Μπάρακ: «Τρίτη ή Τετάρτη η απόφαση για Μέταλιστ»

Μπάρακ: «Τρίτη ή Τετάρτη η απόφαση για Μέταλιστ»

Την δική του εκτίμηση για το αν θα τιμωρηθεί η Μέταλιστ από την UEFA ή όχι έδωσε ο διαιτητής του CAS, Εφραίμ Μπάρακ.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Arenafm, ο παράγοντας του CAS, επισήμανε πως η UEFA δείχνει μηδενική ανοχή στο στήσιμο αγώνων, ενώ εκτίμησε πως η απόφαση θα βγει το αργότερο την Τετάρτη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπάρακ:

Για το αν τιμωρηθεί ή όχι η Μέταλιστ: «Η κατάσταση είναι αρκετά μπερδεμένη. Επίσημα η UEFA έχει την δυνατότητα να την αποκλείσει όμως δεν είναι υποχρεωμένη. Είναι στο χέρια της UEFA να πάρει μία τέτοια απόφαση. Είναι σημαντικό ότι κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει την απόφαση. Υπάρχει η πιθανότητα να αποκλειστεί αλλά αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αποφασίσει η UEFA. Σύμφωνα με τα δεδομένα η UEFA μπορεί να πάρει υπό σκέψη την απόφαση που έχει λάβει η ομοσπονδία και το CAS. Είναι ξεκάθαρο ότι έχουν τιμωρήσει στο παρελθόν την Μέταλιστ και οι κανονισμοί δίνουν τη δυνατότητα στην UEFA να πατήσει πάνω σε αυτές τις αποφάσεις».

Για το αν μπορεί η UEFA αγνοήσει τις δύο αποφάσεις από την ουκρανική ομοσπονδία και το CAS: «Δεν είναι ακριβής ο όρος αγνοεί. Είναι στην χέρια την UEFA να θέσει στην σκέψη της τις δύο αποφάσεις. Σίγουρα αυτά τα δύο θα τα σκεφτεί όμως σύμφωνα με τις δικούς τις κανονισμούς. Δεν σημαίνει ότι επειδή το CAS και η ομοσπονδία τιμώρησαν την Μέταλιστ αναγκάζουν την UEFA να πάρει την ίδια απόφαση. Επίσημα η UEFA μπορεί παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις να τις δώσει την δυνατότητα να παίξει.

Γενικότερα υπάρχει μηδενική ανοχή στο στήσιμο αγώνων όμως αυτό δεν μπορεί να προεξοφλήσει κατά πόσο θα επηρεάσει την απόφαση. Δεν υπάρχει πεπατημένη πάνω στις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Είναι στο χέρι των ανθρώπων που θα δικάσουν την υπόθεση να βγάλουν την απόφαση. Θα πρέπει να περιμένουμε και να σεβαστούμε την απόφαση της UEFA μέχρι αύριο το απόγευμα».

Για το άρθρο με βάση το οποίο θα δικαστεί η υπόθεση: «Το άρθρο αναφέρει ότι αν μέσα από τις πληροφορίες προκύπτει ότι η ομάδα έχει επηρεάσει έμμεσα ή άμεσα ένα ματς τότε την UEFA μπορεί να την αποκλείσει για ένα χρόνο. Και φυσικά πάνω σε αυτό μπορεί να στηριχτεί και στην απόφαση του CAS και τις ομοσπονδίας. Όμως έχει την δυνατότητα αν θέλει να τις παραγνωρίσει και η ίδια να πάρει την δική της απόφαση».

Για το τι θα γίνει αν αποκλειστεί η Μέταλιστ: «Αν βγει μία απόφαση που να την καταδικάζει έχει την δυνατότητα να κάνει έφεση στο CAS. Και λόγω του κατεπείγοντος θα γίνει μία διαδικασία για να παρθεί πιο γρήγορα μία απόφαση για να μην υπάρξει πρόβλημα με τους ευρωπαϊκούς αγώνες».

Για το αν έχει την δυνατότητα να κάνει και δεύτερη έφεση η Μέταλιστ: «Δεν έχει το δικαίωμα να κάνει δεύτερη έφεση. Από εκεί και πέρα πρέπει να πάει στο ανώτατο δικαστήριο της Ελβετίας ώστε να προσβάλει την απόφαση και αυτοί είναι που θα δώσουν την λύση».

Για το πότε περιμένει την τελική απόφαση: «Η UEFA είναι αποτελεσματική. Είτε αύριο είτε μεθαύριο υπάρχει η πιθανότητα να έχει βγει η απόφαση».



Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved