ΠΑΟΚ – Άγιαξ 2-2: Τεράστιος αλλά άτυχος! (photos+videos)

ΠΑΟΚ – Άγιαξ 2-2: Τεράστιος αλλά άτυχος! (photos+videos)

Ο ΠΑΟΚ κοίταξε στα μάτια τον Άγιαξ, προηγήθηκε με ανατροπή 2-1 αλλά η τύχη του γύρισε την πλάτη και τον υποχρέωσε σε ισοπαλία 2-2 στο πρώτο ματς για τον Γ’ προκριματικό του Champions League στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ τα είχε… όλα για περισσότερη από μια ώρα αγώνα κόντρα στον Άγιαξ, έφτασε μια… ανάσα από τη νίκη, όμως, ήταν άτυχος και υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 2-2 απέναντι στους Ολλανδούς. Ο «δικέφαλος του Βορρά» έβγαλε χαρακτήρα, επέστρεψε από το… σοκ του 0-1 – και μάλιστα με αυτογκόλ στο 10’ – κατάφερε να προηγηθεί 2-1 στο ημίχρονο, αλλά μετά την τυχερή ισοφάριση λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, φάνηκε να απογοητεύεται.

Η ομάδα του Άμπελ Φερέιρα, πάντως, δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα από τον Άγιαξ ο οποίος είχε μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων, την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να «φτιάξει» φάσεις έξω από τα καρέ του Πασχαλάκη, χωρίς ωστόσο μεγάλο αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, το 2-2 δεν αφήνει πολλά περιθώρια στον «δικέφαλο του Βορρά». Αν ο ΠΑΟΚ θέλει να περάσει στα playoffs του Champions League, καλείται να κάνει μια τεράστια υπέρβαση. Είτε να νικήσει στο Άμστερνταμ τον Άγιαξ την επόμενη Τρίτη (14/08), είτε να έρθει ισόπαλος με σκορ μεγαλύτερο του 2-2…

Έτσι έπαιξαν ΠΑΟΚ και Άγιαξ

Ο Άμπελ Φερέιρα προτίμησε ένα 4-4-2 για τον ΠΑΟΚ, με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Γιαννούλης από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, με τους Εσίτι και Ελ Καντουρί στον άξονα, τον Ζαμπά δεξιά και τον Μπίσεσβαρ αριστερά. Στην επίθεση συνεργάστηκαν οι Πέλκας και Άκπομ.

Στον αντίποδα, ο Έρικ Τεν Χαγκ δεν άλλαξε το… παραδοσιακό 4-3-3 του Άγιαξ. Κάτω από τα δοκάρια ο Ονάνα με τους Φέλτμαν, Σχουρς, Μαρτίνεζ και Ταλιαφίκο από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Οι Μαζράουι και Μπλιντ κινήθηκαν πλάι από τον Φαν ντε Μπέεκ στη μεσαία γραμμή με τους Ζίγιες, Τάντιτς και Ντόλμπεργκ να συνεργάζονται στην επίθεση.

Ανατροπή… ψυχής

Στην «καυτή» και κατάμεστη Τούμπα, ο ΠΑΟΚ έδειξε να μην… φοβάται τις επιθετικές αρετές του Άγιαξ. Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν στο ματς με αυτοπεποίθηση, είχαν κάποιες στιγμές όπου βρήκαν χώρους αλλά ο Ζαμπά έκανε λάθος επιλογές και στο 10’ ήρθε η «ψυχρολουσία». Ο Ζίγιες εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Γιαννούλης για να διώξει αλλά αυτή πήγε στα δίχτυα του Πασχαλάκη. Το «κρύο» γκολ… πάγωσε προς στιγμήν και την Τούμπα, που όμως γρήγορα βρήκε τους… ρυθμούς της και άρχισε να σπρώχνει ξανά την ομάδα του Φερέιρα προς την ισοφάριση.

Αυτή ήρθε στο 32’, με τον εξαιρετικό Γιαννούλη να βγαίνει από τα αριστερά μετά από ωραία μπαλιά του Μπίσεσβαρ, να γυρίζει στον Άκπομ κι αυτός με εξαιρετικό τελείωμα να φέρνει το ματς στα ίσα! Οι κερκίδες πήραν… φωτιά, ο ΠΑΟΚ ανέβασε ρυθμούς και με την αυτοπεποίθηση στα ύψη κατάφερε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ. Ο Μάτος στο 39’ πήδηξε ψηλότερα από όλους και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-1, που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Ο Χούντελαρ είχε τύχη, ο ΠΑΟΚ δεν είχε κουράγιο

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, οι δυο προπονητές δεν έκαναν κάποια παρέμβαση σε τακτική ή σε πρόσωπα. Ο Τεν Χαγκ είχε αναγκαστεί πρώτος να κάνει κίνηση στο 33’, όταν ο Ντόλμπεργκ τραυματίστηκε και πέρασε στη θέση του ο 36χρονος Κλας Γιαν Χούντελαρ. Ο Ολλανδός στράικερ, αποδείχθηκε και αρκετά τυχερός, αφού στην πρώτη επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή του ΠΑΟΚ, κατάφερε να σκοράρει. Σε μια στιγμή… πανικού στην άμυνα, ο Βαρέλα έδιωξε στα τυφλά, η μπάλα κόντραρε στον Χούντελαρ και πήγε στα δίχτυα του Πασχαλάκη στο 57’ για το 2-2 στην Τούμπα. Από αυτό το σημείο κι έπειτα, ο Άγιαξ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο.

Τόσο ο Φερέιρα με τις αλλαγές του, βάζοντας στο ματς τον Λημνιό αντί του εξαφανισμένου Πέλκα και τον Ντάγκλας Αουγκούστο αντί του κουρασμένου Μπίσεσβαρ, όσο και η Τούμπα με τις φωνές της, προσπαθούσαν να δώσουν ώθηση και… κουράγιο στον ΠΑΟΚ. Δεν ήταν, όμως, τα στοιχεία αυτά αρκετά αφού πλέον οι Ολλανδοί με τα δυο εκτός έδρας γκολ έπαιζαν χωρίς ιδιαίτερο άγχος και με μεγάλη αυτοπεποίθηση, ο Ζίγιες ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων μέχρι να αντικατασταθεί, ενώ ο Φαν ντε Μπέεκ ήταν αρχοντικός στα χαφ και έδειξε μερικά από τα πράγματα που έκαναν τη Ρεάλ Μαδρίτης να τον αποκτήσει. Με τη μαχητικότητα του Άκπομ, μόνο, ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα και κατάφερε, τουλάχιστον, να μείνει το 2-2. Πλέον, στις 13 Αυγούστου στο Άμστερνταμ καλείται να κάνει έναν… άθλο για να βρεθεί στα playoffs του Champions League και να μην αποκλειστεί για να πάρει τον δρόμο για την αντίστοιχη φάση του Europa League…

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι, Ελ Καντουρί, Ζαμπά (79’ Στοχ), Μπίσεσβαρ (73’ Ντάγκλας Αουγκούστο), Πέλκας (64’ Λημνιός), Άκπομ

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ονάνα, Φέλτμαν, Σχουρς, Μαρτίνεζ, Ταλιαφίκο, Μαζράουι (83’ Μαρίν), Φαν ντε Μπέεκ, Μπλιντ, Ζίγιες (82’ Νέρες), Ντόλμπεργκ (33’ Χούντελαρ), Τάντιτς

Δείτε το photostory και τα γκολ του αγώνα ΠΑΟΚ - Άγιαξ

ΠΑΟΚ - Άγιαξ 0-1: Το γκολ των Ολλανδών

ΠΑΟΚ-Άγιαξ 1-1: Το γκολ του Τσούμπα Άκπομ

ΠΑΟΚ-Άγιαξ 2-1: Το γκολ του Μάτος

ΠΑΟΚ-Άγιαξ 2-2: Το γκολ του Χούντελαρ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΟΚ-Άγιαξ 2-2: Τα γκολ και τα highlights από την Τούμπα (video)

ΠΑΟΚ-Άγιαξ 2-2: Τα γκολ και τα highlights από την Τούμπα (video)

Champions League: Η Καραμπάχ «σκότωσε» τον ΑΠΟΕΛ (video)

Champions League: Η Καραμπάχ «σκότωσε» τον ΑΠΟΕΛ (video)

ΠΑΟΚ – Άγιαξ: Και… παίκτης του Survivor στην Τούμπα (photos)

ΠΑΟΚ – Άγιαξ: Και… παίκτης του Survivor στην Τούμπα (photos)

Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved