Βαΐτσης στο Onsports: «Δικαίωμα στο όνειρο ο Ολυμπιακός»

Βαΐτσης στο Onsports: «Δικαίωμα στο όνειρο ο Ολυμπιακός»

Ένα παιχνίδι περισσότερο δύσκολο, απ' αυτό του Χάρκοβο, περιμένει τον Ολυμπιακό απόψε (15/03) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» απέναντι στην Μέταλιστ, όπως τονίζει στο Onsports ο Γιώργος Βαΐτσης. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι το φαβορί, σύμφωνα με τον πρώην άσο της ομάδας του Πειραιά, όμως θα πρέπει να το δείξουν και μέσα στο γήπεδο, εκεί που θα μετρήσει το πάθος, η θέληση, η όρεξη, η δύναμη και η μέρα που θα βρεθούν οι δύο ομάδες.

Ξέρει να αποκλείει ουκρανικές ομάδες, όπως άλλωστε είχε κάνει και τη σεζόν 1992-1993, όταν είχε ανοίξει το δρόμο για το 3-0 του Ολυμπιακού επί της Τσερνομόρετς. Ο Βαΐτσης φοβάται την επιθετική Μέταλιστ, συνιστά προσοχή και τονίζει ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να χτυπήσει τους Ουκρανούς στο αδύνατο σημείο τους, την άμυνα και μάλιστα με το ίδιο τους το όπλο, με φουλ επίθεση στα πρώτα 10-15 λεπτά.

Η παρουσία του κόσμου θα παίξει ρόλο, ωστόσο μπάλα παίζουν οι παίκτες και αυτοί είναι που θα πρέπει να κάνουν το καθήκον τους μέσα στο γήπεδο. Κατά τον ίδιο, σε ένα «Γεώργιος Καραϊσκάκης» που θα... βράζει, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να επιβεβαιώσει εντός αγωνιστικού χώρου την καλή του κατάσταση και να μην μείνει στα... χαρτιά, προκειμένου να βρεθεί στους «8» του Europa League.

Η συνέντευξη του Γιώργου Βαΐτση στο Onsports:

-Πώς αναμένεται να είναι η ρεβάνς, μετά το 1-0;

«Θα είναι πιο δύσκολη η ρεβάνς, λόγω του επιθετικού παιχνιδιού που κάνει η Μέταλιστ. Με δεδομένο ότι το πρώτο ματς το έχασε, δεν έχει άλλα περιθώρια, θα κυνηγήσει το γκολ. Είναι η φύση αυτής της ομάδας. Με το εις βάρος της αποτέλεσμα, θα πρέπει να παίξει πιο επιθετικά».

-Τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός;

«Κατά τη γνώμη μου, στα πρώτα 10-15 λεπτά ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παίξει επιθετικά και να βάλει ένα γκολ. Να δείξει ότι είναι το αφεντικό και να μεγαλώσει το άγχος της Μέταλιστ. Πρέπει να χτυπήσει στα αδύνατα σημεία της, που είναι η άμυνα. Από εκεί και πέρα, αν δεν βάλει γκολ, θα πρέπει να κλείσει τους χώρους. Να μην δεχθεί γκολ. Το δυνατό σημείο του Ολυμπιακού είναι η αμυντική του λειτουργία, που τον έχει φέρει σε αυτό το σημείο σε Ελλάδα και Ευρώπη».

-Πώς σας φάνηκε η Μέταλιστ στο πρώτο παιχνίδι;

«Είναι μια γρήγορη ομάδα και με καλή κυκλοφορία. Έχει καλούς τεχνίτες παίκτες, που δεν δίνουν τόση σημασία στην άμυνα. Είναι η φύση των Λατινοαμερικάνων να δίνουν μεγαλύτερο βάρος στην επίθεση. Το ξέρει αυτό ο Ολυμπιακός, έχει διαβάσει την Μέταλιστ και φάνηκε στο πρώτο παιχνίδι. Όμως, ένας καλός αγωνιστικός χώρος, όπως αυτός του Καραϊσκάκη, μπορεί να αποδώσει θετικά για τους Ουκρανούς. Από την άλλη, σε ένα γεμάτο γήπεδο που θα βράζει και θα κοχλάζει, ο Ολυμπιακός έχει το αβαντάζ».

-Ένας συγκεκριμένος τομέας και ένας συγκεκριμένος παίκτης που θα πρέπει να προσέξει περισσότερο ο Ολυμπιακός, ποιος είναι;

«Το βασικό όπλο της Μέταλιστ είναι οι δύο πλάγιοι μπακ της, ο Βιγιάγκρα και ο Φινίνιο. Είναι αυτοί που έκαναν την αριθμητική υπεροχή στο πρώτο παιχνίδι και έδιναν την ευκαιρία στην Μέταλιστ να έχει παίκτες παραπάνω στην επίθεση. Από την άλλη, οι δύο που δεν παίζουν, λόγω τιμωρίας, οι Εντμάρ και Κριστάλντο, είναι πολύ καλοί και είναι θετικό για τον Ολυμπιακό. Θα πρέπει να κρατήσει τους δύο πλάγιους μπακ χαμηλά και να μην δίνουν βοήθειες στην επίθεση. Πρέπει να πρεσάρει ψηλά και να χτυπήσει στην άμυνα. Τα σέντερ μπακ της Μέταλιστ είναι ψηλά και αργά».

-Πού πιστεύετε ότι θα κριθεί η ρεβάνς;

«Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για να πούμε, είναι στο χέρι του Ολυμπιακού. Αν κρατήσει το μηδέν, αυτομάτως θα πάρει την πρόκριση. Χρειάζονται καλές αλληλοκαλύψεις και ο Ολυμπιακός να κρατήσει την μπάλα στο κέντρο. Αν ξεκινήσει ο Ιμπαγάσα, που ακούω ότι θα είναι στην 11άδα, θα είναι καλύτερα τα πράγματα γι' αυτόν. Είναι ένας παίκτης που έλειψε στο πρώτο ματς, γιατί δεν υπήρχε κάποιος να κρατήσει την μπάλα και να δώσει το κάτι παραπάνω».

-Είναι το φαβορί ο Ολυμπιακός για την πρόκριση, με δεδομένη και την παρουσία του κόσμου του;

«Στα χαρτιά ναι, στο γήπεδο, όμως, δεν παίζουν τα δεδομένα. Παίζει ρόλο η θέληση, η όρεξη, το πάθος, η δύναμη και η μέρα που θα βρεθούν οι ομάδες. Ο κόσμος βοηθάει, όμως δεν αγωνίζεται. Απλά δίνει το κάτι παραπάνω».

-Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός;

«Το μακριά είναι σχετικό. Δεν ξέρει μέχρι πού... Όλα θα κριθούν και στην κλήρωση της Παρασκευής. Υπάρχουν ομάδες που είναι στα μέτρα του, ενώ άλλες, όπως οι δύο του Μάντσεστερ, που είναι δύσκολες. Θέλει τύχη και καλή κλήρωση. Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, όλα είναι δυνατά και όλα είναι αδύνατα».

-Έχει δικαίωμα ο Ολυμπιακός στο όνειρο;

«Όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Τρανό παράδειγμα είναι αυτό που κατάφερε η Εθνική μας ομάδα στο Euro».

Βαΐτσης στο Onsports: «Δικαίωμα στο όνειρο ο Ολυμπιακός»



Τένις: Θρίαμβος της Σβιάτεκ στη Μαδρίτη - Λύγισε τη Σαμπαλένκα σε... μαραθώνιο τελικό!
Τένις: Θρίαμβος της Σβιάτεκ στη Μαδρίτη - Λύγισε τη Σαμπαλένκα σε... μαραθώνιο τελικό!
Άστον Βίλα: Πιθανή η συμμετοχή Μαρτίνες και Τίλεμανς στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Άστον Βίλα: Πιθανή η συμμετοχή Μαρτίνες και Τίλεμανς στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Το πασχαλινό post του Φώτη Ιωαννίδη με την Ελένη Βουλγαράκη
Το πασχαλινό post του Φώτη Ιωαννίδη με την Ελένη Βουλγαράκη
Στην Μπολόνια ο Παναθηναϊκός «έραψε» το τρίτο του αστέρι! (photos+videos)
Στην Μπολόνια ο Παναθηναϊκός «έραψε» το τρίτο του αστέρι! (photos+videos)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved