Μίντιλαντ-ΠΑΟΚ: Το προφίλ των Δανών (photos)

Μίντιλαντ-ΠΑΟΚ: Το προφίλ των Δανών (photos)

Μίντιλαντ-ΠΑΟΚ: Ο «Δικέφαλος» παρουσιάζει την αντίπαλό του.

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από την Μίντιλαντ και στην επίσημη ιστοσελίδα του παρουσίασε το προφίλ των Δανών, οι οποίοι προπορεύονται στο πρωτάθλημά τους, αλλά προέρχονται από απραξία, λόγω της χειμερινής διακοπής. Αναλυτικά όσα αναφέρει ο «Δικέφαλος» για τη Μίντιλαντ:

«Την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Δανίας θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ απόψε στο Χέρνινγκ, για τα Play Offs του UEFA Europa Conference League 2021-22. Το paokfc.gr ταξιδεύει για ακόμη μια φορά στην Δανία, αλλά για λογαριασμό της Μίντιλαντ αυτή τη φορά και σας παρουσιάζει όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε γι’ αυτήν.

Η ιστορία

Η Μίντιλαντ (ή όπως προφέρεται από τους ντόπιους, Μίντγιουλαντ) ιδρύθηκε το 1999 και εδρεύει στην πόλη Χέρνινγκ των 50.000 κατοίκων, στη χερσόνησο της Γιουτλάνδης, 300 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Κοπεγχάγη.

Χρώματά της είναι το μαύρο και το κόκκινο και έμβλημά της το κεφάλι ενός λύκου, εξού και το παρατσούκλι της «Μαύροι λύκοι» . Προέρχεται από την ένωση δύο συλλόγων, της Ίκαστ και της Χέρνινγκ Φρέμαντ, οι οποίες μετά από χρόνια μεγάλης αντιπαλότητας, έγιναν ένα και δημιούργησαν μία από τις σημαντικότερες ομάδες της Σκανδιναβίας σήμερα.

Το κομβικό σημείο στην σύντομη ιστορία του συλλόγου ήρθε το 2014, όταν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της το απέκτησε, ο ιδιοκτήτης της Μπρέντφορντ, Μάθιου Μπένχαμ. Ο Άγγλος επιχειρηματίας ανέβασε επίπεδο το κλαμπ.

Παρά τη μικρή ιστορία της, η Μίντιλαντ πανηγύρισε το πρώτο πρωτάθλημά της το 2015, επανέλαβε την επιτυχία της το 2018 και το 2020, ενώ το 2019 κατέκτησε και το Κύπελλο Δανίας. Τη σεζόν 2020-21 έπαιξε για πρώτη φορά και στους ομίλους του Champions League απέναντι σε Λίβερπουλ, Άγιαξ και Αταλάντα.

Η Μίντιλαντ συνεχίζει σε νοκ άουτ ευρωπαϊκής διοργάνωσης για δεύτερη φορά στην ιστορία της μετά τη σεζόν 2015-16, όταν και βρήκε απέναντί της τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους 32 του UEFA Europa League, πήρε τη νίκη με 2-1 εντός έδρας αλλά έχασε με 5-1 στην Αγγλία κι έμεινε εκτός συνέχειας.

Ο ΠΑΟΚ θα είναι η δεύτερη ελληνική ομάδα που αντιμετωπίζουν οι Δανοί στην ευρωπαϊκή τους ιστορία. Τη σεζόν 2014-15 βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον Παναθηναϊκό στα Play Offs τoυ Europa League. Η ελληνική ομάδα με δύο νίκες και συνολικό σκορ 6-2 πήραν το εισιτήριο για τους ομίλους.

Το γήπεδο

Το γήπεδό, στο οποίο μετακόμισε η ομάδα το 2004 είναι το «MCH Arena», δηλαδή στάδιο Messe center Herning, που σημαίνει εκθεσιακό κέντρο του Χέρνινγκ. Μπορεί να φιλοξενήσει 11.500 άτομα και παλιότερα ονομαζόταν «SAS Arena», αφού ήταν η πρώτη ομάδα στη χώρα που πούλησε τα δικαιώματα ονομασίας του γηπέδου της στον πρώτο της μεγάλο χορηγό, τις Δανέζικες αερογραμμές SAS.

Η σεζόν 2021-22

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, μετά από 17 αγωνιστικές, βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος με 35 βαθμούς, δύο περισσότερους από την Κοπεγχάγη. Οι επίσημες υποχρεώσεις της πάντως, έχουν διακοπεί από τις 12 Δεκεμβρίου, όταν και έπαιξε με την Μπρόντμπι για το  Κύπελλο, την οποία και απέκλεισε.

Από εκείνο το διάστημα μέχρι και σήμερα έχει δώσει πέντε φιλικά παιχνίδια για να διατηρηθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση μετρώντας τρεις νίκες και δύο ήττες. Για πάνω από δύο μήνες δεν υπάρχει αγωνιστική δράση λόγω της χειμερινής διακοπής του πρωταθλήματος, το οποίο επανεκκινεί στις 18 Φεβρουαρίου.

Στον δρόμο του ΠΑΟΚ, βρέθηκε μέσω του Europa League, καθώς κατετάγη τρίτη στον έκτο όμιλο της διοργάνωσης  με εννιά βαθμούς, πίσω από Ερυθρό Αστέρα και Μπράγκα και μπροστά από την Λουντογκόρετς.

Νωρίτερα στα προκριματικά του Champions League, είχε καταφέρει να αποκλείσει μεν την Σέλτικ, αλλά στην συνέχεια αποκλείστηκε από την Αϊντχόφεν και υποβιβάστηκε στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Τα πρόσωπα

Προπονητής της ομάδας από το καλοκαίρι του 2021 είναι ο Μπο Χένρικσεν. Ο 46χρονος Δανός τεχνικός δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει κάποιον τίτλο στην μέχρι τώρα καριέρα του. Από το 2007 μέχρι το 2014 βρισκόταν στη τεχνική ηγεσία της Μπρόνσο και τα επόμενα έξι χρόνια στη Ράντερς. Είναι ένας προπονητής με επιθετική φιλοσοφία, που του αρέσει η ομάδα του να αποδίδει επιθετικό ποδόσφαιρο.

Σε ατομικό επίπεδο, μεγάλος πρωταγωνιστής της Μίντιλαντ θεωρείται ο Δανός εξτρέμ Πιόνε Σίστο. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της ομάδας και το καλοκαίρι του 2016 πήρε μεταγραφή στην Θέλτα. Μετά από τέσσερις καλές χρονιές στη La Liga, επέστρεψε στους Λύκους.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός Ζούνιορ Μπρουμάδο κι ο συμπατριώτης του Εβάντερ, αποτελούν ένα εξαιρετικό δίδυμο στον άξονα. Μετρούν στο πρωτάθλημα, επτά και πέντε γκολ αντίστοιχα και έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών σημαντικών ευρωπαϊκών συλλόγων. Ηγέτης της ομάδας είναι ο στόπερ Έρικ Σβιατσένκο, ο οποίος φέτος έχει σημειώσει και τέσσερα γκολ

Οι αλλαγές του χειμώνα

Στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου η Μίντιλαντ προχώρησε σε αρκετές σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ της. Απέκτησε το δεξί εξτρέμ από τη Ζάμπια Έντουαρντ Τσιλούφια που αγωνιζόταν στην Τζουργκάρντεν, τον 37χρονο φορ Βάγκνερ Λοβ από την Καϊράτ του Καζακστάν, τον 26χρονο Γερμανό χαφ Μαξ Μέγιερ με μορφή δανεισμού από την Φενέρμπαχτσε και τον Δανό στόπερ Μαντς Τίχοσεν από την Νόρτζεελαντ.

Για το τέρμα οι Δανοί υπέγραψαν με τον 36χρονο Νταβιντ Ούστεντ,ο οποίος έχει περάσει από το MLS, φορώντας τις φανέλες των Βανκούβερ, Ντισί Γιουνάιτεντ και Σικάγο και στην εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου έκλεισαν και τον 21χρονο κεντρικό αμυντικό από την Αμέρικα Ντε Κάλι Πάμπλο Ορτίζ. Στον αντίποδα ο Γιενς Καγιούστε αποχώρησε από την ομάδα με μεταγραφή στην Ρεμς, φέρνοντας ένα σημαντικό πόσο στα ταμεία της ομάδας».



Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved