Τα καλύτερα παιχνίδια στην ιστορία του Euro (videos)

Τα καλύτερα παιχνίδια στην ιστορία του Euro (videos)

Ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου κρύβει πάντα πολλές και δυνατές συγκινήσεις - Το Onsports σάς παρουσιάζει τα δέκα κορυφαία ματς στο πλαίσιο των EURO

10. Αγγλία – Ολλανδία 4-1 (1996)

Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες φορές που τα τελευταία χρόνια οι Άγγλοι φίλαθλοι ένιωσαν χαρούμενοι. Ύστερα από αμέτρητα «χαστούκια» κατάφεραν να δείξουν την ανωτερότητά τους.

Στη φάση των ομίλων για το Euro 1996 φιλοξενούσαν την Ολλανδία και με ένα μαγικό παιχνίδι έφτασαν στη νίκη με 4-1 για να σκορπίσουν ενθουσιασμό.

9. Τσεχοσλοβακία – Δυτική Γερμανία 2-2 (1976)

Το πέμπτο Euro στην ιστορία του ποδοσφαίρου διεξήχθη στη Γιουγκοσλάβια όπου οι Δυτικογερμανοί που είχαν αναδειχθεί Παγκόσμιοι πρωταθλητές δύο χρόνια νωρίτερα έφθασαν μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Εκεί οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 για να οδηγηθούν στη διαδικασία των πέναλτι. Στη συγκεκριμένη διαδικασία ο Άντονιν Πανένκα εκτέλεσε το πέναλτι με έναν διαφορετικό τρόπο που θα μείνει χαραγμένος μέχρι και σήμερα!

8.Πορτογαλία – Αγγλία 3-2 (2000)

Εντυπωσιακή ήταν η πρεμιέρα για την Αγγλία στο Euro 2000. Στο πρώτο 20λεπτο με δύο τέρματα προηγήθηκε 2-0 της Πορτογαλίας και έδειχνε πως θα έφθανε στη νίκη. Από εκείνο το σημείο και έπειτα όμως ήρθε η ολική ανατροπή από τους Ίβηρες.

Ο Φίγκο με ένα τρομερό γκολ μείωσε, για να έρθει άμεσα η ισοφάριση. Στην επανάληψη η μεγάλη ανατροπή ολοκληρώθηκε από τους Πορτογάλους για το τελικό 3-2.

7. Γαλλία – Γιουγκοσλαβία 4-5 (1960)

Το πρώτο Euro στην ιστορία του ποδοσφαίρου διεξήχθη το 1960. Η Γαλλία ήταν η διοργανώτρια χώρα και στα ημιτελικά της διοργάνωσης, φιλοξένησε τη Γιουγκοσλαβία σε ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια στην ιστορία του θεσμού. Οι «τρικολόρ» ήταν μπροστά στο σκορ με 4-2 για να δεχθούν τρία τέρματα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών και να ηττηθούν τελικά με 5-4.

6. Ρωσία – Τσεχία 3-3 (1996)

Μεγάλη έκπληξη έκανε η Τσεχία στα τελικά του 1996 όπου έφθασε στον τελικό της διοργάνωσης. Στη φάση των ομίλων συμμετείχε σε μία εντυπωσιακή αναμέτρηση με τη Ρωσία, όπου οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 σε ένα παιχνίδι με αρκετές ανατροπές.

5. Τσεχία – Ολλανδία 3-2 (2004)

Στη φάση των ομίλων ακόμα για τη διοργάνωση του 2004 τα μεγάλα παιχνίδια ξεκίνησαν από νωρίς. Η Ολλανδία αντιμετώπιζε την Τσεχία με τους «οράνιε» να κάνουν εντυπωσιακό ξεκίνημα και σε 19’ πέτυχαν δύο τέρματα. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, οι Τσέχοι μείωσαν σε 2-1. Στην επανάληψη ολοκληρώθηκε η επική ανατροπή για να επικρατήσει η Τσεχία με 3-2.

4. Αγγλία – Γερμανία 1-1 (5-6 πεν.) (1996)

Η καλύτερη εμφάνιση της Αγγλίας σε ένα τουρνουά την τελευταία 20ετία ήταν αυτό που φιλοξένησε στη χώρα της. Τα «τρία λιοντάρια» έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού, όπου αντιμετώπισαν τη Γερμανία.

Στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Στην παράταση ο Πολ Γκασκόιν έχασε μία … άχαστη  ευκαιρία και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Εκεί οι Γερμανοί ήταν πιο ψύχραιμοι και επικράτησαν 6-5 για να φτάσουν στον τελικό.

3. Ισπανία – Γιουγκοσλαβία 4-3 (2000)

Μόνο τη νίκη ήθελε η Ισπανία στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων απέναντι στη Σερβία για να προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ύστερα από ένα τεράστιο παιχνίδι οι «φούριας ρόχας» επικράτησαν 4-3!

Οι Σέρβοι πήραν τρεις φορές το προβάδισμα (1-0, 2-1, 3-2) με τους Ισπανούς στα τελευταία λεπτά να πετυχαίνουν δύο τέρματα στα τελευταία λεπτά για να πάρουν τη νίκη – πρόκριση με 4-3.

2. Τουρκία – Τσεχία 3-2 (2008)

Σε ένα από τα πιο δραματικά παιχνίδια του θεσμού, για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων, η Τουρκία αντιμετώπιζε την Τσεχία. Οι Τούρκοι ήθελαν τη νίκη για να προκριθούν έναντι των Τσέχων.

Η Τσεχία ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και προηγήθηκε με 2-0. Στο 75’ ο Αραντά Τουράν μείωσε σε 2-1, για να έρθει ένα τραγικό λάθος από τον Πετρ Τσεχ στο 87’ και να δώσει την ευκαιρία στην Τουρκία να ισοφαρίσει σε 2-2. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, ο Νιχάτ με εκπληκτικό τέρμα ολοκλήρωσε την επική ανατροπή, δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του.

1. Γαλλία – Πορτογαλία 3-2 (1984)

Από τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια στην ιστορία του Euro ήταν αυτό στον ημιτελικό του 1984. Η Γαλλία φιλοξένησε την Πορτογαλία με στόχο φυσικά την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Οι «τρικολόρ» ήταν πίσω στο σκορ 2-1 μέχρι τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης όπου ο Μισέλ Πλατινί έσωσε για ακόμα μία φορά την ομάδα του και με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά έκανε το τελικό 3-2.



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved