Έκζεμα: Βοηθά η αποχή από συγκεκριμένες τροφές στη διαχείριση των συμπτωμάτων; (έρευνα)

Έκζεμα: Βοηθά η αποχή από συγκεκριμένες τροφές στη διαχείριση των συμπτωμάτων; (έρευνα)

Η ατοπική δερματίτιδα, γνωστή και ως έκζεμα, επηρεάζει περίπου το 3% των ενηλίκων και το 20% των παιδιών παγκοσμίως.

Διαφορετικά αλλεργιογόνα και ερεθιστικοί παράγοντες στο περιβάλλον μπορούν να προκαλέσουν αντίδραση του ανοσοποιητικού και εξάρσεις εκζέματος. Τέτοιοι παράγοντες είναι οι περιβαλλοντικοί ρύποι, η γύρη, τα αρώματα, ακόμη και το στρες.

Έρευνες έχουν δείξει ότι κάποιες τροφές μπορούν επίσης να προκαλέσουν συμπτώματα εκζέματος, ιδιαίτερα σε άτομα με μια συγκεκριμένη γονιδιακή παραλλαγή. Τέτοιες τροφές είναι το σιτάρι, οι ξηροί καρποί, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο McMaster στον Καναδά κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα άτομα με ήπιο έως μέτριο έκζεμα μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα αποφεύγοντας την κατανάλωση κάποιων τροφών, συμπεριλαμβανομένων των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr



Greek Basketball League: Η ΑΕΚ πήρε το μεγάλο ματς με τον Άρη – Νίκη της Μυκόνου επί του Κολοσσού
Greek Basketball League: Η ΑΕΚ πήρε το μεγάλο ματς με τον Άρη – Νίκη της Μυκόνου επί του Κολοσσού
Σύσκεψη του Ιβάν Σαββίδη για τη Νέα Τούμπα – Οι αποφάσεις που πάρθηκαν
Σύσκεψη του Ιβάν Σαββίδη για τη Νέα Τούμπα – Οι αποφάσεις που πάρθηκαν
Συγκίνηση στο «Άνφιλντ»: Οι γιοι του Ντιόγκο Ζότα συνόδευσαν τους παίκτες
Συγκίνηση στο «Άνφιλντ»: Οι γιοι του Ντιόγκο Ζότα συνόδευσαν τους παίκτες
Euroleague: Ξανά στο Top-10 της αγωνιστικής ο Κένεθ Φαρίντ
Euroleague: Ξανά στο Top-10 της αγωνιστικής ο Κένεθ Φαρίντ
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved