Champions League: Ντερμπάρα Λίβερπουλ-Ρεάλ στο «Άνφιλντ» - «Μάχη» Άιντραχτ-Νάπολι στη Γερμανία
Intime

Champions League: Ντερμπάρα Λίβερπουλ-Ρεάλ στο «Άνφιλντ» - «Μάχη» Άιντραχτ-Νάπολι στη Γερμανία

Δύο κρίσιμες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Τρίτης (21/02) στο Champions League, καθώς το «Άνφιλντ» θα υποδεχθεί το remake του περσινού τελικού, Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης και στη Γερμανία θα λάβει χώρα το Άιντραχτ-Νάπολι.

Εννέα μήνες μετά τη «μονομαχία» τους στον τελικό του Champions League, η Λίβερπουλ και η Ρεάλ Μαδρίτης συνθέτουν το πιο δυνατό ζευγάρι της φάσης των «16» της διοργάνωσης. Είναι μία από τις τέσσερις - πρώτες - συναντήσεις αυτής της εβδομάδας που ολοκληρώνουν το πρώτο μέρος της φάσης των «16» στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων στον κόσμο.

Έχοντας συνολικά 20 Κύπελλα Πρωταθλητριών/Champions League (14 η Ρεάλ-6 η Λίβερπουλ), μάλλον δεν υπάρχει πιο εμβληματική συνάντηση-διαφήμιση του Champions League.

Η Ρεάλ χωρίς τους Τσουαμενί και Κρόος

Η Ρεάλ, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση της La Liga, αλλά οκτώ βαθμούς πίσω από την Μπαρτσελόνα μετά από 22 αγωνιστικές, θα στερηθεί δύο κορυφαίους άσους της, αφού ο Γάλλος Ορελιέν Τσουαμενί και Γερμανός Τόνι Κρόος είναι άρρωστοι (έχουν γρίπη) και δεν συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή που ταξίδεψε για το Λίβερπουλ. Από την άλλη, ο Καρίμ Μπενζεμά είναι έτοιμος να αγωνιστεί, όπως και ο Ντάνι Καρβαχάλ.

Για τη Λίβερπουλ, η οποία έχει φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης τρεις φορές στις τελευταίες πέντε σεζόν, αυτή η αναμέτρηση δείχνει να είναι ακόμη περισσότερο «σανίδα σωτηρίας», σε μια πολύ χαοτική σεζόν αυτή τη στιγμή.

Έχοντας δύο παιχνίδια λιγότερα από την -τέταρτη της βαθμολογίας- Τότεναμ, η -8η- Λίβερπουλ βρίσκεται επτά βαθμούς μακριά από την τελευταία θέση που δίνει ένα «εισιτήριο» για το επόμενο UCL.

Κυρίως, όμως, προβληματίζουν οι εμφανίσεις των «κόκκινων» από την έναρξη του πρωταθλήματος, καθώς η ομάδα δίνει μερικές φορές την εντύπωση ότι έχει χάσει την ένταση και την σκληρότητα που την οδήγησαν σε τόσες επιτυχίες, με συνέπεια να μην εμπνέει εμπιστοσύνη.

Οι «ρεντς», αν και επικράτησαν στις πρώτες τρεις αναμετρήσεις τους με τη Ρεάλ Μαδρίτης, συμπεριλαμβανομένου του τελικού του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1981 (1-0), έχασαν πέντε φορές (είχαν και μία ισοπαλία) στις επόμενες έξι, μεταξύ των οποίων δύο φορές στον τελικό, το 2018 στο Κίεβο (3-1) και το Μάιο στο «Σταντ ντε Φρανς» (1-0).

Το... ραντεβού των Μουάνι και Όσιμεν

Ραντάλ Κόλο Μουάνι και Βίκτορ Όσιμεν είναι από τους πιο παραγωγικούς σκόρερ στα πρωταθλήματά τους και έχουν... ραντεβού την Τρίτη (21/02), όταν η Άιντραχτ Φρανκφούρτης υποδεχθεί τη Νάπολι στο «Deutsche Bank Park».

Αυτές οι δύο ομάδες πήραν σίγουρα διαφορετικούς... δρόμους για να φτάσουν στους «16», με τη Νάπολι να προκρίνεται κερδίζοντας τους πρώτους πέντε αγώνες της, ενώ οι Γερμανοί χρειάστηκαν το β’ μέρος του τελευταίου αγώνα με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας για να «σκαρφαλώσουν» στη δεύτερη θέση του ομίλου τους. Πάντως, η γερμανική ομάδα πάντως έχει εντυπωσιάσει και εντός συνόρων.

Όχι βέβαια όσο η Νάπολι στην Ιταλία, όπου ο πρώτος τίτλος πρωταθλήματος από τη σεζόν 1989/90 φαίνεται απλώς θέμα χρόνου, έστω κι αν ο προπονητής των «παρτενοπέι», Λουτσιάνο Σπαλέτι, επιμένει να μην θεωρεί τίποτα δεδομένο.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της φάσης των «16» στο Champions League:

Μίλαν-Τότεναμ 1-0


Παρί Σεν Ζερμέν-Μπάγερν Μονάχου 0-1


Μπριζ-Μπενφίκα 0-2


Ντόρτμουντ-Τσέλσι 1-0

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου

22:00 Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης
22:00 Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Νάπολι

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου

Λειψία-Μάντσεστερ Σίτι
Ιντερ-Πόρτο



Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved