κίτρινη κάρτα και αντιμετώπισε και προβλήματα στα μαρκαρίσματα, με τον Νάτχο να περνάει στην θέση του. Μάλιστα, στο 41’ ο Ολυμπιακός έχασε σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί, όταν ο Φορτούνης βγήκε στην κόντρα «έσπασε» την μπάλα στα δεξιά στον Ποντένσε, αυτός έκανε μία ντρίπλα, σούταρε, ο Ρόμπλες απέκρουσε και στην συνέχεια το νέο σουτ του Χασάν δεν βρήκε στόχο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν με το 0-0 στα αποδυτήρια.

Ίδια «εικόνα»

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε. Η Μπέτις διατήρησε την υπεροχή του αγώνα, πίεσε σε μεγάλο βαθμό την άμυνα του Ολυμπιακού, ωστόσο, οι γηπεδούχοι είχαν σωστή ανασταλτική λειτουργία και δεν έδωσαν πολλές ευκαιρίες στους παίκτες του Σετιέν Σολάρ να απειλήσουν σημαντικά την εστία του Γιαννιώτη.

Η πρώτη προσπάθεια των φιλοξενούμενων να φτάσουν στο γκολ ήρθε στο 48’ με τον Τέγιο που έκανε το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών αντέδρασε σωστά, ενώ δύο λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που βρέθηκαν… φάτσα με το γκολ. Έπειτα από φάση διαρκείας, ο Ποντένσε θέλησε να βρει τον Φετφατζίδη, η μπάλα κόντραρε, τελικά έφτασε στον Έλληνα μέσο, ο οποίος απέναντι από τον Ρόμπλε δεν κατάφερε να την «πιάσει» όπως θα ήθελε και ο πορτιέρο των Ισπανών μπλόκαρε.

Η… απάντηση από την Μπέτις ήρθε δύο λεπτά αργότερα. Ο Χοακίν έκανε τη σέντρα, ο Μορόν θέλησε να πιάσει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία, ενώ στο 56’ ο Ελαμπντελαουί πρόλαβε τον Τέγιο, που ξεκίνησε από θέση οφσάιντ και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 61’ ο Γιαννιώτης κράτησε… ζωντανό τον Ολυμπιακό. Ο Βούκοβιτς έκανε ολέθριο λάθος, έδωσε την μπάλα στον Λεόν, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Έλληνα τερματοφύλακα, σούταρε, αλλά η αντίδραση του τελευταίου ήταν σωστή.

Όσο περνούσαν τα λεπτά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν και προσπάθησαν να προκαλέσουν προβλήματα στην άμυνα της Μπέτις. Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις, ο Καμαρά στο 72’ έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά ο Ρόμπλε έπεσε σωστά στην αριστερή του πλευρά και έδιωξε σε κόρνερ. Όμως, στην εξέλιξη της φάσης, οι αριθμητικές ισορροπίες χάλασαν, υπέρ των φιλοξενούμενων.

Ο Μορόν έφυγε στην αντεπίθεση και το αριστερό άκρο, ο Τσιμίκας τον ανέτρεψε πάνω στην γραμμή του πλάγιου και ο διαιτητής Στεφάνσκι έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον νεαρό αριστερό μπακ, ο οποίος είδε την άγουσα για τα αποδυτήρια νωρίτερα από τους υπόλοιπους. Ο Πέδρο Μαρτίνς θέλησε να φέρει μία… ισορροπία στην αμυντική τετράδα και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Τοροσίδη, επαναφέροντας τον Καμαρά στον άξονα, ο οποίος είχε κληθεί να καλύψει για λίγα λεπτά το κενό του Τσιμίκα.

Στα τελευταία λεπτά οι Ισπανοί προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχαν. Στο 87’ ο Μπαραγκάν βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ που έκανε κόντραρε, ενώ στο 92’ η προσπάθεια του Κανάλες βρήκε σε σώματα «ερυθρόλευκων» και χάθηκε μία ακόμα ευκαιρία για τους Ίβηρες.

Έτσι, το τελικό σφύριγμα του Ντανιέλ Στεφάνσκι βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα, παίρνοντας αμφότερες από έναν βαθμό, ο οποίος ίσως παίξει μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη του ομίλου. Το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στο Μιλάνο, όπου θα αντιμετωπίσει την Μίλαν και θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα, ούτως ώστε να διατηρήσει τις ελπίδες του για πρόκριση, ενώ η Μπέτις υποδέχεται στην Σεβίλλη την Ντουντελάνζ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Μεριά, Βούκοβιτς, Καμαρά, Μπουχαλάκης (35’ Νάτχο), Φετφατζίδης (71’ Χριστοδουλόπουλος), Ποντένσε (80’ Τοροσίδης), Φορτούνης, Χασάν.

Μπέτις (Σετιέν Σολάρ): Ρόμπλες, Γκαρθία, Λεόν (71’ Κανάλες), Τέγιο, Σίντνεϊ, Μορόν, Χουακίν (80’ Σανάμπρια), Γκουαδράδο, Μπαραγκάν, Λε Σέλσο (82’ Ινούι), Μάντι.



Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved