Euro 2016: Γαλλία - Αλβανία 2-0: Με το ζόρι...

Euro 2016: Γαλλία - Αλβανία 2-0: Με το ζόρι...

Τραγική ξανά η Γαλλία, αλλά στο 90ο λεπτό του αγώνα ο Αντουάν Γκριεζμάν με κεφαλιά της χάρισε τη νίκη κόντρα στην Αλβανία με 1-0, με τον Ντιμίτρι Παγιέ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις

Στην επόμενη φάση του Euro 2016 προκρίθηκε η Γαλλία η οποία κέρδισε με 2-0 την εξαιρετική Αλβανία για την 2η αγωνιστική του πρώτου ομίλου. Όπως και στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με αντίπαλο τη Ρουμανία, έτσι και τώρα οι «τρικολόρ» βρήκαν τη λύση στα τελευταία λεπτά του αγώνα, με «χρυσό» σκόρερ τον Γκριζμάν, ο οποίος με κεφαλιά στο 90’ ξεκλείδωσε την άμυνα της Αλβανίας κι έκανε το 1-0. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Παγέ, ο οποίος στο 96’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Από ένα δοκάρι είχε η κάθε ομάδα, με την Αλβανία να αποχαιρετά του Euro και να αρκείται στις καλές εντυπώσεις που άφησε στον αγώνα, αλλά τους Γάλλους να παίρνουν τους βαθμούς και την πρόκριση.

Η Γαλλία γνώριζε πως με νίκη θα εξασφάλιζε από σήμερα την πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro. Είχε απέναντι της την θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου και το μόνο που χρειαζόταν ήταν να αποδείξει και στην πράξη την ανωτερότητά της.

Όλα αυτά, όμως, αποδείχτηκαν καλά μόνο στη θεωρία. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ στο πρώτο ημίχρονο ήταν… ανύπαρκτη. Δεν μπόρεσε να βρει καμία λύση στην υποδειγματικά στημένη Αλβανία και μάλιστα η ομάδα του Ντε Μπιάσι είναι αυτή που έφτασε κοντά στο γκολ.

Σε ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο η μοναδική ευκαιρία και μάλιστα μεγάλη ήταν στο 39’. Υστερα από έξυπνη εκτέλεση κόρνερ ο Λενιανί έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα κόντραρε σωτήρια στον Εβρα, καταλήγοντας σε κόρνερ.

Η Γαλλία με το «καλημέρα» του δευτέρου ημιχρόνου έκανε ότι δεν μπόρεσε στο πρώτο 45λεπτο. Δηλαδή ευκαιρίες! Στο 46’ ο Κομάν πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Παγέ εκτέλεσε το φάουλ, αλλά ο Ραμί δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα του Μπερίσα.

Ο αγώνας πήρε… «φωτιά» και η μία φάση διαδεχόταν την άλλη, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να σκοράρουν. Στο 52’ η Αλβανία έχασε μοναδική ευκαιρία ο Μεμουσάι διεκδίκησε τη μπάλα, η οποία βρήκε στο στήθος του Σανιά και σταμάτησε στο δοκάρι του Γιορίς. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των «τρικολόρ» να απειλήσουν. Ο Παγέ έβγαλε τη σέντρα ο Πογκμπά έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα πέρασε έξω. Η Γαλλία που έχει ανεβάσει πολύ την απόδοσή της έχασε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία στο 67’. Ο Κομάν έβγαλε τη σέντρα ο Ζιρού έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω. Δύο λεπτά αργότερα οι παίκτες του Ντεσάμπ άγγιξαν το γκολ. Ο Εβρά έβγαλε τη σέντρα ο Ζιρού πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Στη συνέχεια οι Γάλλοι πίεσαν και κυνήγησαν το γκολ, κλείνοντας τους Αλβανούς στο μισό γήπεδο χωρίς, όμως, να δημιουργήσουν τη μεγάλη ευκαιρία. Η λύτρωση για τους «τρικολόρ» ήρθε στο 90’. Ο Ραμί έβγαλε τη σέντρα ο Γκριζμάν έπιασε την κεφαλιά κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0. Στη συνέχεια οι παίκτες του Ντε Μπιάσι κυνήγησαν την ισοφάριση και στο 96’ στην αντεπίθεση ο Παγέ με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0, στέλνοντας την Γαλλία στην επόμενη φάση του «Euro» και αφήνοντας την Αλβανία στην τελευταία θέση, σε έναν αγώνα που άξιζαν κάτι περισσότερο.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα στο Live Chat του Onsports.

Euro 2016: Γαλλία - Αλβανία 2-0: Με το ζόρι...



Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved