Λέμε «ναι» στη μητρότητα στον αθλητισμό χωρίς προκαταλήψεις!
Screenshot / Youtube

Λέμε «ναι» στη μητρότητα στον αθλητισμό χωρίς προκαταλήψεις!

Τελικά μπορεί μια αθλήτρια να επιλέξει το αν και το πότε θα γίνει μητέρα;

Με αφορμή την φωτογραφία της Μαρκέλλας Πλούμη-Κατσουλάκη που τάιζε το τριών μηνών αγοράκι της στον πάγκο του ΝΟ Χανίων και έγινε viral, ακόμη μία δυνατή εικόνα στον αθλητισμό ήταν αυτή της Αντονέλα Γκονζάλες να θηλάζει την 11 μηνών κορούλα της στο ημίχρονο αναμέτρησης μπάσκετ στην Αργεντινή!

Την πανέμορφη αυτή στιγμή αποθανάτισε την 1η Μαρτίου του 2021 ένας φωτογράφος στο ημίχρονο της αναμέτρησης Τόμας ντε Ροκαμόρα-Βέλες Σάρσφιλντ για το Αργεντίνικο πρωτάθλημα μπάσκετ.

Η φωτογραφία, που έκανε τον γύρο του κόσμου, αρχικά δημοσιεύτηκε στα social media της Argentine Basketball Confederation (CABB) με λεζάντα:

«Μια εικόνα που συνοψίζει το πάθος: για το μπάσκετ και τη μητρότητα»!

Η Αντονέλα Γκονζάλες μάλιστα στην συγκεκριμένη αναμέτρηση έβαλε 8 πόντους, πήρε 2 ριμπάουντ και είχε και μια ασίστ.

Ενώ όπως δήλωσε στα ΜΜΕ της χώρας της:

«Ήταν κάτι φυσικό για μένα να θηλάσω την Μάντι. Είχαμε τελειώσει την προθέρμανση για να μπούμε στο δεύτερο ημίχρονο και ζήτησα λίγα λεπτά από τον προπονητή μου. Ήταν κάτι που προέκυψε πολύ φυσικά».

Μάλιστα ενώ παραδέχτηκε πως δεν έχει ξαναθηλάσει ποτέ στην ώρα αγώνα, η εικόνα αυτή δεν ξένισε καμία από τις συμπαίκτριες ή αντιπάλους της.

Τελικά μπορεί η μητρότητα και ο αθλητισμός να συνδυαστούν;

Με λίγη καλή θέληση, βοήθεια από το περιβάλλον και σωστό προγραμματισμό γίνεται! Αυτό άλλωστε παραδέχτηκε η Μαρκέλα Πλούμη στη συνέντευξή της στο Onsports.

Παρότι δυστυχώς παραμένει ταμπού για τις γυναίκες καριέρας το να κάνουν οικογένεια συνδυάζοντας την μητρότητα με αυτό που αγαπούν, αρκετές γυναίκες τολμούν και τα καταφέρνουν. Και μάλιστα πολλές φορές χάνουν. Χάνουν τις θέσεις τους. Χάνουν χρήματα.

Χάνουν χορηγούς, όπως είχε εκμυστηρευτεί η σούπερ σταρ του τένις, Σερένα Γουίλιαμς η οποία έχασε τεράστιο συμβόλαιο με εταιρεία αθλητικών ειδών μόλις έμεινε έγκυος, αλλά δε το έβαλε κάτω. Και το τένις συνέχισε και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο, ενώ δημιούργησε τη δική της εταιρεία αθλητικών ειδών στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα!

Τελικά γιατί εν έτει 2022 παραμένει ταμπού για μια γυναίκα να φέρνει στον κόσμο μια νέα ζωή όταν βρίσκεται στο πικ της επαγγελματικής ή αθλητικής της καριέρας;

Γιατί πρέπει να διαλέξει μια κοπέλα το πότε θα κάνει αυτό το βήμα στη προσωπική της ζωή, ρισκάροντας μάλιστα πολλές φορές να μην τα καταφέρει όταν θα επιλέξει εκείνη το πότε;

Ο αθλητισμός γεννά όχι μόνο εικόνες, αλλά και πρότυπα και μέσα από αυτά τα πρότυπα πρέπει η κοινωνία μας να αλλάξει.

Γυναίκες να μη χρειάζεται να διαλέξουν τη μητρότητα ή την καριέρα και να μην υπογράφουν (!) συμβόλαια πως δεν θα μείνουν έγκυες μια σεζόν, ρισκάροντας τους κόπους τους. Ομάδες και εταιρείες δε θα έπρεπε να «σπάνε» συμβόλαια γιατί ένα μωρό θα έρθει στη ζωή. Όπως λοιπόν η αξία ενός αθλητή αποτιμάται μέσα στις γραμμές του γηπέδου έτσι και η αξία μιας αθλήτριας δε θα έπρεπε να κρίνεται βάσει της ηλικίας της ή ενός γάμου, που κάποιοι το θεωρούν ως ανασταλτικό παράγοντα για να την πάρουν στην ομάδα, καθώς ίσως έχει σκοπό να κάνει ένα παιδί!

Ας αφήσουμε τις γυναίκες να αποφασίσουν το πότε και το αν θα κάνουν οικογένεια. Ευτυχώς όπως υπάρχει μεταγραφική περίοδος τα Χριστούγεννα για να μπορεί να διορθώσει μια ομάδα μια μεταγραφή που δεν «βγήκε» ή να καλύψει έναν τραυματισμό. Έτσι μπορεί να συμβεί και στην περίπτωση μιας εγκυμοσύνης, με την αθλήτρια φυσικά να καλύπτεται από τους αρμόδιους φορείς και να μη μένει «ξεκρέμαστη» να το κρύβει μέχρι να μη μπορεί άλλο και να κάνει εμετούς στα αποδυτήρια, για να μη χάσει τα χρήματα που προσφέρει το συμβόλαιό της, ρισκάροντας έτσι τη ζωή της και του παιδιού που θα φέρει στον κόσμο.  

Argentine basketball player breastfeeding baby during game


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρκέλλα Πλούμη στο Onsports: «Είδα τον γιο μου με αίματα και βγήκα από τη πισίνα τρέχοντας»!

Μαρκέλλα Πλούμη στο Onsports: «Είδα τον γιο μου με αίματα και βγήκα από τη πισίνα τρέχοντας»!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved