Ολυμπιακός - Μαρσέιγ 1-0: Ο «Φαραώ» τον έβαλε με το δεξί στ' αστέρια (photos+videos)

Ολυμπιακός - Μαρσέιγ 1-0: Ο «Φαραώ» τον έβαλε με το δεξί στ' αστέρια (photos+videos)

Ολυμπιακός-Μαρσέιγ: Ονειρική ήταν η πρεμιέρα των ομίλων του Champions League για τους «ερυθρόλευκους» καθώς επικράτησαν 1-0 της Μαρσέιγ, χάρις σε κεφαλιά του Χασάν στις καθυστερήσεις.

Ο Αιγύπτιος επιθετικός ήταν ο άνθρωπος που έκρινε την αναμέτρηση, αποτελώντας την «χρυσή αλλαγή» του Πέδρο Μαρτίνς, σκοράροντας στο ντεμπούτο του, εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο την ασίστ του Βαλμπουενά από τα άκρα. Έτσι, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Champions League και πλέον στρέφεται στην αναμέτρηση της δεύτερης αγωνιστικής, κόντρα στην Πόρτο στην Πορτογαλία.

Οι «ερυθρόλευκοι» με τη νίκη τους απέναντι στην Μαρσέιγ απέκτησαν προβάδισμα σε βάρος των Μασσαλών στην «μάχη» για την 3η θέση, η οποία οδηγεί στα νοκ άουτ του Europa League, ενώ σε περίπτωση που πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους «Δράκους», την Τρίτη (27/10) τότε θα έχουν αυξήσει τις ελπίδες τους για την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Ραντζέλοβιτς ο αντί-Καμαρά

Λίγες ώρες πριν την σέντρα στο Ολυμπιακός-Μαρσέιγ, ο Πέδρο Μαρτίνς είχε να διαχειριστεί ένα σημαντικό πρόβλημα, καθώς ο Μαντί Καμαρά διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, κάτι που σημαίνει πως τέθηκε αυτομάτως εκτός «μάχης» και προκαλώντας έναν σημαντικό «πονοκέφαλο» στον κόουτς των Νταμπλούχων.

Ωστόσο, ο Πορτογάλος προπονητής αποφάσισε να ρισκάρει και για τον λόγο αυτό, άλλαξε το 4-3-3 που εμπιστεύεται στα περισσότερα κρίσιμα ματς και προτίμησε το 4-2-3-1 θέλοντας να χτυπήσει από τα άκρα. Έτσι, ο Σα ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Ραφίνια στα δεξιά, ο Χολέμπας στα αριστερά και οι Σεμέδο και Μπα στο κέντρο της άμυνας. Οι Εμβιλά και Μπουχαλάκης στον άξονα, ο Βαλμπουενά σε ρόλο επιτελικού μέσου, με τον Ραντζέλοβιτς στα δεξιά, τον Μασούρα στα αριστερά και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Μουδιασμένη εκκίνηση, ισορρόπησε άμεσα

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά στον αγωνιστικό χώρο, καθώς επέτρεψε στην Μαρσέιγ να απειλήσει σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στο 3’ το μακρινό σουτ του Σανσόν και τρία λεπτά αργότερα η προσπάθεια του Τοβέν πέρασαν άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 10’ ο Εμβιλά δεν κατάφερε να βρει στόχο, ενώ στο 12’ ο Παγιέ πρόλαβε τον Ελ Αραμπί πριν… οπλίσει.

Μετά τις συνεχόμενες προσπάθειες από τις δύο ομάδες να προκαλέσουν προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες, ήρθε ένα διάστημα όπου αμφότεροι οι «μονομάχοι» έδειξαν να προσέξουν περισσότερο τα αμυντικά τους καθήκοντα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι φάσεις να είναι ελάχιστες μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Στο 30’ ο Τοβέν είδε την προσπάθειά του να μην προκαλεί ανησυχία στον Σα, δύο λεπτά αργότερα ο άσος της Μαρσέιγ δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και στο 34’ ο πορτιέρο του Ολυμπιακού αντέδρασε εξαιρετικά στο φάουλ του Παγιέ.

Από την πλευρά τους οι «ερυθρόλευκοι» είχαν βάλει ως… στόχο να βρουν τον Ελ Αραμπί μέσα στην αντίπαλη εστία, προκειμένου να εκμεταλλευτούν το φονικό… ένστικτο του Μαροκινού. Ωστόσο, κάτι… έλειπε. Όπως στην φάση του 39’ όπου ο διεθνής φορ μπερδεύτηκε και δεν μπόρεσε να απειλήσει.

Σωτήρας ο Σα, πίεσε ο Ολυμπιακός

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία εξαιρετική επέμβαση του Σα ή αν το θέλετε με μία σπουδαία χαμένη ευκαιρία για την Μαρσέιγ. Μόλις στο πρώτο λεπτό της «επανάληψης», ο Μπενεντέτο βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Πορτογάλο τερματοφύλακα, έκανε το πλασέ, αλλά ο πορτιέρο του Ολυμπιακού του είχε κλείσει εξαιρετικά τον χώρο και με την άκρη του ποδιού έδιωξε τον κίνδυνο.

Φαίνεται πως η φάση των Μασσαλών προκάλεσε την άμεση αντίδραση των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι άμεσα ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν η ομάδα που αναζήτησε με πιο σωστό τρόπο τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Μάλιστα, στο 52’ ο Μασούρας κατάφερε να πετύχει γκολ, αλλά έπειτα από την εξέταση του VAR υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην συνέχεια, καθώς οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρουν, την στιγμή που η Μαρσέιγ αδυνατούσε να φτάσει κοντά στην περιοχή του Ολυμπιακού. Η πρώτη ουσιαστική απειλή της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς ήρθε στο 71’ με τον Βαλμπουενά, ο οποίος είδε τον Μανταντά να ενεργεί σωστά στο σουτ που του έκανε, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο έμπειρος τερματοφύλακας έδιωξε με γροθιές το φάουλ του Γάλλου άσου των «ερυθρόλευκων».

Σε εκείνο το σημείο ο τεχνικός ηγέτης των Νταμπλούχων Ελλάδας θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Φορτούνη αντί του Ραντζέλοβιτς, με τον Βαλμπουενά να μετατίθεται στο δεξί άκρο. Ακόμα και από τη νέα του θέση, ο Γάλλος συνέχισε να προκαλεί προβλήματα στην πρώην ομάδα του. Στο 84’ έκανε τη σέντρα αλλά ο Ελ Αραμπί δεν κατάφερε να στοχεύσει σωστά, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε το σύστημα της ομάδας του, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Αχμέτ Χασάν.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν αναζητώντας το τέρμα που θα τους επέτρεπε να ξεκινήσουν με τον καλύτερο τρόπο το Champions League, αλλά στο 88’ η κεφαλιά του Σεμέδο δεν προκάλεσε ανησυχία στον Μανταντά. Παρά τις προειδοποιήσεις, οι Γάλλοι δεν έδειξαν να… αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο, αφήνοντας τον Βαλμπουενά να σεντράρει από τα δεξιά.

Και το πλήρωσαν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός έκανε τη νέα σέντρα, στο πρώτο δοκάρι βρέθηκε ο Αχμέτ Χασάν και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Μανταντά και έγραψε το 1-0, το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να εκδηλώσουν ούτε μία επίθεση.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά Μπουχαλάκης, Ραντζέλοβιτς (78' Φορτούνης) , Βαλμπουενά (90+3' Σισέ), Μασούρας (84' Χασάν), Αραμπί (90+3' Βινάγκρε).

Μαρσέιγ (Αντρέ Βίλας-Μπόας): Μανταντά, Σακάι, Άλβαρο, Τσάλετα-Τσαρ, Αμαβί, Ρονζιέ, Γκέιγ (85' Στρόοτμαν), Σανσόν (77' Κουισόνς), Τοβέν (82' Ζερμέν), Μπενεντέτο (77' Λουίς Ενρίκε), Παγιέ (76' Ράντονιτς).


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρτίνς: «Περήφανοι για την ομάδα μας - Ο δρόμος είναι πολύ δύσκολος»

Μαρτίνς: «Περήφανοι για την ομάδα μας - Ο δρόμος είναι πολύ δύσκολος»

Ολυμπιακός-Μαρσέιγ 1-0: Η «εκτέλεση» στο 90' και το πάρτι (video+photos)

Ολυμπιακός-Μαρσέιγ 1-0: Η «εκτέλεση» στο 90' και το πάρτι (video+photos)

Champions League: Η βαθμολογία και το πρόγραμμα του ομίλου του Ολυμπιακού

Champions League: Η βαθμολογία και το πρόγραμμα του ομίλου του Ολυμπιακού

Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved