Μπενφίκα- Ντόρτμουντ 1-0: «Καθάρισε» ο Μήτρογλου για τους «αετούς»!

Μπενφίκα- Ντόρτμουντ 1-0: «Καθάρισε» ο Μήτρογλου για τους «αετούς»!

Με το πρώτο φετινό γκολ του Κώστα Μήτρογλου στη διοργάνωση η Μπενφίκα επικράτησε της Ντόρτμουντ με 1-0 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τους «8» του Champions League.

Οι Γερμανοί πάντως μπορούν να αισθάνονται άτυχοι που δεν κατάφεραν να πάρουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, με τις απίστευτες ευκαιρίες που έχασαν στον αγώνα, ενώ βρήκαν απέναντι τους έναν εξαιρετικό Έντερσον που «καθάριζε» τις φάσεις με μεγάλη άνεση ενώ απέκρουσε και πέναλτι στο 58’ που εκτέλεσε ο Ομπαμεγιάνγκ.

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0). Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και είχανε τα ηνία του αγώνα χάνοντας πολλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν το γκολ στην κόντρα-επίθεση. Στο 10΄ ο Ντεμπελέ έκλεψε τη μπάλα, έβγαλε την κάθετη μπαλιά και τον Ομπαμεγιάνγκ τετ-α-τετ αλλά ο Γκαμπονέζος άσος πλάσαρε ψηλά άουτ. Στην 23' ήρθε η νέα μεγάλη ευκαιρία για τη Ντόρτμουντ. Ωραίο γύρισμα του Γκερέιρο, η μπάλα κοντράρει και στρώνεται στον Ντεμπελέ που λίγο έξω από την μικρή περιοχή δεν μπορεί να σκοράρει, με τον Λίντελοφ να κόβει με τάκλιν τελευταία στιγμή. Στο 38' ο Γκερέιρο κάνει το γύρισμα παράλληλα με την εστία, η μπάλα περνάει από όλους αλλά ο Ομπαμεγιάνγκ δεν την... φτάνει για να την σπρώξει στα δίχτυα με προβολή.

«Μίλησε» ο Μήτρογλου

Μετά από το πρώτο ημίχρονο όπου η Ντόρτμουντ έχασε αρκετές ευκαιρίες ο Μήτρογλου έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Ο Πίτσι εκτέλεσε κόρνερ, ο Λουιζάο έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα πήγε στον Μήτρογλου ο οποίος με διπλή προσπάθεια από κοντά την έστειλε στα δίχτυα στο 48’. Αυτό ήταν το πρώτο του φετινό τέρμα στο Champions League ενώ είχε κι άλλες ευκαιρίες να πετύχει και δεύτερο μέχρι να γίνει αλλαγή. Στη συνέχεια οι Γερμανοί έχασαν σωρεία ευκαιριών για να πετύχουν ένα γκολ με αποκορύφωμα την άστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ομπαμεγιάνγκ. Στο 58’ ο Μπάρτρα βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή, τσίμπησε τη μπάλα πάνω από τον Φέισα ο οποίος σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Γκαμπονέζος αλλά με την «άθλια» εκτέλεση του έστειλε τη μπάλα στο κέντρο με τον Έντερσον να μην... ψαρώνει και να το αποκρούει πολύ εύκολα! Προηγήθηκαν οι ευκαιρίες στο 51' όταν μετά από σύγχυση στην άμυνα της Μπενφίκα, δεν μπορεί να διώξει ο Λουιζάο και η μπάλα στρώθηκε στον Ντεμπελέ αλλά ο Έντερσον τον νίκησε και στο 53’ όταν Μπάρτρα έκανε τη μπαλιά, ο Ομπαμεγιάνγκ βρέθηκε απέναντι από τον Έντερσον αλλά πλάσαρε ξανά ψηλά άουτ!

Στο 84’ ήρθε η απίστευτη επέμβαση του τρομερού Έντερσον σε σουτ του Πούλισιτς κι ενώ η μπάλα είχε κοντράρει και άλλαξε πορεία! Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και η Μπενφίκα απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για τους «8» της διοργάνωσης.


ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Έντερσον, Λουιζάο, Λίντελοφ, Ελισέου, Σεμέδο, Φέισα, Πίτσι, Καρίγιο (46’ Αουγκούστο), Σάλβιο, Μήτρογλου (75’ Ραούλ Χιμένες), Ράφα Σίλβα (67’ Τσέρβι).
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπούρκι, Μπάρτρα, Σμέλτσερ, Παπασταθόπουλος, Πίστσεκ, Ντουρμ, Ντεμπελέ, Βάιγκλ, Γκερέιρο (82’ Κάστρο), Ρόις (82’ Πούλισιτς), Ομπαμεγιάνγκ (62’ Σίρλε).

Το γκολ του Μήτρογλου



Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved