Άγιαξ-ΑΕΚ 3-0: Υπέκυψε στην ανωτερότητά του (video)

Άγιαξ-ΑΕΚ 3-0: Υπέκυψε στην ανωτερότητά του (video)

Επιστροφή στο Champions League με βαριά ήττα 3-0 από τον Άγιαξ για την ΑΕΚ - Καλύτεροι και πιο ποιοτικοί οι Ολλανδοί, φάνηκαν οι απουσίες Μπακασέτα, Λιβάγια - Το πάλεψε η Ένωση αλλά κατέρρευσε στο δεύτερο ημίχρονο

Με το... αριστερό ξεκίνησε η ΑΕΚ τις υποχρεώσεις της στο Champions League. Η Ένωση δεν τα κατάφερε στην επιστροφή της μετά από 12 χρόνια σε όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και υπέκυψε στην ανωτερότητα του Άγιαξ που επικράτησε με 3-0 στο «Γιόχαν Κρόιφ».

Οι «κιτρινόμαυροι» στάθηκαν αρκετά καλά στο πρώτο ημίχρονο όπου παρά την πίεση του Άγιαξ κατάφεραν να αντέξουν, να μην κινδυνεύσουν και να δημιουργήσουν 2-3 επικίνδυνες καταστάσεις με τους Σιμόες, Πόνσε.

Στο δεύτερο 45λεπτο, όμως, η ΑΕΚ κατέρρευσε με το γρήγορο του Ταλιαφίκο και δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Έγιναν αρκετά λάθη στην ανασταλτική λειτουργία που μια ομάδα με την ποιότητα του Άγιαξ δεν γινόταν να μην τα εκμεταλλευτεί. Επιπλέον φάνηκαν οι απουσίες των τιμωρημένων Λιβάγια, Λόπες και Μπακασέτα αλλά και το γεγονός πως η Ένωση δεν έχει «καθαρόαιμο» εξτρέμ και δεν ενισχύθηκε στη μεσαία γραμμή.

Κάπως έτσι έλαβε τέλος και το ευρωπαϊκό αήττητο σερί της Ένωσης.

Ο αγώνας:

1976920.jpg

Οι Ολλανδοί είχαν πάνω από 80% κατοχή μπάλας και πάσαραν με ακρίβεια άνω του 90% στα πρώτα 12 λεπτά. Όμως στο 14΄ λίγο έλειψε όλα αυτά να πάνε... περίπατο, αλλά ο Σιμόες έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου.

Όσο κυλούσε ο χρόνος, τόσο περισσότερο απέδιδε καρπούς η τακτική του Μαρίνου Ουζουνίδη που είχε ως κύριο στόχο να μπλοκάρει τις κάθετες και τις διαγώνιες μπαλιές. Ο «καυτός» Χούντελααρ ήταν καθηλωμένος στις «συμπληγάδες» του Λαμπρόπουλου και του Οικονόμου, ο Ζίγεκ κι ο Τάντιτς δεν έβρισκαν τις πάσες που ήθελαν και ο Αγιαξ είχε μπλοκάρει. Μόλις στο 33΄ εκδήλωσε την πρώτη του αξιόλογη τελική προσπάθεια, με τον Μπάρκα να εξουδετερώνει εύκολα το σουτ του Σένε.

Μια στιγμή αδράνειας με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, ήταν αρκετή για να ανατραπούν όλα τα δεδομένα. Ενας λάθος υπολογισμός στο τεχνητό οφσάιντ από τη σέντρα του Νέρες με αποτέλεσμα να βρεθεί μόνος και ακάλυπτος ο αριστερός μπακ του Αγιαξ που είχε προωθηθεί για ένα κόρνερ. Από πολύ κοντά ο Νίκο Ταλιαφίκο έγραψε το 1-0, μόλις 54 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου...

Από το σημείο εκείνο όλα ήταν διαφορετικά. Η ΑΕΚ αναγκάστηκε να ρισκάρει, ο Αγιαξ βρήκε τους χώρους που ήθελε και πατούσε πολύ πιο εύκολα στην περιοχή. Στο 58΄ ο Μπάρκας κράτησε «ζωντανούς» τους πρωταθλητές με απίθανη απόκρουσε σε κεφαλιά του Ταλιαφίκο. Η ΑΕΚ είχε καταφέρει να μπλοκάρει όλες τις πηγές κινδύνου του Αίαντα, αλλά έβρισκε... μπελά μόνο από τον αριστερό μπακ!

1976830.jpg

Και από έναν άλλον, που ήλθε από τον πάγκο λόγω έκτακτης ανάγκης... Ο Ντόνι Φαν ντε Μπέικ κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Χούντελααρ που ένοιωσε ενοχλήσεις στο 62΄ και ήταν αυτός που έβαλε οριστικά τον επίλογο στο αήττητο σερί της ΑΕΚ. Στο 77΄ από ασίστ του Τάντιτς «εκτέλεσε» τον Μπάρκα και σφράγισε τη νίκη του Αγιαξ. Όμως υπήρχαν κι άλλα κακά... μαντάτα από τον αριστερό μπακ. Η ΑΕΚ δεν είχε ξεμπερδέψει με τον Ταλιαφίκο, ο οποίος στο 90΄ «κρέμασε» τον Μπάρκα και διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Φυσικά ο Αργεντινός αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης σ΄αυτό που μάλλον ήταν το παιχνίδι της ζωής του!

Οι απουσίες «λύγισαν» τους πρωταθλητές Ελλάδας, που ξεκινούν με ήττα τον «γολγοθά» των προσεχών εβδομάδων, ενώ έπεται το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (Κυριακή).

ΑΓΙΑΞ (Ερικ Τεν Χαγκ): Ονανά, Μαζραουί, Ντε Γιονγκ, Μπλιντ, Ταλιάφικο, Εϊτινγκ, Σένε, Ζίγεκ, Τάντιτς, Νέρες (78΄ Ντόλμπεργκ), Χούντελααρ (62΄ Φαν Μπλέικ)

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (70΄ Γιαννιώτας), Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Χουλτ, Γαλανόπουλος (61΄ Άλεφ), Σιμόες, Μάνταλος, Κλωναρίδης, Πόνσε (80΄ Γιακουμάκης)



NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved