Ολυμπιακός - Ριέκα 2-1: Νίκη στο... νήμα με Ρομαό

Ολυμπιακός - Ριέκα 2-1: Νίκη στο... νήμα με Ρομαό

«Καθάρισαν» οι Φορτούνης και Ρομαό

Νίκη με σκορ 2-1 πήρε ο Ολυμπιακός επί της Ριέκα στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την είσοδο στους ομίλους του Champions League.

Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με ένα φοβερό σουτ του Χέμπερ στο 42' όμως ο Οτζζίτζα στο 65' ισοφάρισε έπειτα από ασίστ του Κώστα Φορτούνη που μόλις είχε περάσει ως αλλαγή στον αγώνα και ο Ρομαό με κεφαλιά στις καθυστερήσεις έφερε τον Ολυμπιακό σε θέση ισχύος.

Ο Χάσι ξεκίνησε τον αγώνα δίνοντας στον Μάριν τον ρόλο του Φορτούνη, με τον Ολυμπιακό να μεταμορφώνεται αισθητά μετά την είσοδο του Έλληνα στη θέση του Σεμπά. Τελικά ο Φορτούνης άλλαξε τη ροή του παιχνιδιού όταν αυτό έμοιαζε να γέρνει προς τους Κροάτες.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε καλά, όμως τελείωσε απογοητευτικά για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Πειραιά μπήκε αποφασισμένη να κυνηγήσει το γρήγορο γκολ και θέλησε να πιέσει την Ριέκα πολύ ψηλά, όμως οι Κροάτες αν και στο πρώτο τρίλεπτο έμοιαζαν να μην έχουν καθόλου καλή κυκλοφορία, στη συνέχεια κατάφεραν να ανταποκριθούν στο πρέσινγκ του Ολυμπιακού και να κυκλοφορήσουν την μπάλα, δημιουργώντας μάλιστα κάποιες γρήγορες μεταβοβάσεις από την άμυνα στην επίθεση που θα μπορούσαν να είναι απειλητικές για τους γηπεδούχους αν οι τελικές προσπάθειες ήταν καλύτερες.

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να δημιουργήσει κινδύνους κυρίως από τα δεξιά, εκεί που ο Καρσελά δημιουργούσε προβλήματα στον Σλούγκα, που χρειάστηκε να επέμβει τέσσερις φορές για να μην δει την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του.

Στις σημαντικότερες δύο φάσεις πρωταγωνιστής ήταν ο Μπεν (7', 16'), ο οποίος δεν μπόρεσε να βάλει καλά το κεφάλια του σε μπαλιές των Καρσελά και Οτζίτζα, με αποτέλεσμα στην πρώτη περίπτωση ο γκολκίπερ της Ριέκα να κοντρολάρει την μπάλα με το στήθος και στη δεύτερη η μπάλα να περάσει άουτ.

Νωρίτερα ο Σεμπά είχε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ σε τετ α τετ με τον Σλούγκα, όμως η μπάλα αν και πέρασε κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα της Ριέκα, βρήκε τελικά στο τακουνάκι του και πέρασε κόρνερ.

Η Ριέκα που έδειχνε να πατάει καλά όταν έβγαινε μπροστά τιμώρησε τον Ολυμπιακό για την αφλογιστία του στο 42', όταν ο Χέμπερ με υπέροχο στρώσιμο στον εαυτό του άλλαξε την μπάλα από το δεξί στο αριστερό και «εκτέλεσε» τον Καπίνο έξω από την περιοχή.

Ο Ολυμπιακός έδειξε διάθεση να αντιδράσει, όμως τα τρία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξαν κάτι στο σκορ.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε και πάλι δυνατά, κυνηγώντας αυτή τη φορά την ισοφάριση. Αυτό άφηνε κενά στην άμυνα που οι Κροάτες έδειχναν ικανοί να εκμεταλλευτούν και να πετύχουν δεύτερο τέρμα.

Στο 65' ο Χάσι πέρασε τον Φορτούνη αντί του Σεμπά και ο Έλληνας μέσος στο επόμενο λεπτό έδωσε ασίστ στον Οτζίτζα για το 1-1. Ο Κώστας Φορτούνης ανέβασε τον ρυθμό του Ολυμπιακού όμως οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν τις καλές ευκαιρίες για να φέρουν τον αγώνα ανάποδα.

Από το 83' κι έπειτα όμως οι Κροάτες έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Έλεζ και  έλεγξαν τα επιθετικά ξεσπάσματα των γηπεδούχων, ενώ φρόντιζαν κάθε λίγο να σπάνε τον ρυθμό με πάσες προς το τέρμα, με αποτέλεσμα το 1-1 να παραμείνει μέχρι το τέλος του 90λεπτου, όχι όμως και του αγώνα, αφού στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός πίεσε και έκανε το 2-1 στο 93' με τον Ρομαό, κερδίζοντας έναν αγώνα που εξελίχθηκε σε θρίλερ για γευρά νεύρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπεσνίκ Χάσι): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ρέτσος, Ρομαό, Κούτρης, Ζιλέ, Οτζίτζα Οφόε (79΄ Ανδρούτσος), Καρσελά, Μάριν (75΄ Πάρντο), Σεμπά (65΄ Φορτούνης), Μπεν.

ΡΙΕΚΑ (Ματίας Κεκ): Σλούγκα, Βέσοβιτς, Ζούπαριτς, Ελέζ, Ζούτα, Μπράνταριτς, Μάλες, Έμπερ (88΄ Μάρτιτς), Μίσιτς, Γκόργκον (78΄ Τσρνιτς) Γκαβράνοβιτς (72΄ Γέλιτς)



Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved